Gratis beleggen: waar kan dat?

Gratis beleggen klinkt voor veel mensen als een fabeltje. Toch is gratis beleggen echt mogelijk! Bij sommige brokers is het mogelijk om geheel zonder kosten te beleggen in aandelen. Bij andere brokers kan je geheel gratis de mogelijkheden uitproberen door middel van een onbeperkte demo. In dit artikel bekijken we waar je geheel zonder kosten kunt beleggen.

Waar kan je zonder kosten beleggen?

Eerst bespreken we enkele partijen waar je zonder kosten of zonder vaste commissies kunt beleggen. Ook bekijken we waarom brokers gratis beleggen beschikbaar stellen.

eToro: gratis beleggen in aandelen

Bij de meeste brokers worden er transactiekosten gerekend. Dit is niet het geval bij eToro. Bij eToro kan je geheel zonder vaste transactiekosten aandelen en cryptovaluta’s verhandelen. Dit maakt eToro een interessante partij om ook met kleinere bedragen te beleggen. Je kan de mogelijkheden bij eToro geheel gratis en zonder risico uitproberen met hun onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om zelf een account te openen:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Gratis beleggen eToro

Beleggen in aandelen tegen 0% commissie bij eToro

Waarom is beleggen bij eToro gratis?

Traditioneel beleggen bij eToro is gratis, omdat ze graag klanten lokken naar hun andere product. Het is bij eToro namelijk ook mogelijk om met CFD’s actief te speculeren op de koers van aandelen. Aan CFD’s verdient het bedrijf meer. Dit komt doordat er op beleggingen met een hefboom financieringsrente wordt geheven. Wil je hier geen gebruik van maken? Dan kan je alsnog geheel gratis gebruikmaken van de diensten van eToro. Wil je meer weten over eToro? Lees dan onze review over deze broker.

BUX: gratis beleggen in aandelen & ETF’s

BUX heeft een Nederlandstalige mobiele applicatie gelanceerd met een duidelijk USP: je kunt er namelijk 100% gratis beleggen in aandelen en ETF’s. Zonder vaste commissies koop je met een simpele klik je favoriete aandelen op zonder dat daar commissies over gerekend worden. Hierdoor kan je bij BUX ook met een klein bedrag goede resultaten behalen.

Een voordeel van beleggen bij BUX, is dat je direct een gratis aandeel ontvangt wanneer je een account opent. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij BUX:

72% van de retail beleggers verliest geld.

Waarom is beleggen bij BUX gratis?

Je kunt bij BUX gratis beleggen doordat ze alle orders van de klanten bundelen en in één keer naar de beurs sturen. Je kunt ook direct een aandeel kopen tegen de beschikbare prijs, maar hier betaal je wel (lage) transactiekosten voor.

DEGIRO: gratis beleggen in de kernselectie van beleggingsfondsen

DEGIRO is een betrouwbare broker waar je tegen transactiekosten kunt beleggen in bekende aandelen. Toch kan je in sommige producten gratis beleggen bij DEGIRO. Zo is het mogelijk om fondsen die zijn opgenomen in de kernselectie van DEGIRO gratis te verhandelen. Dit zijn bekende en populaire fondsen. Het beleggen in beleggingsfondsen kan dan ook extra aantrekkelijk zijn bij DEGIRO. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account aan te maken bij deze partij:

DEGIRO gratis kernselectie

Zonder transactiekosten in de kernselectie handelen bij DEGIRO

Waarom is beleggen in de kernselectie gratis?

Waarschijnlijk biedt DEGIRO deze optie aan om nieuwe klanten te trekken. Het is immers aantrekkelijk om zonder transactiekosten te kunnen beleggen in diverse fondsen.

Plus500: zonder vaste commissies beleggen in CFD’s

Wil je liever actief speculeren op bijvoorbeeld aandelen? Dan zijn CFD’s geschikt. Met CFD’s kan je orders plaatsen in zowel dalende als stijgende markten. Hierdoor kan je altijd inspelen op de laatste marktontwikkelingen.

Bij Plus500 betaal je geen vaste commissies op je beleggingen. Klik hier als je de mogelijkheden geheel gratis wilt uitproberen met een demo:

72% van de retail beleggers verliest geld.

Plus500 beleggingssoftware

Illustratieve prijzen

Waarom kan je bij Plus500 zonder vaste commissies beleggen?

Plus500 verdient alsnog geld aan haar klanten. Dit doen ze onder andere door een financieringsrente te rekenen voor posities die meer dan een dag openstaan. Daarnaast wordt er een spread gerekend. De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een aandeel. Bereken wanneer je bij Plus500 gaat beleggen daarom goed of je rendement in verhouding staat tot de kosten die je maakt.

Markets.com: gratis onbeperkte demo

Bij Markets.com ontvang je nu een gratis oefenaccount waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen. Markets.com is een grote broker waar je actief kunt handelen in onder andere aandelen en valuta’s. Dankzij de uitgebreide analysemogelijkheden en de Nederlandstalige software kan je direct goed aan de slag. Klik hier om een gratis account aan te maken:

Waarom is de demo bij Markets.com gratis?

Met de demo hoopt Markets.com nieuwe klanten aan te trekken. Je kan met een demo de mogelijkheden van het platform namelijk uitgebreid uitproberen. Behaal je met de demo goede resultaten? Dan is de kans groot dat je geld stort op het Markets.com platform en begint met beleggen. Door de transactiekosten verdient Markets.com hier uiteindelijk geld aan.

Is gratis beleggen ook echt gratis?

Ze zeggen wel eens dat er niet zoiets als een gratis lunch bestaat. Dit lijkt ook te gelden voor de aanbiedingen die er bestaan rondom gratis beleggen. Zo bleek uit een onderzoek van Finner.nl dat het kopen van fondsen bij Flatex relatief duurder is. De management fee voor het Robeco Global Stars Equities EUR G bedraagt 0,5%. Bij Flatex wordt een vergelijkbaar fonds aangeboden met een management fee van 1,25%.

Het is daarom altijd belangrijk om te achterhalen waarom een broker gratis beleggen als dienst aanbiedt. Gratis beleggen kan in bepaalde situaties ook echt gratis zijn. Toch is het belangrijk om scherp te blijven. Bekijk goed of er nog andere kosten worden gerekend en bepaal of je de ‘prijs’ voor gratis beleggen wilt betalen.

gratis geld beleggen

Kan je een gratis bonus ontvangen?

Vroeger kon je bij veel brokers een gratis bonus ontvangen om beleggen mee uit te proberen. Deze tijden zijn jammer genoeg voorbij. Het is volgens de nieuwe wetgeving niet meer toegestaan om gratis bonussen weg te geven aan nieuwe beleggers. Kom je dit alsnog tegen? Ga de partij dan uit de weg! Het is namelijk niet toegestaan om een gratis bonus te geven aan nieuwe beleggers.

Voor wie is gratis beleggen het aantrekkelijkst?

Gratis beleggen is vooral interessant voor mensen die een kleine beurs hebben. Wanneer je met weinig geld aandelen wilt kopen, kunnen de transactiekosten flink oplopen. € 3 aan kosten op een transactie van € 100 betekent dat je 3% verliest op je transactie. Wanneer je een transactie doet van € 10.000 is dit percentage maar 0,03%. De kans dat je een rendement van 3% behaalt, ligt een stuk lager dan dat je een rendement van 0,03% behaalt.

Wanneer je met een klein bedrag wilt gaan beleggen, is een partij waar je gratis kunt beleggen extra aantrekkelijk. Op die manier kan je ook met een klein bedrag een positief rendement behalen.

Waarom moet je op de kosten letten?

Het is belangrijk om een broker te kiezen die lage kosten rekent. Transactiekosten kunnen je rendement namelijk flink drukken. Op de lange termijn kan je bij een duurdere broker duizenden euro’s mislopen. Ben je benieuwd waar jij met je unieke situatie het voordeligst kunt beleggen? Met onze vergelijkingstool bereken je direct hoeveel transactiekosten je maakt bij elke partij:

Gratis beleggen tips

Het is verstandig om je gratis aanbod goed te gebruiken! Met dit geld kan je namelijk ontdekken of online beleggen wat voor je is en of je op deze manier een hoog rendement kunt behalen. Wat zou een rendement van 100, 1000 of zelfs 10.000 euro per maand voor jou betekenen?

Het is dan ook verstandig om verantwoord om te gaan met de gratis demo. Probeer de mogelijkheden goed uit en begin pas met echt geld zodra je voldoende kennis hebt. Bekijk ook onze cursus leer winstgevend beleggen om je vaardigheden te verbeteren. Beleggen leer je namelijk door ervaring op te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *