Sinopec Group aandelen kopen

De markt voor olie is enorm en in China groeit de middenklasse nog steeds: een Chinees oliebedrijf heeft dan ook voldoende mogelijkheden om haar winstgevendheid te laten groeien. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in de Sinopec Group aandelen.

Waar kan je Sinopec Group aandelen kopen?

Steeds meer landen geven aan dat ze afscheid willen nemen van olie en andere fossiele brandstoffen. Het zal echter nog lang duren voordat de alternatieven echt de markt overnemen. Je kan daardoor nog steeds een goed resultaat behalen met investeren in oliebedrijven. Wil je Sinopec Group aandelen kopen? Dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct waar je Sinopec aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Sinopec Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoGratis trackers voor Sinopec Group
Mexem aandelen kopen0,15% met CHN 25 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!
China

Hoe kan je actief beleggen in Sinopec Group?

Doordat Sinopec verhandelbaar is op de beurs van Hong Kong, kan je ook als buitenlandse belegger handelen in Sinopec aandelen. Je moet de wisselkoers van de valuta waarin het aandeel staat genoteerd wel goed in de gaten houden: wanneer de wisselkoers in de verkeerde richting beweegt dan kan je daar aardig wat geld mee verliezen.

Een goede broker waar je actief kunt handelen in het koersverloop van Sinopec Group is Plus500. Bij deze broker maak je gebruik van CFD’s: met een CFD kan je speculeren op zowel een koersdaling als een koersstijging. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Over het bedrijf Sinopec Group

De grote petroleum en petrochemische ondernemingsgroep Sinopec Group werd in juli 1988 opgericht door de staat op basis van de voormalige China National Petrochemical Corporation. In 2018 werd Sinopec een naamloze vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Sinopec Group is de grootste leverancier van olie- en petrochemische producten in China. Het bedrijf is bovendien de op een na grootste producent van olie en gas in China.

In de wereld is het bedrijf het grootste raffinagebedrijf en het op twee na grootste chemiebedrijf. Met 30.000 tankstations in China is het bedrijf China’s grootste benzinestation. Het bedrijf is goed voor 60 tot 70% van alle door China ingevoerde ruwe olie. Op dit moment richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van schaliegas in China.

De dochteronderneming Sinopec

China Petrochemical and Chemical Corporation is een dochteronderneming van de Sinopec Group. In deze dochteronderneming bracht de Sinopec Group een belangrijk deel van haar activiteiten onder. Zo beschikte Sinopec in 2000 over 25 raffinaderijen. Met een jaarlijkse capaciteit van 130 miljoen ton ruwe olie had het bedrijf circa 50% van alle Chinese raffinagecapaciteit in handen. De aandelen van het in 2000 opgerichte Sinopec werden in 2000 genoteerd op de beurzen van Hongkong, Londen en New York. Sinopec Group bezit 70% van de aandelen van deze dochteronderneming.

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf The China National Petrochemical Corporation, de voorganger van Sinopec Group, werd opgericht in 1983. Dit bedrijf werd opgericht om de raffinagecapaciteit en de petrochemische productie op te bouwen en te exploiteren. Het bedrijf nam ruim 90% van de raffinage door lokale overheden en diverse ministeries over.

Sinopec Group ondernam als eerste Chinese oliemaatschappij, in samenwerking met BP, onderwater exploratie in Angola. Het bedrijf zocht ook naar gas in Saoedi-Arabië. In 2009 werd voor 8,27 miljard Canadese dollar het in Zwitserland bedrijf Addax Petroleum overgenomen. Dit bedrijf, dat actief is in West-Afrika en het Midden-Oosten, is één van de grootste olieproducenten in de wereld.

Het bedrijf kan haar winstgevendheid met deze internationale investeringen in de toekomst vergroten. Dit kan het kopen van Sinopec aandelen aantrekkelijk maken.

Onderzoek naar koolstofneutraliteit

In november 2020 heeft Sinopec een strategische samenwerking tot stand gebracht met een drietal instituties, met als doel om gezamenlijk onderzoek te doen naar de piek in koolstofemissies en koolstofneutraliteit in de energie- en chemische industrie. Door opinieleiders en experts op het gebied van klimaatverandering, energie en chemische industrie wordt onderzoek gedaan naar het strategische pad om in 2030 koolstofneutraliteit te bereiken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *