Sinopec Group aandelen kopen (2024) – koers & analyse

De markt voor olie is enorm en in China groeit de middenklasse nog steeds: een Chinees oliebedrijf heeft dan ook voldoende mogelijkheden om haar winstgevendheid te laten groeien. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in de Sinopec Group aandelen .

Waar kan je Sinopec Group aandelen kopen?

Steeds meer landen geven aan dat ze afscheid willen nemen van olie en andere fossiele brandstoffen. Het zal echter nog lang duren voordat de alternatieven echt de markt overnemen.

Wil je Sinopec Group aandelen kopen? Dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct waar je Sinopec aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Sinopec Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Sinopec Group & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Sinopec?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Sinopec? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Sinopec aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Sinopec aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Sinopec

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Sinopec.

Analyse van Sinopec

Voordat je besluit of je Sinopec wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Alibaba zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Sinopec zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de sterke punten van Sinopec aandelen?

 • Diversificatie: Sinopec is zowel actief in de upstream, midstreaden downstram activiteiten van de olie- en gasindustrie.
 • Schaalvoordelen: door de grote schaal van Sinopec kan het bedrijf haar assets efficiënt inzetten.
 • Focus op innovatie: Sinopec legt de nadruk op technologie en vernieuwing waardoor nieuwe producten efficiënt kunnen worden ontwikkeld.
 • Sociale verantwoordelijkheid: het bedrijf werkt aan programma’s waarmee het lokale gemeenschappen helpt. Dit kan beleggers die ethiek belangrijk vinden aantrekken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Sinopec aandelen?

 • Afhankelijkheid van de Chinese economie: meer dan 80% van de inkomsten zijn afkomstig uit de Chinese markt.
 • Regelgeving: nieuwe regelgeving kan de winstgevendheid van Sinopec in de toekomst onder druk zetten.
 • Geopolitieke risico’s: het beleid van de Chinese overheid kan de prestaties bij Sinopec onder druk zetten.
 • Concurrentie: vooral op het gebied van de downstream activiteiten ervaart Sinopec veel concurrentie van lokale en internationale spelers.

Wat zijn de concurrenten van Sinopec?

 • PetroChina: dit is de grootste Chinese olie- en gasproducent van het land. PetroChina is actief in meer dan 80 landen.
 • ExxonMobilExxonMobil is één van de grootste olie- en gasbedrijven van de wereld.
 • Royal Dutch Shelldit Nederlandse bedrijf is actief in 70 landen en voert diverse stappen in het productieproces uit.
 • BPeen multinational met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.
 • Chevrondit Amerikaanse oliebedrijf is actief in 180 landen.

Over het bedrijf Sinopec Group

De grote petroleum en petrochemische ondernemingsgroep Sinopec Group werd in juli 1988 opgericht door de staat vanuit het voormalige China National Petrochemical Corporation.

In 2018 werd Sinopec een naamloze vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Sinopec Group is de grootste leverancier van olie- en petrochemische producten in China. Het bedrijf is bovendien de op één na grootste producent van olie en gas in China.

In de wereld is het bedrijf het grootste raffinagebedrijf en het op twee na grootste chemiebedrijf. Met 30.000 tankstations in China is het bedrijf China’s grootste benzinestation. Het bedrijf is goed voor 60 tot 70% van alle door China ingevoerde ruwe olie. Op dit moment richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van schaliegas in China.

De dochteronderneming Sinopec

China Petrochemical and Chemical Corporation is een dochteronderneming van de Sinopec Group. In deze dochteronderneming bracht de Sinopec Group een belangrijk deel van haar activiteiten onder.

Zo beschikte Sinopec in 2000 over 25 raffinaderijen. Met een jaarlijkse capaciteit van 130 miljoen ton ruwe olie had het bedrijf circa 50% van alle Chinese raffinagecapaciteit in handen. De aandelen van het in 2000 opgerichte Sinopec werden in 2000 genoteerd op de beurzen van Hong Kong, Londen en New York. Sinopec Group bezit 70% van de aandelen van deze dochteronderneming.

Sinopec en het milieu

In november 2020 heeft Sinopec een strategische samenwerking tot stand gebracht met een drietal instituties, met als doel om gezamenlijk onderzoek te doen naar de piek in koolstofemissies en koolstofneutraliteit in de energie- en chemische industrie. Door opinieleiders en experts op het gebied van klimaatverandering, energie en chemische industrie wordt onderzoek gedaan naar het strategische pad om in 2030 koolstofneutraliteit te bereiken.

Geschiedenis van Sinopec

Het bedrijf The China National Petrochemical Corporation, de voorganger van Sinopec Group, werd opgericht in 1983. Dit bedrijf werd opgericht om de raffinagecapaciteit en de petrochemische productie op te bouwen en te exploiteren. Het bedrijf nam ruim 90% van de raffinage door lokale overheden en diverse ministeries over.

Sinopec Group ondernam als eerste Chinese oliemaatschappij, samen met BP, onderwater exploratie in Angola. Het bedrijf zocht ook naar gas in Saoedi-Arabië. In 2009 werd voor 8,27 miljard Canadese dollar het in Zwitserland bedrijf Addax Petroleum overgenomen. Dit bedrijf, dat actief is in West-Afrika en het Midden-Oosten, is één van de grootste olieproducenten in de wereld.

Het bedrijf kan haar winstgevendheid met deze internationale investeringen in de toekomst vergroten. Dit kan het kopen van Sinopec aandelen aantrekkelijk maken.

Hoe kan je beleggen in Sinopec?

 • Stap 1: open een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: verifieer je account door een kopie van je paspoort te uploaden.
 • Stap 3: stort geld vanaf je bankrekening naar je broker account.
 • Stap 4: plaats een order op het Sinopec aandeel.

Analyse: wel of niet Sinopec aandelen kopen?

Je vraagt jezelf misschien of je wel of niet Sinopec aandelen zou moeten kopen. Onderzoek altijd eerst voor jezelf of een bedrijf als Sinopec binnen je risicoprofiel past. Vervolgens is het verstandig om de sterke & zwakke punten van het bedrijf goed met elkaar te vergelijken. Wanneer je het milieu bijvoorbeeld erg belangrijk vindt, kan je een investering in Sinopec beter uit de uit de weg gaan. Wanneer je echter graag in de Chinese grondstoffen industrie investeert, kan Sinopec een overweging waard zijn.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *