Beleggen in maïs

Maïs is een grondstof waarin je eenvoudig kunt beleggen bij een zogenaamde broker. In dit artikel bekijken we hoe je het beste in maïs kunt beleggen. Ook gaan we in op de factoren die de prijs van maïs beïnvloeden en we bekijken hoe je winst kunt maken door de grondstof maïs op het juiste moment te kopen of verkopen.

Hoe beleg je in maïs?

Beleggen in maisHet zou erg onpraktisch zijn om een grote hoeveelheid maïs thuis te laten bezorgen en om deze vervolgens via bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen. Nee! Gelukkig hebben de slimme koppen van deze wereld een betere manier bedacht waarmee het mogelijk is om in maïs te beleggen. Dit gebeurt doorgaans via zogenaamde contracten op de grondstof.

Met een contract op de grondstof speculeer je op prijsstijgingen en prijsdalingen. Het is daardoor mogelijk om via het internet in contracten maïs te handelen. Deze contracten op de grondstof maïs bewegen doorgaans mee met de koers en hierdoor is het mogelijk om grote bedragen te verdienen met de handel in deze grondstof.

Klik hier om een (demo) account aan te maken en handel in maïs >>

Waarom in maïs handelen?

Maïs is een belangrijke grondstof met een belangrijke rol in de voedselproductie. Dit product wordt overal ter wereld gebruikt en dient doorgaans als bron van voedingsstoffen. Grondstoffen zijn over het algemeen erg makkelijk te bevatten: waar aandelen of valuta’s voor veel mensen ingewikkeld overkomen, komt het handelen in een grondstof als maïs gevoelsmatig heel plezierig over.

Wat ook mooi is aan de grondstof is dat het spel van vraag en aanbod veel duidelijker is. Bij maïs wordt de vraag voornamelijk bepaald door balans tussen vraag en aanbod; geruchten over directeuren of vreemde rechtszaken spelen geen rol bij de handel in maïs. Maar wat zijn nu eigenlijk de aspecten die de prijs van maïs beïnvloeden?

De prijs van maïs

Er zijn verschillende factoren die de prijs van maïs kunnen beïnvloeden. Centraal hierbij staat natuurlijk de oogst. Wanneer er veel misoogsten zijn stijgt de prijs van de grondstof snel; wanneer er geen misoogsten zijn en er juist overschotten aan maïs zijn zal de koers niet stijgen.

Maïs heeft echter meer toepassingen: zo wordt het ook gebruikt als biobrandstof. Een nieuwe vorm van maïs onder de naam tropisch maïs bevat meer suiker en wordt gebruikt als brandstof. Tegenwoordig wordt maïs genetisch aangepast om meer weerstand te kunnen bieden tegen ziektes en herbiciden.

Er bestaan handige documenten die je kunt gebruiken bij het inschatten van de prijsontwikkelingen van de grondstof maïs. Elk jaar in de tweede helft van maart publiceert het Amerikaanse ministerie van landbouw een document onder de naam Prospective plantings waarin wordt bijgehouden hoeveel maïs geplant wordt door boeren in dat seizoen. Andere interessante documenten die vraag en aanbod bijhouden zijn The Grain Stocks en Monthly Crop Production.

Concluderend: beleggen in maïs

Speculeren op de prijs van maïs kan erg winstgevend zijn. Door de recente ontwikkelingen rondom de grondstof bij te houden is het mogelijk om de trend van maïs bij te houden. Door hier goed op in te spelen kan je geld verdienen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!