BNP Paribas aandelen kopen

Wil je beleggen in BPN Paribas? Door BPN Paribas aandelen te kopen investeer je in één van de grootste banken van de wereld. Tegelijkertijd investeer je ook in een bank met een niet al te ethische bedrijfsvoering. In dit artikel kan je lezen waar het bedrijf zich zoal mee bezighoudt. Ook zie je hier direct waar je de aandelen het beste kunt kopen en je kunt hier de actuele aandelenkoers van de aandelen BNP Paribas opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in BNP Paribas?

Ben je een meer actieve belegger? Dat kan goed uitpakken! In het verleden heeft BNP Paribas met de nodige schandalen te maken gehad. Zo heeft het bedrijf langere tijd illegaal in wapens gehandeld. Het bedrijf moest toen een enorme miljardenboete aan Amerika betalen. Dit soort gebeurtenissen zijn natuurlijk niet goed voor de koers van het aandeel. Door een order te plaatsen op een dalende koers kan je hiervan profiteren.

Maar hoe kan je nu eigenlijk actief beleggen in BNP Paribas? Dit kan je doen met Plus500. Plus500 is een CFD-broker waar je actief kunt beleggen in de koers van het bedrijf. Je kan er zelfs gebruik maken van een hefboom waardoor je ook met een klein bedrag een grotere positie kunt innemen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je BNP Paribas aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van BNP Paribas? Bankaandelen zijn vaak erg cyclisch. Wanneer het economisch goed gaat, doen de aandeelkoersen het ook goed. Wanneer het slecht gaat voel je het als aandeelhouder van een bankaandeel ook direct goed. Het is in ieder geval belangrijk dat je een broker kiest waar je de aandelen voordelig kunt kopen. Een voorbeeld van een goede broker is eToro. Je kunt hier zonder commissies aandelen kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

Plus500 aanmelden

Hieronder zie je direct bij welke brokers is in BNP Paribas kunt beleggen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel BNP Paribas Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 10 + 0,068% voor BNP Paribas Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met minimum van € 6 Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van BNP Paribas?

Ben je benieuwd naar de koers van BNP Paribas? Begrijpelijk! Als belegger is het altijd belangrijk om de koers goed in de gaten te houden. In de onderstaande grafiek kan je direct de CFD koers van BNP Paribas opvragen. Ook kan je met de knoppen direct een trading positie openen.

Over het bedrijf BNP Paribas

Op 23 mei 2000 fuseerden de Banque Nationale de Paris en Paribas met elkaar waardoor BNP Paribas ontstond. Dit bedrijf, één van de grootste bankgroepen ter wereld, heeft zijn hoofdkantoor in Parijs. Vestigingen van deze bankgroep zijn te vinden in 75 landen. In 2009 werd het Belgische Fortis opgekocht. BNP Paribas werd toen, gemeten naar beheerd vermogen, de grootste bank van Europa. Sinds 2010 is BNP Paribas, gemeten naar balanstotaal, de grootste bank ter wereld.

BNP Paribas

De overname van Fortis

Bij de overname van de bank Fortis verwierf BNP Paribas 75% van de aandelen. De Belgische overheid kreeg de rest van de aandelen in handen. Bovendien verwierf BNP Parisbas 25% van Fortis Insurance. De 25% aandelen van BNB Parisbas Fortis werd in 2013 door de Belgische federale regering verkocht aan BNP Paribas Fortis waar de bank 3,25 miljoen euro voor betaalde. Zo kregen de Fransen de voormalige bank Fortis volledig in hun bezit.

Fortis Investments is de vermogensbeheertak van Fortis. BNP Paribas verwierf ook Fortis Investments. Toen Fortis Investments door BNP Paribas werd overgenomen, werden er door Fortis Investments meer dan 200 beleggingsfondsen wereldwijd beheerd. In Nederland werd er door Fortis Investments circa € 40 miljard beheerd. 

Problemen in Europa en in de Verenigde Staten

BNP Paribas meldde het belang van BNP Paribas in Volta France bijna een jaar niet. Daarom gaf de Autoriteit Financiële Markten BNP Paribas in 2009 een bestuurlijke boete van 120.000 euro.

In de Verenigde Staten rekende BNP Parisbas er in juni 2014 op een schikking te moeten betalen van 10 miljard dollar. Het betrof een schikking wegens verboden wapenhandel met Soedan en Iran. Op 28 juni 2014 werd er met de Amerikaanse autoriteiten overeenstemming bereikt over een schikking: de bank moest 8,9 miljard dollar betalen.

De boete was zo hoog omdat BNP Paribas ondanks waarschuwingen gewoon was doorgegaan met de illegale praktijken. In 2013 had de bank nog een nettowinst van 4,8 miljard euro gerealiseerd waardoor de hoge boete in 2014 geen bedreiging was voor de kredietwaardigheid van de bank.

Toch is het belangrijk wanneer je gaat beleggen in BNP Paribas om goed op dit soort dingen te letten. Schandalen kunnen de koers van een aandeel flink onderuit helpen. Door actief te beleggen kan je goed inspelen op dit soort ontwikkelingen.

Slecht ethisch beleid

BNP Paribas presteert slecht wat betreft het ethische beleid. Zo leefde de bank op het gebied van onder andere de mensenrechten, het natuurbehoud, het reduceren van broeikasgassen en het doen van investeringen in de wapenindustrie nauwelijks richtlijnen na.

Zo gaf de bank bijvoorbeeld een financiering aan landen die wapens produceren, ontwerpen en verkopen. Ook had de bank in 2016 120 dochterondernemingen die gevestigd waren in belastingparadijzen. Wanneer je op zoek bent naar een ethische belegging kan je BNP Paribas dus beter overslaan.

Digitalisering

BNP Paribas merkt net zoals veel andere banken dat klanten steeds minder vaak een fysieke locatie bezoeken. Het bedrijf speelt hierop in door de digitale diensten steeds verder te ontwikkelen. Ruim 50% van al het contact vindt tegenwoordig al via het internet plaats wat het een strategisch slimme zet maakt om de service steeds meer te digitaliseren. Denk je dat de digitalisering gaat bijdragen aan de bedrijfsresultaten van BNP Paribas? Dan kan het slim zijn om BNP Paribas aandelen te kopen. 

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!