BinckBank aandelen kopen

Binck BankBinckBank is een beursgenoteerde Nederlandse beleggingsbank met ongeveer 9 miljoen effectenorders per jaar en 3 miljard aan belegd vermogen.  Hiermee is het de grootste aanbrenger van particuliere orders in Nederland en met meer dan 450.000 klanten staat het bedrijf zelfs in de top-5 van heel Europa. In België is BinckBank zelfs marktleider voor wat betreft online transacties en het is de op 2 na grootste online beleggersbank van Frankrijk. In 2012 is er ook een vestiging in Italië geopend.

Belangrijk: BinckBank is overgenomen door Saxo Bank. De aandelen van BinckBank kunnen dan ook niet meer op de beurs gekocht worden.

Zelf CFD beleggen in BinckBank

Wist je dat het ook mogelijk is om zelf te beleggen in deze beleggingsbank? Dit kan je het beste doen bij de broker Plus500. Alhoewel de  broker Plus500 minder bekend is, liggen de transactiekosten nog een stukje lager dan bij de BinckBank zelf. Dit komt doordat ze werken met een zogenaamde spread en niet met een vast bedrag aan transactiekosten. De spread is eigenlijk een relatieve vorm van transactiekosten waardoor je ook nog winst kunt maken met een erg kleine order. Bekijk op deze pagina de koers waarvoor je het aandeel kunt kopen en lees de nodige bedrijfsinformatie.

Binckbank voordelig?

Mede door BinckBank, de snelst groeiende internetbank van Europa, hebben vele aanbieders hun tarieven al moeten verlagen.

BinckBank profileert zich als goedkope beleggersbank op het gebied van transactiekosten en service.

Geschiedenis

In 1980 werd Amsterdam Option Traders (AOT) opgericht. AOT was een internationaal handelshuis en vooral gespecialiseerd in de handel in aandelen en opties. Het was één van de eerste handelshuizen op het gebied van de optiebeurs. In 1985 zijn ze naar de beurs gegaan aan het huidige Euronext Amsterdam. Datzelfde jaar hebben ze nog een aantal vergelijkbare bedrijven overgenomen.

Vier voormalige medewerkers van broker IMG Holland hebben in 2000 het bedrijf Binck opgericht. In datzelfde jaar werd ook de website voor particuliere beleggers gelanceerd. AOT was toen al op de achtergrond aanwezig als medefinancier, waarna het in 2004 ook de rest van de aandelen heeft overgenomen. De naam AOT werd vervolgens gewijzigd in Binck N.V.

Alle oorspronkelijk werkzaamheden van AOT zijn daarna beëindigd, waarna alle kaarten vervolgens op de BinckBank werden gezet. Sinds 2007 maakt het bedrijf ook onderdeel uit van de Amsterdam Midkap Index.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!