Waarom zou je investeren in ETF’s? 6 redenen

Investeren in ETF’s is populairder dan ooit, maar waarom eigenlijk? In dit artikel behandelen we 6 redenen waarom investeren in ETF’s ook voor jou een aantrekkelijke optie kan zijn.

Direct aan de slag met ETF’s?

Reden 1: meer flexibiliteit met ETF’s

Een goede reden om te beleggen in ETF’s, is de hoge mate van flexibiliteit. Met ETF’s kan je namelijk op elk gewenst moment instappen of uitstappen. De prijzen van ETF’s worden constant bijgewerkt en ETF’s zijn verhandelbaar op de beurs net zoals aandelen.

Hierdoor profiteer je van volledige flexibiliteit wanneer je belegt in ETF’s. Bij de traditionele beleggingsfondsen kan je vaak maar één keer per dag uitstappen en is de prijsvorming bovendien een stuk minder transparant.

Reden 2: risico’s spreiden

Met ETF’s kan je eenvoudig je risico’s spreiden, zelfs met kleine bedragen! Met sommige ETF’s investeer je met één beleggingsproduct in duizenden aandelen. Hierdoor kan je de volatiliteit en het risico van je portfolio verlagen.

Je kunt ETF’s gebruiken om je risico’s te spreiden over verschillende landen en sectoren. Bovendien kan je door op verschillende momenten in te stappen ook je risico’s spreiden over tijd. Op die manier voorkom je dat je net op de top van de markt net voor een crash flink veel geld investeert.

Reden 3: lage kosten

Een andere goede reden om in ETF’s te investeren zijn de relatief lage kosten. Je betaalt bij de broker vaak eenmalig een lage commissie voor het kopen van een ETF, net zoals bij bijvoorbeeld aandelen. Daarna betaal je over het fonds beheerkosten: deze bedragen doorgaans 0,5% of nog minder.

Deze kosten staan in schril contrast met de hoge transactiekosten op normale beleggingsfondsen. Je betaalt bij een normaal beleggingsfonds soms meer dan één procent, waardoor je rendement lager kan uitvallen. Bovendien presteren actief beheerde fondsen zelden beter dan passief beheerde fondsen.

Reden 4: vermogen opbouwen

ETF’s zijn erg geschikt voor het tegen een relatief laag risico opbouwen van vermogen. Door periodiek met een vast bedrag in te stappen, profiteer je van rendement over rendement. Hierdoor kan je vermogen zeker op de lange termijn flink toenemen. Met deze tool bereken je direct welk rendement je overhoudt wanneer je meerdere jaren investeert in een ETF.

Reden 5: het kost weinig tijd

Een andere reden waarom je in ETF’s zou moeten beleggen, is dat het weinig tijd kost. Je hoeft niet honderden aandelen te onderzoeken en het nieuws van elk los aandeel in de gaten te houden. Nee, het is voldoende om een goede ETF te selecteren en om daar periodiek geld in te storten. Doordat het weinig tijd kost, kunnen ook mensen met een drukke baan profiteren van de ontwikkelingen op de beurs.

Reden 6: het is toegankelijk

Beleggen in ETF’s is erg toegankelijk: je hebt alleen een account nodig bij een broker om direct ETF’s te verhandelen. Wil je zelf aan de slag met het kopen van ETF’s? Open dan direct een account bij een broker en begin met het opbouwen van vermogen:

Waarom investeren in ETF’s?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er verschillende voordelen verbonden aan investeren in ETF’s. Wanneer je periodiek een vast bedrag belegt in ETF’s, kan je een fors vermogen opbouwen tegen een minimaal risico & lage kosten. Je kunt bij de volgende partijen terecht om in ETF’s te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Bij DEGIRO betaal je namelijk geen aankoop- en verkoopkosten over ETF’s die zijn opgenomen in de kernselectie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *