Aphria aandelen kopen

Wiet of cannabis is een behoorlijke hype onder investeerders. Een voorbeeld van een bedrijf die hiervan sterk heeft geprofiteerd is Aphria . Het Canadese bedrijf produceert, levert en verkoopt medicale cannabis in Canada en andere regio’s. Sinds 2014 heeft het bedrijf een officiële vergunning waarna de koers tien keer over de kop ging. Heb je ook vertrouwen in de verdere toekomst van het bedrijf? Dan kan het zeker interessant zijn om Aphria aandelen te kopen. Je kunt op deze pagina ook de actuele koers van het bedrijf raadplegen.

Waar kan je Aphria aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Aphria? Het bedrijf heeft duidelijk een sterke visie. Met de verschillende overnames is de markt die het bedrijf bediend flink groter geworden. Wil je weten waar je het beste Aphria aandelen kunt kopen?

Hieronder zie je in direct bij welke brokers je het voordeligst in Aphria aandelen kunt handelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Aphria?

Sommige mensen houden ervan om actief in aandelen te handelen. Door actief te handelen, profiteer je van een grotere mate van flexibiliteit. Wel is het bij deze manier van beleggen extra belangrijk om boven op de markten te blijven zitten. Elk nieuwsfeitje kan de koers namelijk een procent laten stijgen of dalen en als daghandelaar probeer je daarvan natuurlijk te profiteren.

Wil je zelf actief handelen in Aphria & andere cannabis aandelen? Dan is Plus500 een goede partij. Bij Plus500 kan je met CFD’ s beleggen in prijsverschillen van het aandeel. Je kunt de mogelijkheden van actief beleggen geheel gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van Aphria?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het Aphria aandeel? Hieronder kan je de laatste CFD-koersinformatie van Aphria opvragen. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct handelen in het CFD-aandeel Aphra.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Aphria

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Aphria.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Aphria zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Aphria?

Aphria is een relatief stabiel en veilig cannabisbedrijf. In tegenstelling tot veel concurrenten is het Aphria gelukt om winstgevende resultaten neer te zetten. Tijdens de coronapandemie waren de resultaten van Aphria ook negatief, maar in verhouding met de concurrentie viel de schade mee. Wanneer je op zoek bent naar een belegging in een relatief stabiel cannabisbedrijf dan kan Aphria een interessante optie zijn.

Toch is het belangrijk om op te letten wanneer je gaat investeren in Aphria door de aandelen te kopen. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd samen te gaan met Tilray. De reputatie van Tilray is anders: dit bedrijf is een stuk agressiever en heeft tot nu toe nog geen winst neergezet. Bovendien zijn het de aandeelhouders van Tilray die een premie ontvangen bij de fusie.

Toch is het samengaan van de twee bedrijven niet per definitie een slechte ontwikkeling. De bedrijven kunnen samen bepaalde processen delen waardoor de kosten dalen en de efficiënte van het productieproces toeneemt. Bovendien krijgt Aphria via Tilray toegang tot de lucratieve Amerikaanse hennep markt. Een belegging in Aprhia is dan ook niet per definitie onverstandig, maar wel zeker risicovol.

Over het bedrijf Aphria

Aphria is een licentie product van medicinale cannabisproducten. De medicinale cannabis wordt volledig in kassen geteeld. Het groeit met zonlicht waardoor de beste natuurlijk groeiomstandigheden ontstaan om veilige medicinale cannabisproducten te maken. Het is mogelijk om de planten in de kas onder de beste omstandigheden te telen.

Aphria gaat trouwens verder dan de voor de industrie geldende normen. Ze zorgen ervoor dat de patiënten de beste, de schoonste en meest pure medicinale cannabisproducten krijgen die er op de markt beschikbaar zijn. De patiënt staat voorop in het hele proces om de producten te maken.

Beleggen in Aphria

Hoe ontstond Aphria?

Het bedrijf Aphria bestaat sinds 2014 en werd toen opgericht door Cole Cacciavillani en John Cervini. In het begin had het bedrijf een notering op de Toronto Venture Exchange. In 2017 kreeg het bedrijf een meer prestigieuze notering onder de Toronto Stock Exchange.

2014 was een belangrijk jaar voor Aphria. Het lukte het bedrijf toen om een licentie te verkrijgen voor het verhandelen van cannabis. Deze vergunning werd verstrekt door Health Canada. In 2015 ontving Aphria de eerste grote order en sindsdien heeft het bedrijf de productie weten op te schroeven door te investeren in greenhouses.

Vervolgens timmerde het bedrijf hard aan de weg. Zo onderzocht Aphria de mogelijkheden om uit te bereiden naar Amerika. Ook nam het bedrijf Broken Coast en Nuuvera over, bedrijven die al actief waren in de cannabis sector. Denk je dat Aphria ook in de toekomst indrukwekkende ontwikkelingen zal doormaken? Dan kan een investering in deze wiet producent zeker interessant zijn!

Investeren in Aphria

Het bedrijf Aphria uit Canada heeft een investering gekregen van een institutionele belegger van 100 miljoen Canadese dollars. De belegger heeft 14 miljoen aandelen gekocht van het bedrijf. Het geld wordt gebruikt om de internationale expansie waar te maken en om meer werkkapitaal te krijgen. Het is natuurlijk voor alle beleggers in Aphria goed nieuws dat dit gebeurt.

Denk je dat Aphria dit kapitaal op een effectieve manier weet in te zetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Aphria aandelen te kopen via het internet.

Veranderende regels in Noord-Amerika

In Noord-Amerika zien we dat de regels en wetten rondom medicinale cannabis en ook voor thuisgebruik aan het veranderen zijn. Cannabis wordt in steeds meer gebieden legaal en een bedrijf als Aphra kan hier natuurlijk slim op inspelen.

Natuurlijk gelden er wel strenge regels. De cannabisproducten moeten eerst goedgekeurd worden door de juiste autoriteiten. Het betekent echter wel kansen voor Aphria, aangezien de markt groter wordt en toegankelijker.

Een grotere markt betekent een potentieel grotere afzetmarkt. Denk je dat Aphria goed op deze markt kan inspelen? Dan kan je een investering in het aandeel zeker overwegen door de aandelen te kopen.

Aphria als indicator voor de markt

Aphria is een belangrijke beursbarometer geworden voor de hele cannabissector. Het sentiment rondom cannabis aandelen is echter nog erg wisselend. Aphria heeft bezuinigingen doorgevoerd en de koers is hierop gedaald. De aandeelhouders lijken nu een wat afwachtende houding aan te nemen en de aandelen in portefeuille te houden.

Denk je dat de bezuinigingen gunstige gevolgen zullen hebben voor de bedrijfsactiviteiten van Aphria? Door actief te beleggen kan je constant inspelen op de laatste ontwikkelingen. Op die manier kan je ook bij slecht nieuws de juiste beslissing nemen.

Een sterke speler in de markt

Aphria blijft een sterke speler binnen haar eigen markt. Het is niet per se de beste of de grootste, maar wel een sterke speler met een slim spel. Er zijn andere aandelen binnen de sector die mogelijk hogere rendementen kunnen bieden. Het is wel belangrijk om deze concurrenten goed te onderzoeken: sommige cannabisbedrijven nemen ook grote risico’s.

Vooral vanuit de risico en beloning kansen lijkt het aandeel een zeer aantrekkelijk aandeel. De balans is gezond en zelfs voldoende geld om andere bedrijven over te nemen.

Wel is het verstandig om de concurrentie in de gaten te houden. Wanneer andere bedrijven de markt teveel domineren, kan het minder goed gaan met de koers van het aandeel.

De concurrentie

Aphria wordt niet als een dusdanig spetterend aandeel beschouwt als haar concurrenten. Aurora heeft een zeer groot wereldwijd netwerk terwijl Cronos, Tilray en Canopy volop contant geld tot hun beschikking hebben.

Toch kan Apria een interessante belegging zijn. Zo wist het bedrijf een goede voorraad te behouden wat een teken is van een goed bedrijf binnen deze sector. Het is hierdoor een aandeel wat kansen biedt. Uiteraard is het goed om de markt goed in de gaten te houden en de ontwikkelingen binnen het bedrijf zelf. Aphria is in ieder geval zeker een optie wanneer je een belegging in wiet overweegt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *