Beleggen in IOTA: IOTA kopen

IOTA is een revolutionaire nieuwe digitale valuta die speciaal is ontworpen voor het internet of things. De munt is nog vrij nieuw waardoor er nog alle ruimte is voor verdere ontwikkeling. In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in IOTA en ook gaan we in op de vernieuwende technologie achter deze cryptocurrency.

Beleggen in IOTA

Net zoals andere cryptocurrencies is ook IOTA een erg volatiele munt. Van deze volatiliteit kan je goed profiteren bij een online broker. Het is namelijk mogelijk om te profiteren van koersdalingen en koersstijgingen op de IOTA cryptocurrency. Op het moment zijn er nog maar een beperkt aantal brokers die beleggen in IOTA aanbieden.

Eén van de beste brokers om in IOTA te beleggen is Plus500. Plus500 is een professionele, beursgenoteerdebroker alwaar het mogelijk is om in de meest populaire cryptocurrencies te handelen. Wanneer je in IOTA investeert bij Plus500 profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaald geen commissies op het kopen van de IOTA
  • Je kunt ook profiteren van dalende koersen
  • Het is mogelijk om het gratis uit te proberen met een demo

Klik hier om een gratis account te openen bij Plus500>>

IOTA kopen

Het is ook mogelijk om IOTA online te kopen. Wanneer je handelt, speculeer je alleen maar in de waardevermindering of -toename van de cryptomunt. Door de munt te kopen bezit je deze echt en kan je ook op de langere termijn goede resultaten behalen. Het is in dit geval dus belangrijk om je handel goed te timen aangezien je alleen goede resultaten behaalt wanneer de koers uiteindelijk daadwerkelijk stijgt.

Een goede partij alwaar je IOTA kunt kopen is Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbare Nederlandse partij alwaar je een account kunt openen. Nadat je een storting hebt gedaan kan je eenvoudig de cryptocurrency IOTA opkopen. Het is hierbij zelfs niet vereist om zelf een wallet te hebben. Aanmelden is eenvoudig: klik hier om zelf een account te openen.

Maar wat is de IOTA precies?

De IOTA is een nieuwe cryptocurrency speciaal ontwikkeld voor het Internet of Things (IOT). Het IOT staat voor verbindingen die bestaan tussen allerlei elektronische apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koelkast die je voorraad melk aanvult of de verwarming die automatisch een paar graden hoger gaat wanneer je binnen bent. Het idee van het Internet of Things is dat alles in verbinding met elkaar staat.

De IOTA biedt vervolgens een decentrale technologie die kan worden gebruikt voor het verbinden van al deze informatie. Hierbij wordt er niet gebruik gemaakt van de blockchain zoals bij de bitcoin. Nee, bij IOTA wordt er gebruik gemaakt van het nieuwe protocol Tangle. Maar waar zorgt dit nieuwe protocol voor? In de volgende alinea lees je hier alles over.

IOTA kopen

Wat zijn de voordelen van IOTA?

Het nieuwe systeem achter IOTA heeft de nodige functies. Net zoals bij de normale blockchain, zorgt de technologie ervoor dat informatie die uitgewisseld wordt niet kan worden gemanipuleerd. Hierdoor zijn financiële transacties veiliger. Bij het Internet of Things bestaat er immers de kans dat iemand je koelkast probeert te hacken om het geld dat normaal naar melk gaat te innen.

Toch zijn er nog meer voordelen die het gebruik van IOTA biedt dankzij het Tangle protocol:

  • Kosten: transactiekosten worden sterk verlaagd doordat het decentraal verloopt.
  • Schaalbaarheid: het systeem is makkelijk uit te bereiden
  • Veiligheid: het systeem is niet te hacken
  • Beschikbaarheid: het systeem is altijd beschikbaar

Wat maakt IOTA anders dan de bitcoin?

Het grote verschil met de bitcoin bij IOTA is het feit dat miners niet vereist zijn. Normaal gesproken is de capaciteit van de blockchain immers beperkt doordat er maar een beperkt aantal transacties per gemined block kunnen worden uitgevoerd. Het Tangle protocol heeft echter helemaal geen mining, aangezien er gebruik gemaakt wordt van Directed Acyclic Graph wat een nieuw cryptografisch decentraal netwerk is wat onbeperkt geschaald kan worden.

Dit klinkt allemaal ingewikkeld en alhoewel de techniek erachter interessant is, ben je natuurlijk vooral benieuwd naar wat het precies betekent. Wel, de IOTA vereist weinig rekenkracht voor het uitvoeren van transacties waardoor dit kan plaatsvinden op alle moderne apparatuur. Alle apparaten waarbij via IOTA betalingen worden uitgevoerd zijn namelijk met elkaar verbonden, en voor iedere uitgevoerde betaling moet het apparaat zelf twee andere transacties bevestigen. Hierdoor is er altijd voldoende capaciteit beschikbaar voor het uitvoeren van transacties.

Wil je meer weten over de nieuwe cryptocurrency IOTA? Bekijk dan dit erg uitgebreide artikel of bezoek de website van de makers van deze munt.

IOTO protocol

Hier kan je goed zien waarom de capaciteit van IOTA altijd voldoende is

Verstandig beleggen in IOTA

De techniek achter IOTA is zeker veelbelovend: vooral de onbeperkte capaciteit binnen het nieuwe protocol is interessant. Wel is het belangrijk om wanneer je gaat beleggen in IOTA rekening te houden met meerdere dingen. Het is ten eerste erg belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je IOTA opkoopt.

De prijs van de IOTA wordt namelijk grotendeels bepaald door het marktsentiment. Cryptocurrencies zijn veel in het nieuws en een positief of negatief nieuwsbericht kan de prijs sterk beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om hiermee rekening te houden bij je beleggingen. Wanneer er bijvoorbeeld een positief nieuwsbericht over het achterliggende protocol van IOTA naar buiten komt, dan kan het een goed moment zijn om de IOTA te kopen.

Voor de rest is het belangrijk om verstandig te beleggen. Investeer sowieso niet meer geld dan je kunt missen. Ook is het verstandig om bij een belegging in IOTA gebruik te maken van een stop loss. Op die manier voorkom je dat je een groot verlies lijdt bij een plotselinge sterke daling of stijging. Bedenk ook dat alhoewel de techniek achter de IOTA veelbelovend is, het nog niet met zekerheid de munt zal worden die het Internet of Things gaat aansturen. Koop daarom slechts een gering aantal IOTA munten en spreid je risico’s!  

IOTA huidige prijs

Wil je weten wat de huidige prijs van de cryptocurrency IOTA is? Op deze website kan je de actuele koers van IOTA opvragen.

Wanneer IOTA kopen?

  • Bij goed nieuws koop je IOTA
  • Bij slecht nieuws verkoop je IOTA
Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment