Panasonic aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Panasonic ? Lees dan op deze pagina hoe je Panasonic aandelen kunt kopen en raadpleeg de laatste koers! Ook vind je hier een uitgebreide analyse van het Panasonic aandeel.

Hoe kan je Panasonic aandelen kopen?

Wil je beleggen in dit Japanse bedrijf met een lange geschiedenis? Dit kan je doen door direct Panasonic aandelen te kopen.

Hieronder zie je de tarieven van de verschillende brokers. Op die manier kan je direct bepalen waar je het beste een aandeel Panasonic kunt kopen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Panasonic. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Panasonic & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actuele koers Panasonic

De koers van een aandeel kan regelmatig schommelen. Ben je benieuwd hoe de koers van Panasonic zich heeft ontwikkeld? Op de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het aandeel Panasonic. Ook kan je door middel van de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Panasonic

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Panasonic.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Panasonic zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om Panasonic aandelen te kopen?

  • Divers aanbod: Panasonic produceert elektronische apparaten in verschillende segmenten.
  • Sterk merk: Panasonic heeft een sterke reputatie opgebouwd en staat bovendien bekend om haar innovatie.
  • Samenwerkingen: Panasonic heeft verschillende strategische samenwerkingen met bijvoorbeeld Tesla en Toyota.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Panasonic  aandelen?

  • Concurrentie: Samsung heeft te maken met sterke concurrentie. Wanneer Panasonic  marktaandeel verliest, kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.
  • Geopolitieke risico’s: conflicten tussen landen kunnen de bedrijfsresultaten van Panasonic onder druk zetten.
  • Productierisico’s: wanneer de levering van producten wordt verstoord, is het lastig voor Panasonic om haar financiële doelen te bereiken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Panasonic?

Hoe kan je beleggen in Panasonic aandelen?

  • Stap 1: meld je eerst aan bij een betrouwbare aandelen broker. Op die manier kan je beginnen met beleggen in Panasonic.
  • Stap 2: activeer vervolgens je beleggingsrekening & stort voldoende geld voor je investering in Panasonic.
  • Stap 3: je kunt het aandeel eenvoudig vinden door binnen het platform naar Panasonic te zoeken.
  • Stap 4: vul binnen het orderscherm het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct te versturen.
  • Stap 5: evalueer je belegging in Panasonic regelmatig. Je kunt je aandelenpositie op elk moment verkopen en het geld weer opnemen naar je bankrekening.

Over het bedrijf Panasonic

Panasonic is een Japanse multinational die actief is op de elektronicamarkt. Het bedrijf is in 1918 opgericht en uitgegroeid tot een grote elektronicaproducent.

Het bedrijf heeft een notering aan de Tokyo Stock Exchange en is opgenomen in de Nikkei 225 en de Topix.

Beleggen in Panasonic

De naam Panasonic

Het bedrijf heette van 1935 tot aan 2008 Matsushita Electric Industrial. In 2008 is de naam veranderd naar Panasonic Corporation. De aandeelhoudersvergadering heeft de naamswijziging in overleg met de familie Matsushita goedgekeurd.

De bedrijfsonderdelen

Het bedrijf is op verschillende markten actief. Panasonic levert producten en diensten voor huizen, kantoren en winkels. Panasonic levert aan consumenten bijvoorbeeld huishoudelijke producten en producten die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van de consument.

Doordat Panasonic actief is in meerdere markten, kan het extra aantrekkelijk zijn om Panasonic aandelen te kopen. Wanneer één segment minder goed presteert, kunnen de inkomsten uit een ander segment compenseren.

Comfortabel wonen: Life Solutions

Deze tak van het bedrijf is actief op het gebied van constructie, materialen voor in huis en ook bij het bouwen van kantoren. Ze zijn actief bij ieder aspect van huisvesting tot aan kantoren. Ook denken ze na over slimme steden en de techniek die hierbij hoort.

Het verbinden van de bedrijfssegmenten

Een onderdeel van Panasonic is actief met het verbinden van Logistiek, Entertainment, Openbaar, Distributie, Avionics en Productie. Het gaat hier om B2B klanten van het bedrijf.

Automobile sector

Het gaat hier vooral om alle elektronica in auto’s van de autoradio tot aan de spiegels en accu’s. Het bedrijf biedt innovatieve oplossingen aan en denkt hierbij ook na over de gevolgen van het milieu.

De industriële oplossingen

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden binnen de industrie. Ze werken aan verschillende oplossingen waarbij elektronische componenten worden ingezet of elektrische materialen en batterijen nodig zijn.

De slimste stad van Amerika

Panasonic is altijd actief op zoek naar mogelijkheden om hun innovaties te laten zien. Samen met de stad Denver zijn ze in 2016 een ambitieus project gestart. Ze willen Denver de slimste stad van Amerika maken.

Dit doen ze door te denken aan slimme huisvestiging en het realiseren van kleine kantoren. Ook onderzoeken ze betere technieken om groene energie mogelijk te maken en bekijken ze hoe het transport binnen de stad efficiënter kan worden ingericht. Tenslotte proberen ze ook gebouwen slim te maken door middel van nieuwe technieken. Dit soort grote projecten kunnen gunstig zijn voor de bedrijfsresultaten van Panasonic. Wanneer Panasonic nieuwe projecten binnenhaalt, kan het dan ook aantrekkelijk zijn om aandelen Panasonic te kopen.

Panasonic aandelen kopen

Concurrentie uit China

Panasonic heeft de laatste jaren veel last gehad van de toegenomen concurrentie uit China. Ze kunnen vaak de apparaten en technieken goedkoper ontwikkelen dan het Japanse Panasonic waardoor ze een deel van de markt hebben weggesnoept. De Japanse drijfveer om altijd te zoeken naar verbeteringen houdt ze echter goed in het zadel. Uiteraard blijven landen waar de productie goedkoper kan zijn een gevaar voor het bedrijf: naast China zijn dit ook andere landen in Zuidoost-Azië.

Denk je dat het Panasonic lukt om haar positie te behouden? Denk je dat ze innovaties voldoende zijn om een sterke concurrentiepositie te behouden? Dan kan je een investering in dit Japanse bedrijf zeker overwegen.

Overnames door Panaonic

Panasonic heeft een gezonde kaspositie en is altijd actief met het overnemen van bedrijven die binnen hun zes deelgebieden actief zijn. Hierdoor kunnen ze zorgen voor een gezonde en goede groei. Het is aantrekkelijk om te zien hoe het bedrijf ook daardoor haar groeidoelstellingen weet te behouden.

Investeren in kunstmatige intelligentie

Panasonic heeft in 2016 aangekondigd om meer te investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Het is belangrijk voor het bedrijf om zo haar concurrentie voor te blijven. Denk je dat dit gaat bijdragen aan een gunstige koersontwikkeling? Dan kan je een belegging in Panasonic zeker overwegen!

Wel of niet aandelen Panasonic kopen?

Vraag je jezelf af of het slim is om Panasonic aandelen te kopen? Dan is het verstandig om de sterke & zwakke punten met elkaar te vergelijken. Bekijk ook de financiële positie van het bedrijf; op die manier bepaal je hoe Panasonic ervoor staat.

Of het slim is om Panasonic aandelen te kopen is uiteindelijk niet objectief te beantwoorden. Of een aandeel bij je past, hangt namelijk sterk van je risicoprofiel af. Stel jezelf daarom de vraag of aandelen Panasonic binnen je algehele strategie passen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *