fbpx

Beleggen oefenen en succesvol van start gaan

Door te oefenen met beleggen kan je succesvol van start gaan zodra je echt geld investeert. Beleggen oefenen kan tegenwoordig eenvoudig door een demo account te openen bij een online broker. Bij de meeste brokers kan je voor een onbeperkt lange periode beleggen uitproberen.

Waarom oefenen met beleggen?

beleggen oefenenDoor te oefenen met beleggen doe je direct praktijkervaring op. Wanneer je namelijk gaat oefenen door middel van een demo handel je gewoon met echte prijzen. Het geld dat je verdient met beleggen is wel is waar fictief, maar dit geldt niet voor de resultaten. Doordat de resultaten overeen komen krijg je direct een goed beeld van hoe je het in het echt zou doen.

Door te oefenen met beleggen kan je succesvoller van start gaan. Je leert de markten immers kennen en je ontdekt wat er mogelijk is binnen de software. Hierdoor kan je allerlei strategieën en tactieken uitproberen en kom je er vanzelf achter wat voor jou werkt. Uiteindelijk is het enige doel om succesvol te beleggen immers winstgevend zijn en hoe je dat aanpakt is geheel aan jou!

Hoe kan je beleggen oefenen

Beleggen oefenen kan eenvoudig door middel van de beleggingssoftware van Plus500. Met deze software is het mogelijk om posities te openen op alle populaire (Nederlandse) aandelen maar ook op bijvoorbeeld de AEX of de grondstof goud. Door het grote aanbod kan je spelen met de verschillende effecten en profiteren van koerswijzigingen op ieder instrument.

Door te oefenen ontdek je wat wel werkt en wat niet werkt. Voordat je begint geven we je graag nog wat tips mee die je kunnen helpen om succesvol te beleggen. Iedereen maakt in het begin fouten, maar door deze tips toe te passen beperk je de kans op het maken van zulke fouten al enorm!

Succesvol van start gaan met enkele tips

  • Maak altijd gebruik van een stop loss: beperk je verliezen op die manier!
  • Zorg voor een gunstige verhouding tussen risico en (potentieel) rendement.
  • Riskeer niet meer dan enkele procenten op één positie.
  • Investeer niet al je spaargeld: bouw het langzaam op en wen aan het handelen.
  • Ga niet willekeurig posities openen: rationaliseer je beslissingen.
  • Succesvolle beleggers nemen hun verlies: sluit verliesgevende posities!

Klik hier om gratis demo accounts te vergelijken waarmee je kunt oefenen >>

Van oefenen naar echt geld

Wanneer je genoeg geoefend hebt kan je besluiten om met echt geld te gaan handelen. De overgang van handelen met demo geld naar echt geld kan soms een grote zijn. Verliezen komen een stuk harder aan wanneer het je eigen geld is en hierdoor bestaat er een kans dat je in paniek raakt waarbij je winst verspeelt.

Het is dan ook verstandig wanneer je begint om van te voren je doelen te bepalen en om zaken als de stop loss en take profit nadien niet meer zomaar aan te passen. Je past ze alleen aan wanneer dit past binnen je strategie en niet omdat je bang bent om te verliezen.

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!