Brokers in Amsterdam: waar kan je het beste beleggen

Woon je in Amsterdam en ben je op zoek naar een broker om te beleggen? Dan ben je bij beleggen.info aan het juiste adres! We hebben een overzicht gemaakt van de beste brokers in Amsterdam waar je in aandelen kunt beleggen.

Beste brokers in Amsterdam

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Beleggen in Amsterdam

In de oude tijden maakte het nog uit waar je woonde. Je moest immers fysiek langs een broker om een account te openen en om orders te plaatsen. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer het geval. Dankzij de komst van online beleggen, hoef je niet meer fysiek bij een broker langs.

Elke broker in Nederland is dan ook een goede en realistische optie. Het openen van een account bij een broker gebeurt tegenwoordig immers via het internet en neemt niet meer dan een paar minuten tot een uur in beslag.

Brokers Amsterdam

Fysieke adressen

Toch zijn er nog genoeg brokers fysiek te vinden binnen de grachtengordel. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Beursplein dat zich op loopafstand van het centrale station bevindt? Ook Lynx heeft een mooi en statig pand aan de Herengracht alwaar je even langs kan gaan voor een kopje koffie.

Ook grotere partijen hebben voor Amsterdam gekozen. DEGIRO zit bijvoorbeeld aan het Amstelplein dicht bij het station in de beroemde Rembrandttoren. Ook BinckBank heeft gekozen voor een adres in Amsterdam, je kan ze vinden op de Barbara Storzzilaan 310.

De grotere banken zoals de ING en ABN zijn ook allemaal vertegenwoordigd in onze mooie hoofdstad. Grote bankgebouwen van deze partijen staan op de Zuidas opgesteld.

Het is natuurlijk leuk dat deze brokers een adres in Amsterdam hebben. Toch maakt dit in de praktijk weinig uit. In de tijd dat ik zelf met beleggen bezig met, ben ik nog nooit fysiek bij een broker langsgegaan. Tegenwoordig zijn dit soort partijen prima bereikbaar via bijvoorbeeld de telefoon.

Rembrandtoren DEGIRO

De rembrandtoren waar DEGIRO gevestigd is

Bedenk wat belangrijk voor je is

Voordat je een account opent, is het belangrijk om te bedenken wat je belangrijk vindt. Brokers focussen zich vaak op een specifiek onderdeel. Brokers als Flatex en DEGIRO leggen de nadruk bijvoorbeeld op het bieden van erg lage tarieven. Hierdoor kan je op de lange termijn betere resultaten behalen. Goedkoop beleggen is dan ook erg belangrijk.

Andere brokers leggen de nadruk juist meer op educatie. Je kan er cursussen volgen of je kan er de mogelijkheden door middel van een demo uitproberen. Op die manier ontdek je of beleggen iets voor je is.

De grote banken zijn voor de meeste mensen niet de beste keuze. Toch zijn ze nog steeds erg populair. Dit komt doordat het openen van een beleggingsrekening een stuk eenvoudiger is wanneer je al een bankrekening hebt bij het betreffende bedrijf.

Of je nu in Amsterdam woont of niet: het kiezen van een broker is iets waar je even over moet nadenken. Vergelijk de opties en open accounts bij verschillende partijen. Op die manier kom je er snel genoeg achter of één van de bedrijven je meer aanspreekt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *