Kleine bedragen beleggen: een klein bedrag beleggen

De spaarrentes zijn historisch laag, de inflatie is hoger dan de spaarrente en dankzij de vermogensrendementsheffing van 1,2 procent is het simpelweg onmogelijk om geld te verdienen met sparen. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om met kleine bedragen te beleggen: het maakt niet uit of je 50, 100 of 1000 euro hebt… beleggen is altijd mogelijk!

Hoe kan je met een klein bedrag beleggen?

Beleggen met een klein bedrag kan tegenwoordig bij een online broker. Tegenwoordig worden veel orders gewoon online uitgevoerd waardoor de administratiekosten niet meer hoog liggen: hierdoor is het ook voor mensen met weinig geld mogelijk om te profiteren van koersverschillen op de beurs. Brokers trekken het liefst zoveel mogelijk beleggers aan omdat ze aan iedere individuele belegger weer een klein bedrag kunnen verdienen.

Het is zelfs mogelijk om beleggen geheel gratis uit te testen met een demo tot wel €20.000! Brokers proberen zoveel mogelijk nieuwe mensen aan te trekken omdat iedere (vaste) klant ze op de lange termijn weer geld oplevert. Hier kan je mooi van profiteren!

Klik hier om ook een gratis demo te ontvangen & begin beleggen met een klein bedrag!

De grootste voordelen van modern, online beleggen

  • Je betaalt amper transactiekosten: op een belegging EUR/USD betaal je enkele centen!
  • Door gebruik te maken van een hefboom kan je met weinig toch een geweldig resultaat behalen.
  • Door gebruik te maken van een gratis demo kan je risicovrij beleggen uitproberen.
  • Het is tegenwoordig mogelijk om short te gaan: je verdient dan geld bij dalende koersen.
  • Dankzij uitgebreide analysetools kan je eenvoudig voorspellen wat de koers gaat doen.

 

beleggen software online

 

Belangrijk bij beleggen: een strategie

Het is belangrijk om te beleggen volgens een strategie. Mensen gaan vaak de mist in als startende belegger doordat ze A geen systeem hebben of B het systeem niet volgen. Bedenk daarom voor jezelf van tevoren wat je gaat doen en waarom je dit gaat doen. Door met een klein bedrag je strategie te testen kom je er eenvoudig achter of de strategie ook voor grotere bedragen gaat werken en hierdoor kan je langzaam een inkomen uit beleggen opbouwen.

Bij het kiezen van een strategie kan je kiezen om de nadruk te leggen op nieuwsfeiten of op grafiekanalyse. Door het nieuws in de gaten te houden kan je bijvoorbeeld beslissen om short te gaan op een bepaald aandeel. Een winstwaarschuwing is bijvoorbeeld een erg goede indicatie dat het slecht gaat met het bedrijf: de vraag naar het aandeel daalt dan waardoor de koers flink kan instorten.

Steeds meer mensen maken ook gebruik van grafiekanalyse. Binnen iedere grafiek kan je vaste, terugkerende patronen herkennen. Door deze patronen te bestuderen kan je door gebruik te maken van orders automatisch kopen op belangrijke niveaus. Wanneer je ervoor zorgt dat je bij iedere belegging een hogere winst pakt dan je maximale risico bedraagt kan het haast niet misgaan.

Wanneer van een klein naar een groot bedrag?

Door met een klein bedrag te beleggen leer je hoe het is om te beleggen met echt geld. Het principe van beleggen is precies hetzelfde met een groot bedrag, maar houd er rekening mee dat het waarschijnlijk wel anders aanvoelt. Hierdoor is het verstandig om met kleine bedragen te beginnen met beleggen waarna je dit langzaam opbouwt; langzamerhand zal het bedrag waarmee je comfortabel kunt beleggen toenemen. 

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!