Aurora Cannabis aandelen kopen

Wiet aandelen zijn booming! En met reden: sinds de legalisering van wiet in veel gebieden in Noord-Amerika zijn er veel interessante nieuwe bedrijven bijgekomen. Eén voorbeeld van een vergelijkbaar bedrijf is Aurora Cannabis. Overweeg je een investering in het aandeel Aurora Cannabis? Op deze pagina kan je lezen hoe je Aurora Cannabis aandelen kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Aurora Cannabis?

Cannabis aandelen zijn erg volatiel. Hier is Aurora Cannabis geen uitzondering op. Het koersverloop van dit aandeel heeft wel wat weg van het koersverloop van de bitcoin. De beste manier om hierop in te spelen is door actief te beleggen in de koers van het aandeel. Maar hoe doe je dat?

Een goede manier om actief te speculeren op de koers van het aandeel is door te handelen in CFD’s. Je kan actief beleggen in CFD Aurora Cannabis bij Plus500. Het is bij Plus500 mogelijk om in deze en andere wiet CFD’s te handelen met een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's)

Plus500 aanmelden

Waar kan je Aurora Cannabis aandelen kopen?

Overweeg je een investering in marihuana? Dan kan je het aandeel Aurora Cannabis via het internet kopen. Dit doe je bij een online broker. Een broker is een financiële instelling die namens jou een aandeel kan aanschaffen. Eén van de beste brokers waar je dit kunt doen is eToro. Bij eToro betaal je 0% commissies over alle wiet aandelen. Met de onderstaande knop kan je direct een demo openen bij deze aanbieder:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke bedrijven je het voordeligst kunt beleggen in Aurora Cannabis aandelen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor alle wiet aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,01 CAD per aandeel Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,02CAD met CAD5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Aurora Cannabis?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het Aurora Cannabis aandeel? In de onderstaande grafiek zie je hoe de CFD van Aurora Cannabis presteert. Ook kan je direct een positie openen met één van de knoppen.

In het kort over Aurora Cannabis

In Noord-Amerika is het op steeds meer plaatsen toegestaan om cannabis te produceren en te verkopen. Het is vaak cannabis voor medicinale toepassingen. Je kunt beleggen in marihuana aandelen. Beleggen in deze aandelen kan aantrekkelijk zijn. Sommige marihuana aandelen zijn de afgelopen jaren duidelijk in waarde gedaald. Er zijn echter ook aandelen die een duidelijke stijging hebben laten zien. Er is een lijst van top 5 aandelen. In deze lijst staat op nummer 3 Aurora Cannabis.

Aurora Cannabis is een erkende producent van medicinale cannabis, De belangrijkste afzetmarkt van dit bedrijf is Canada. In 2016 werd er voor het eerst omzet gedraaid. In 2018 werd er circa 570.000 kilo wiet geproduceerd. Er werd toen nog geen winst gemaakt. In de zomer van 2018 is de productie en het gebruik van cannabis legaal geworden in Canada. Die legalisering van wiet in Canada biedt Aurora Cannabis  ongetwijfeld kansen.

Beleggen Aurora Cannabis

Beleggen in wiet?

Is het verstandig om te beleggen in wiet? Wiet wordt in steeds meer landen legaal. Daarom zijn de vooruitzichten rooskleurig. Het is een markt met potentie. Volgens onderzoek kan de markt enorm groeien. In 2030 is de omzet van legale wietteelt wellicht 75 miljard dollar.

Dit zijn geen onrealistische cijfers. Waarom niet? De illegale wietmarkt had in 2018 een omzet van circa 50 miljard dollar. De omzet van de legale wiet was in 2018 6,7 miljard dollar. Wanneer wordt in 2030 een omzet van 75 miljard dollar bereikt? Als de totale markt in een periode van 12 jaar 3% groeit.

Een snelgroeiend bedrijf

Cam Battley heeft als Chief Corporate Officer een leidinggevende functie bij Aurora Cannabis. Wat heeft hij over het bedrijf te melden?  Het bedrijf groeit sneller dan de concurrenten. Wat betreft omvang is dit cannabis bedrijf tweede bedrijf in de wereld. Het bedrijf is actief in 18 landen.

Aurora Cannabis produceert het wiet geheel binnen. Door het glazen dak profiteren we van de warmte van de zon. Ook kunnen we omgevingsfactoren als vochtigheid en temperatuur in de gaten houden. De productie is erg efficiënt. We kunnen cannabis produceren voor minder dan een dollar per gram.

Koersverlies in 2019

Slecht nieuws voor beleggers die begin 2019 aandelen van de cannabisproducent Aurora Cannabis hebben gekocht. Het in Edmonton gevestigde bedrijf heeft de door het bedrijf voorspelde winstgevendheid niet waar kunnen maken. De koers van de aandelen is het afgelopen jaar met iets meer dan 51% gedaald. De koers is in december 2019 nog 3,62 dollar. Het einde van de waardedaling is nog niet in zicht. Eind januari 2020 zijn de aandelen nog maar 2,95 dollar waard.

Hieronder zie je een grafiek met het koersverloop van Aurora Cannabis. Zoals je ziet was er met het canabis aandeel sprake van een sterke hype. Wanneer een aandeel veel in het nieuws is, kan het naar grote hoogten stijgen zonder dat hier een goede reden achterzit.

Aurora Cannabis koersverloop

De medische marihuanamarkt is volatiel

Beleggen in cannabis is niet zonder risico. Veel bedrijven die cannabis produceren zijn gegroeid. Om aan de vraag naar medische cannabisproducten te voldoen hebben ze hun productie verhoogd. De prijs die bedrijven voor hun cannabis krijgen kan echter schommelen. Ook de aandelenkoers van cannabis aandelen is volatiel. Aandelenkoersen kunnen dus behoorlijk in waarde stijgen of behoorlijk in waarde dalen.

Hier kan je door actief te beleggen in Aurora Cannabis aandelen van profiteren. Door goed op het nieuws te letten kan je surfen op de golven van hysterie en paniek.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment