Canadian Solar aandelen kopen

Duurzaamheid heeft de toekomst: een bedrijf als Canadian Solar weet hier perfect op in te spelen. Wil je ook beleggen in dit groene bedrijf? Op deze pagina lees je direct hoe je Canadian Solar aandelen kunt kopen & je kunt hier ook de actuele aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je Canadian Solar aandelen kopen?

Een groene wereld is een betere wereld. Geloof je hier ook in? Dan kan het kopen & verkopen van Canadian Solar aandelen erg aantrekkelijk zijn. Maar waar kan je dit nu eigenlijk doen?

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Canadian Solar. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Canadian Solar! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Canadian Solar?

Wil je weten wat de actuele koers is van het bedrijf Canadian Solar? Dat kan! Hieronder zie je een grafiek met de actuele koers van het CFD-aandeel Canadian Solar. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe positie innemen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Canadian Solar

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Canadian Solar.

Analyse van Canadian Solar

Voordat je besluit of je Canadian Solar wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Canadian Solar zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Canadian Solar zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Canadian Solar in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Canadian Solar gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Canadian Solar is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Canadian Solar aandelen?

De markt van de duurzame en hernieuwbare energie heeft door de jaren heen aanzienlijke sprongen gemaakt. Niet alleen particulieren en bedrijven, maar zelfs overheden hebben massaal geïnvesteerd in deze vorm van groene energie. De producten die door Canadian Solar op de markt zijn gebracht zijn er in geslaagd om tegemoet te komen aan een belangrijke vraag vanuit verschillende doelgroepen. De bekendheid die het bedrijf heeft weten te verwerven heeft ze dan ook een vrij solide marktpositie opgeleverd.

De productiecapaciteit van Canadian Solar staat er om bekend jaarlijks niet onaanzienlijke verschillen te laten optekenen. Ondanks het feit dat het productieproces van het bedrijf er om bekend staat erg solide te zijn moet het gezegd dat ze natuurlijk volledig afhankelijk is van een sterke niche doelgroep. Naarmate meer en meer bedrijven en particulieren over een zonne-energiesysteem beschikken, kan de vraag naar nieuwe systemen afnemen. Dit kan voor onder meer Canadian Solar een negatief effect hebben. Het spreekt echter voor zich dat dit ook geldt voor andere bedrijven die in deze sector actief zijn.

Over het bedrijf Canadian Solar

Niet alleen overheden, maar ook bedrijven zetten wereldwijd groot in op duurzame en hernieuwbare energie. Het bedrijf Canadian Solar (verhandeld als CSIQ aan de Nasdaq) biedt op dit vlak een niet onbelangrijke oplossing. De Canadese fabrikant van modules voor zonnepanelen is één van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld.

Ondanks het feit dat de oprichting van het bedrijf gebeurde in Canada is ze op moment van schrijven al aanwezig in meer dan 24 landen verspreid over de wereld.

Belangrijke producent van zonnepanelen

Canadian Solar beschikt over productiefaciliteiten in verschillende landen. Het gaat hierbij niet alleen om het eigen Canada, maar ook om China, Indonesië en Vietnam en Brazilië. Het productaanbod van het bedrijf bestaat niet uitsluitend uit zonnecellen, maar ook uit speciale solar PV-modules en uit complete zonnepanelen.

Daarnaast is het zo dat de onderneming er ook om bekend staat in staat te zijn om grootschalige zonne-energiesystemen mee te helpen opzetten. Het merendeel van de productiefaciliteiten bevinden zich in Canada en China. De fabriek in Ontario beschikt bijvoorbeeld over een jaarlijkse productiecapaciteit van zo’n slordige 500 MW. Deze internationale activiteiten kunnen een goede reden zijn om Canadian Solar aandelen te kopen.

De geschiedenis van Canadian Solar

Canadian Solar werd opgericht in het jaar 2001 door Shawn Qu. Canadian Solar heeft er door de jaren heen voor gekozen om haar activiteiten uit te breiden verspreid over de wereld. Op moment van schrijven is de onderneming dan ook actief in maar liefst 24 verschillende landen verspreid over 6 continenten. Door de jaren heen werd er aan Canadian Solar eveneens verzocht om mee te helpen met het realiseren van grootschalige projecten met zonne-energie.

Een belangrijke mijlpaal voor Canadian Solar vond plaats toen het er voor koos om het bedrijf ‘Recurrent Energy’ te kopen. Door deze aankoop werd de zogenaamde project pijplijn van het bedrijf opgeschaald tot een slordige 20,4 GW. Gemiddeld gezien slaagt het bedrijf er in om jaarlijks zo’n 70 miljoen modules voor zonnepanelen te produceren. Daarmee is het één van de grootste en belangrijkste producenten wereldwijd.

Productaanbod voor zowel bedrijven als particulieren

Het assortiment van Canadian Solar bestaat niet alleen uit zonnemodules, maar ook uit zonne-energiesystemen voor zowel particulieren als bedrijven. Wanneer de producten van het bedrijf meer in detail onder de loep worden genomen kan er worden vastgesteld dat de standaard modules van Canadian Solar worden aangedreven door 156 x 156 mm monokristallijn of polykristallijn cellen. Dit maakt ze ongelofelijk veelzijdig inzetbaar en dus erg interessant. Neemt de vraag naar zonnepanelen wereldwijd toe? Dan kan het slim zijn om een investering in Canadian Solar te overwegen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *