Electrolux aandelen kopen

Electrolux is een bekend Zweeds elektronica bedrijf waar bekende merken als AEG en Zanussi onder vallen. Wil je beleggen in Elctrolux door de aandelen te kopen? In dit artikel kan je lezen hoe die dit het beste kunt doen!

Hoe kan je actief beleggen in Electrolux?

Wil je actief beleggen in het prijsverloop van het aandeel Electrolux? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel speculeren op prijsstijgingen als prijsdalingen van het Electrolux aandeel. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Electrolux aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Electrolux? De elektronica van het bedrijf is populair; dit geldt zeker voor de keukenproducten. Een goede broker om Electrolux aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over alle Zweedse aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Electrolux?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Electrolux zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je aandelen Electrolux kunt kopen:

Ontstaan van Electrolux

In 1919 fuseert Elektro Mekaniska met Lux. Zo ontstaat het bedrijf Electrolux. In 1957 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Electrolux. Nu is Electrolux AB de grootste producent van huishoudelijke apparaten in de wereld. De producten van het bedrijf worden onder andere verkocht onder de merknamen Electrolux, Zanussi en AEG.

De geschiedenis van Electrolux

Het bedrijf maakte in 1919 stofzuiger. In de jaren zestig ging het slecht met het bedrijf. Volgens de bestuursvoorzitter was het bedrijf in de problemen gekomen omdat het bedrijf in vergelijking met de buitenlandse concurrentie te klein was. Het bedrijf moest dus flink groeien. In de jaren zeventig en tachtig werden er door Electrolux veel bedrijven overgenomen. Electrolux groeide uit tot een wereldwijd bekend bedrijf.

 Het grootste deel van de omzet, ruim 60% wordt behaald door de verkoop van keukenapparatuur. De verkoop van wasmachines is goed voor circa 20% van de omzet. De belangrijkste afzetmarkten van het bedrijf zijn Europa en Noord-Amerika. Die afzetmarkten hebben ieder een aandeel van 30% in de totale verkoop. Latijns-Amerika is, met een aandeel van 20% in de totale verkoop, ook een belangrijke afzetmarkt.

Door Electrolux overgenomen bedrijven

Zanussi en AEG zijn twee door Electrolux overgenomen bedrijven. Het verlieslijdende Italiaanse bedrijf Zanussi werd overgenomen in 1984. In 1992 werd de huishoud divisie van het Duitse bedrijf AEG overgenomen.

Electrolux maakte in september 2014 bekend van plan te zijn om voor een bedrag van ruim 2,5 miljard euro de huishoudelijke divisie van het bedrijf General Electric te kopen. Door die aankoop zou de positie van het bedrijf op de Noord-Amerikaanse markt worden versterkt. Er was echter weerstand bij de toezichthouders. De overname zou leiden tot minder concurrentie op de markt van huishoudelijke apparaten. Electrolux besloot om de overname in december 2015 af te blazen.

Stofzuigers die gemaakt zijn van gerecyclede en hergebruikte materialen

In 2020 zet Electrolux een belangrijke stap op de weg naar de circulariteit van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft, samen met Stena recycling, een stofzuiger ontwikkeld die uitsluitend is gemaakt van 100% gerecycled en hergebruikte materialen. Zowel het plastic als de onderdelen zijn onder andere  afkomstig van gebruikte computers, haardrogers en stofzuigers.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!