Direct Bitcoins kopen met je Revolut rekening

Bij Revolut kan je snel en gemakkelijk Bitcoins kopen! Op deze pagina bespreken we hoe je Bitcoins en Ethereum kunt kopen met je Revolut rekening. Ook bekijken we of er aantrekkelijkere opties zijn in vergeleken met de diensten van Revolut.

Bitcoins kopen bij Revolut

Voor het geval dat je Revolut nog niet kent; het is een moderne bank die geheel vanuit een applicatie werkt. Naast alle normale bankdiensten kan je er bijvoorbeeld ook snel verzekeringen afsluiten en aandelen kopen. Een groot voordeel van Revolut is dat je er vreemde valuta kunt aanhouden zonder de hoge kosten te betalen die de ‘traditionele’ banken rekenen.

Sinds een tijdje is het bij Revolut ook mogelijk om Bitcoins en andere cryptocurrencies te kopen. Dit kan al vanaf $ 1 waardoor je ook met een erg klein bedrag Bitcoins en andere cryptovaluta’s kunt kopen. Binnen de applicatie zie je altijd het laatste nieuws en je kunt ook periodiek automatisch crypto’s kopen waardoor je kunt profiteren van dollar cost averaging. Je behaalt dan het gemiddelde rendement op een crypto over een langere periode. Ook handig is dat je crypto’s gratis kunt verzenden naar andere gebruikers.

Revolut Bitcoins kopen

Wanneer je Bitcoins wilt kopen druk je binnen de Revolut applicatie simpelweg op de kopen knop onder de cryptocurrencies. Je kunt hier een bedrag in euro’s of een bepaalde hoeveelheid BTC invullen. Wanneer je vervolgens op de Koop BTC met EUR knop drukt, worden de cryptocurrencies direct een je account toegevoegd.

Alternatief voor Revolut

Een groot nadeel van investeren in Bitcoins bij Revolut zijn de relatief hoge transactiekosten. Je betaalt over iedere order namelijk 1,5% waardoor je flink geld verliest wanneer je regelmatig in crypto’s handelt. Revolut is dan ook niet de beste bank om Bitcoins mee te kopen & verkopen.

Zelf maak ik liever gebruik van Bitvavo, een crypto exchange waar je naast je bankrekening bij Revolut ook gewoon een gratis rekening kunt openen. Nadat je een account hebt geopend bij Bitvavo en geld hebt toegevoegd, kan je tegen het lage tarief van 0,25% Bitcoins kopen en verkopen. Je betaalt hier dus zes keer zo weinig commissies!

Een ander voordeel is dat je bij Bitvavo geen transactiekosten betaalt over je eerste € 1000 aan Bitcoin aankopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wanneer je het erg belangrijk of prettig vindt dat je al je bankzaken (inclusief je cryptohandel) bij een partij kunt onderbrengen, is Revolut natuurlijk alsnog een ideale keuze.

In welke crypto’s kan je handelen bij Revolut?

Zoals je ziet is het aanbod aan crypto’s bij Revolut nog beperkt; de grote namen zitten er echter wel gewoon tussen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *