Beleggen oefenen en succesvol van start gaan

Door te oefenen met beleggen kan je succesvol van start gaan zodra je met echt geld begint te beleggen. Beleggen oefenen kan tegenwoordig eenvoudig door een demo account te openen bij een online broker. Bij de meeste brokers kan je voor een onbeperkt lange periode beleggen uitproberen. Maar hoe werkt dit precies?

Hoe kan je beleggen oefenen?

Beleggen oefenen kan eenvoudig door middel van de beleggingssoftware van Plus500. Met deze software is het mogelijk om CFD posities te openen op alle populaire (Nederlandse) aandelen maar ook op bijvoorbeeld de AEX of de grondstof goud. Door het grote aanbod kan je spelen met de verschillende effecten en inspelen op koerswijzigingen op ieder instrument (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's).

Door te oefenen ontdek je wat wel werkt en wat niet werkt. Voordat je begint geven we je graag nog wat tips mee die je kunnen helpen om succesvol te beleggen. Iedereen maakt in het begin fouten, maar door deze tips toe te passen beperk je de kans op het maken van zulke fouten al enorm!

beleggen oefenen

Waarom oefenen met beleggen?

Door te oefenen met beleggen doe je direct praktijkervaring op. De prijzen binnen een demo komen overeen met de prijzen in de werkelijkheid. De resultaten die je behaalt met oefenen zijn dan ook vergelijkbaar met de resultaten die je in het echt zou behalen. Je kan door online te oefenen dan ook een goed beeld krijgen van hoe je het in het echt zou doen.

Door te oefenen met beleggen kan je succesvoller van start gaan. Je leert de markten immers kennen en je ontdekt wat er mogelijk is binnen de software. Hierdoor kan je allerlei strategieën en tactieken uitproberen en kom je er vanzelf achter wat voor jou werkt.

Uiteindelijk is het enige doel om succesvol te beleggen immers winstgevend zijn. Wanneer je de kans op succes wilt vergroten, kan je uitgebreide analyses uitvoeren. De bekendste twee analyses die je kunt uitvoeren zijn:

Succesvol van start gaan met enkele tips

  • Maak altijd gebruik van een stop loss: beperk je verliezen op die manier!
  • Zorg voor een gunstige verhouding tussen risico en (potentieel) rendement.
  • Riskeer niet meer dan enkele procenten op één positie.
  • Investeer niet al je spaargeld: bouw het langzaam op en wen aan het handelen.
  • Ga niet willekeurig posities openen: pas een strategie toe.
  • Succesvolle beleggers nemen hun verlies: sluit verliesgevende posities!

De beste manier om beleggen te oefenen, is door een demo account te openen. Verschillende brokers maken het mogelijk om online handel geheel zonder risico’s uit te proberen. Wil je ontdekken met welke demo je het beste beleggen kunt oefenen? Klik dan op de onderstaande knop:

demo beleggen

Van oefenen naar echt geld

Wanneer je genoeg geoefend hebt kan je besluiten om met echt geld te gaan handelen. De overgang van handelen met demo geld naar echt geld kan soms een grote zijn. Verliezen komen een stuk harder aan wanneer het je eigen geld is en hierdoor bestaat er een kans dat je in paniek raakt waarbij je winst verspeelt.

Het is dan ook verstandig wanneer je begint om van te voren je doelen te bepalen en om zaken als de stop loss en take profit nadien niet meer zomaar aan te passen. Je past ze alleen aan wanneer dit past binnen je strategie en niet omdat je bang bent om te verliezen.

Hoelang moet je beleggen oefenen?

Op deze vraag is geen vast antwoord te geven. Niet elke belegger heeft evenveel oefentijd nodig. Sommige mensen hebben een sterker talent dan andere mensen. Toch is het een feit dat iedereen oefening nodig heeft om beter te worden. Je wordt immers niet als aandelen goeroe geboren.

Het is in ieder geval belangrijk om bescheiden te blijven. Accepteer het feit dat je niet perfect geboren bent en ga altijd op zoek naar manieren waarop je je beleggingsstrategie kunt verbeteren. Het kan nooit kwaad om tussendoor nieuwe strategieën eerst uitgebreid te testen. Stop alleen geld in strategieën die zich al bewezen hebben.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment