Binckbank review: uitgebreide informatie over deze broker!

Binckbank review is misschien wel één van de meest uitgebreide brokers in Nederland. Maar groot is natuurlijk niet altijd beter! In deze review bekijken we of Binckbank een goede partij is om te beleggen in bijvoorbeeld aandelen.

Algemene conclusie review

Binckbank is zeker geen slechte broker. Doordat er zoveel diensten bij elkaar worden aangeboden, kan je als tijdsbewuste belegger veel tijd besparen. Toch is het jammer dat dit veelvoud aan mogelijkheden ten koste gaat van de prijsstructuur. Klanten betalen bij Binckbank relatief hoge transactiekosten en daar bovenop nog eens servicekosten. Wanneer je op zoek bent naar een voordelige partij, dan is Binckbank niet de juiste keuze.

In het kort: de sterke punten

  • + Beleggen, sparen en je pensioen regelen kan!
  • + Software voor verschillende doelgroepen.
  • + Grote partij met een sterke klantenservice.
  • + Gratis transactietegoed voor nieuwe klanten.

In het kort: de zwakke punten

  • Vrij dure partij door de servicekosten.
  • Verschillende accounts en kostens.
  • Je kan het programma niet gratis bekijken.

Binckbank: de mogelijkheden

Bij Binckbank worden verschillende diensten aangeboden. We beginnen deze review door te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Beleggen bij Binckbank

De eerste mogelijkheid bij Binckbank is zelf beleggen. Hierbij heb je de keuze uit een softwarepakket voor beginners en een softwarepakket voor gevorderden. Beide pakketten zijn met zorg ontworpen en bieden de juiste opties voor beide doelgroepen. Het is prettig om te beleggen met de software van Binckbank en er zijn voldoende analysemogelijkheden aanwezig.

BinckBank software beginners

Hier zie je de overzichtelijke software voor beginners van Binckbank

Laten beleggen

Je kunt er ook voor kiezen om je geld te laten beleggen bij Binckbank. Door middel van de handige tool op de website kan je bekijken wat het verwachte rendement op je investering zou zijn. Je kunt uiteindelijk kiezen uit een fonds voor vermogensbehoud en een fonds voor vermogensgroei. Op die manier is er voor iedereen een geschikte optie.

Binckbank laten beleggen

Bij Binckbank kan je ook geld laten beleggen

Pensioenbeleggen

Het is bij Binckbank ook mogelijk om voor je pensioen te beleggen. Je kunt dan onder fiscaal gunstige voorwaarden een appeltje voor de dorst opbouwen. Ook hier kan je eenvoudig zien wat het verwachte eindresultaat zou zijn onder verschillende omstandigheden. Je kunt zelf instellen hoeveel geld je per maand inlegt.

Pensioen Binck Bank

Je ziet direct wat je resultaten zouden kunnen zijn

Sparen

Ten slotte is het mogelijk om via Binckbank te sparen. Doordat Binckbank deals heeft gesloten met verschillende banken, kan je er soms aantrekkelijke rentepercentages vinden voor deposito’s. Het openen van een account bij Binckbank om te sparen is zo gedaan.

Groot nadeel: de kosten

Een groot nadeel van Binckbank zijn de hoge transactiekosten. Dit is dan ook de reden dan Binckbank minder hoog scoort binnen deze review. Binckbank rekent namelijk in tegenstelling tot bijvoorbeeld DEGIRO en Lynx servicekosten. Hierdoor is Binckbank een stuk minder aantrekkelijk voor de minder actieve belegger. Wanneer je immers aandelen koopt om deze gedurende langere tijd vast te houden, verlies je rendement doordat er elke maand servicekosten worden afgeschreven. Alleen bij klanten die voor enorme bedrag handelen worden de servicekosten niet berekend.

Sowieso is de kostenstructuur bij Binckbank vrij ingewikkeld. Tegenwoordig biedt de broker drie verschillende accounts aan. Ieder account is bedoeld voor een ander type belegger en bevat weer andere diensten. Het nemen van de juiste beslissing kan nogal wat tijd in beslag nemen en dit maakt beleggen bij Binckbank een stuk minder gebruiksvriendelijk.

Wel is het fijn dat nieuwe klanten vaak gratis transactietegoed ontvangen. Hierdoor kan je in de eerste periode gratis beleggen. Op die manier kan je de hogere kosten op een later moment er nog een beetje uithalen. Wanneer je echter vooral op zoek bent naar een voordelige broker, dan is Binckbank niet de juiste keuze.

Groot voordeel: gebruiksgemak

Een groot voordeel van Binckbank is daarentegen het gebruiksgemak en de toegankelijkheid. Er wordt wel eens gezegd dat tijd de meest waardevolle zaak in het leven is. Door een account te openen bij Binckbank kan je uiteindelijk veel tijd besparen. Je kan er immers een deel van je vermogen late beleggen, je pensioen regelen, zelf beleggen en sparen. Op die manier hoef je dus niet voor iedere individuele dienst een ander account te openen.

Voor de rest is Binckbank een erg betrouwbare partij die altijd gemakkelijk bereikbaar is. Je kunt je vragen via de telefoon of via de mail stellen en problemen worden snel verholpen. Binckbank is een enorm grote broker en de aandelen van Binckbank zijn zelfs op de beurs verhandelbaar. Wanneer je veiligheid belangrijk vindt, kan Binckbank dan ook een goede keuze zijn.

Duidelijk overzicht van hoe de website van Binckbank werkt

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *