Beleggen in katoen

Het kan erg aantrekkelijk zijn om te beleggen in katoen. De prijs van de grondstof katoen kan sterk wisselen en hier kan je van profiteren! Het maakt dankzij de nieuwe opties van online beleggen niet uit of de prijs stijgt of daalt; in beide gevallen kan je winst maken met een belegging in katoen. In dit artikel bekijken we hoe dit in zijn werking gaat.

Op welke manier instappen

Je kan steeds op twee manieren in katoen stappen. De eerste mogelijkheid is de grondstof kopen; je maakt dan winst wanneer de koers van katoen stijgt. Het is ook mogelijk om short te gaan; je maakt dan juist winst wanneer de prijs van katoen zakt. Doordat je twee opties hebt kan je bij iedere marktsituatie winst maken; wanneer je de verkeerde beslissing neemt verlies je vanzelfsprekend geld. 

Wanneer je belegt in katoen is het essentieel om te bedenken welke kant de prijs op zal gaan. Dit kan je doen door een analyse van de marktsituatie te maken. Bekijk hierbij of het nieuws een daling in de oogst van katoen voorspelt; wanneer dit het geval is zal onder invloed van vraag en aanbod de prijs waarschijnlijk stijgen. Hier kan je op inspelen door dan snel grote hoeveelheden katoen op te kopen.

Hoe beleg je in katoen?

De beste manier om in katoen te beleggen is door te beleggen door middel van CFD’s of contract for difference. Op die manier hoef je de katoen niet fysiek te ontvangen of leveren en kan je ook met kleinere bedragen profiteren van schommelingen in de prijs van katoen.

Je kan beleggen in katoen CFD’s bij de broker Plus500. Plus500 is een gebruiksvriendelijke broker die wordt gezien als één van de meest populaire brokers. Je kan hier beleggen in katoen gratis uitproberen met een demo en doordat je een hefboom kan gebruiken is het ook met een klein bedrag al mogelijk om te beleggen in katoen. Klik hier om direct een account te openen bij Plus500 >>

beleggen in katoen

Strategie vereist

Beleggen in katoen kan risicovol zijn. Dit komt doordat de koers van katoen op ieder moment kan veranderen. Het is daarom belangrijk om een goede strategie te implementeren zodat je optimaal profiteert van de wijzigingen in de koers van de grondstof. Deze sterke koerswijzigingen die kunnen optreden bieden echter ook kansen.

Als je op de korte termijn belegt kan je immers profiteren van iedere kleine beweging door kleine posities te openen. Bovendien kan je gebruik maken van een hefboom waardoor het ook met een kleine inleg mogelijk is om grotere bedrag te verdienen met beleggingen in katoen.

Lange termijn belegging in katoen

Wanneer je op de lange termijn wilt investeren in katoen is het niet verstandig om CFD’s te kopen. Wel kan je aandelen katoen kopen; je gaat dan op zoek naar bedrijven waarbij katoen een belangrijke rol speelt. Door vervolgens aandelen in deze bedrijven fysiek op te kopen kan je ook langer beleggingen in de grondstof katoen vasthouden. Denk er dan wel aan dat ook andere factoren een belangrijke rol spelen zoals de kwaliteit van het management. 

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!