Ant Group aandelen kopen (2024) – alles over de beursgang

Ant Group is in de Westerse wereld niet erg bekend. Toch kan het erg interessant zijn om te investeren in Ant Group door de aandelen te kopen. Dit financiële bedrijf is namelijk in handen van Jack Ma, de oprichter van Alibaba. In dit artikel lees je alles over het kopen en verkopen van Antgroup aandelen.

Hoe kan je Ant Group aandelen kopen?

Het bedrijf Ant Group is vanaf de beursgang verhandelaar bij verschillende brokers. Ben je benieuwd waar je het beste in Ant Group aandelen kunt handelen? Bekijk dan het overzicht van brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ant Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ant Group & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Tot de beursgang kan je indirect in Ant Group beleggen door Alibaba aandelen te kopen. Ant Group maakt namelijk deel uit van Alibaba. Je belegt in dit geval echter ook in de andere bedrijfsonderdelen waardoor het belangrijk is om goed onderzoek te doen.

De beursgang van Ant Group: uitgesteld

De beursgang van Ant Group zou misschien wel de grootste beursgang ooit worden. De verwachte opbrengsten bedroegen 34,5 miljard dollar en de belangstelling was groot. De beursgang is uiteindelijk echter niet doorgegaan, in het onderstaande overzicht zie je hoe het nu staat met de beursgang van Ant Group:

  • 3 november: de aandelenbeurs van Shanghai heeft de IPO van Ant Group stopgezet. Dit is waarschijnlijk gebeurd door de president Xi Jinping.
  • 5 januari: Jack Ma verdwijnt tijdelijk. Een dag later blokkeert Donald Trump ook alle transacties die worden uitgevoerd via Ant Group.
  • 13 april: Ant Group is van plan om een financial holding te worden om op die manier te voldoen aan de eisen van de Chinese Centrale Bank.

De beursgang van Ant Pay zal waarschijnlijk in de toekomst plaatsvinden. Je leest hier direct wanneer er meer nieuws is over de beursgang van het bedrijf.

Wat zijn de sterke punten van Ant Pay aandelen?

  • Marktleider: Ant Group is de marktleider in China op het gebied van financiële diensten waar veel geld aan te verdienen is.
  • Groeipotentie: steeds meer Chinezen betalen online, hierdoor kan Ant Pay nog steeds fors groeien.
  • Meerdere inkomstenbronnen: de inkomsten van Ant Pay zijn afkomstig uit digitale betalingen, wealth management en leningen.
  • Samenwerkingen: Ant Pay werkt samen met grote bedrijven zoals Alibaba, Tencent en Visa.

Ant Pay aandelen kopen

Wat zijn de risico’s van een belegging in Ant Group?

Spanningen tussen China en de Verenigde Staten

Een duidelijk risico zijn de spanningen tussen China en de Verenigde Staten: Trump maakt het voor Chinese bedrijven steeds lastiger om in Amerika actief te zijn. In het verleden zijn populaire applicaties zoals TikTok al verboden.

Wanneer het bedrijf ook op de zwarte lijst terecht komt, dan kan het bedrijf geen Amerikaanse technologieën gebruiken en kunnen betalingen in dollars moeilijk worden. Momenteel zijn betalingen uitgeveoerd via Ant Pay geblokkeerd in Amerika.

Wel goed om te vermelden is het feit dat Amerika momenteel niet een belangrijke markt voor het bedrijf is. De winst is afkomstig uit China en ook hier groeien online betalingen nog steeds sterk. In de toekomst kan het wel lastiger worden om een groter marktaandeel te behalen in deze regio, aangezien de concurrentie nog sterk stijgt.

Sterke concurrentie

De grootste concurrent van de Ant Group is PayPal. PayPay Holdings is actief in meer dan 200 landen en heeft bijna 15 procent van de internationale markt in handen. Sinds 2019 is het bedrijf ook in China actief waar het een bedreiging is voor Alipay. Ook het Chinese WeChat is een grote concurrent voor het bedrijf. De applicatie van Tencent heeft ruim een miljard gebruikers en ook deze service kan de groei van het bedrijf binnen de Chinese markt onder druk zetten.

Voordat je investeert in Ant Group aandelen, is het belangrijk om op de concurrentie te letten. Alleen wanneer je denkt dat Alibaba de groei van Ant Group kan bijbenen, is het verstandig om de aandelen te kopen.

Afhankelijk van de Chinese markt

Ant Pay is sterk afhankelijk van de Chinese markt voor haar inkomsten. Politieke en economische veranderingen in China kunnen de aandelenkoers dan ook onder druk zetten.

Regulering

Het grootste risico voor Ant Pay zijn de strenge regels vanuit de Chinese overheid. De IPO van het bedrijf werd bijvoorbeeld stopgezet door de Chinese overheid. Deze sterke controle kan de groei van het bedrijf sterk onder druk zetten.

Waar moet je rekening mee houden bij de beursgang?

Doordat er zwaar is overtekend, kan je de aandelen niet direct bij de beursgang kopen. Het kan bij sommige brokers uren duren voordat er voldoende aandelen aanwezig zijn.

Naar verwachting wordt er op de  dag van de beursgang flink gehandeld waardoor de liquiditeit van het aandeel soms laag kan zijn. Voor de lange termijn belegger kan het slim zijn om een paar uur te wachten voordat je de aandelen koopt.

Over het bedrijf Ant Group

Ant Group is een dochteronderneming van het bekende e-commerce bedrijf Alibaba. Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht als holding voor Alipay, maar het bedrijf is tegenwoordig breder uitgegroeid en biedt ook veel andere financiële diensten aan.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan microleningen, verzekeringen en zelfs vermogensbeheer. Het bedrijf geeft ook creditcards uit onder de naam Ant Credit Pay en levert clouddiensten aan financiële bedrijven onder de noemer Ant Financial Cloud.

Het bedrijf Ant group is dan ook uitgegroeid tot een grote en sterke financiële onderneming die zich kan meten met een bedrijf als Mastercard.

Wat is de aandelenkoers van Ant Group?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Ant Group het doet? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs de aandelen kunt kopen en verkopen.

Hier kan je na de beursgang de actuele koers zien.

Beursnotering van Antgroup

Het aandeel Ant Group staat genoteerd aan de beurs van Hong Kong. Bij de meeste online brokers kan je handelen in aandelen die genoteerd staan aan deze aandelenbeurs.

Is het slim om te investeren in Ant Group?

Een investering in Ant Group kan zeker goed uitpakken. In China is het bedrijf enorm: met 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft het bedrijf een enorm bereik. Bovendien beheert het bedrijf ook grote hoeveelheden geld met de service Yu’e Bao.

Dit platform was ooit bedoeld voor Chinese inwoners om kleingeld opzij te zetten. Dit geld wordt vervolgens geïnvesteerd in relatief veilige beleggingsproducten. Tegenwoordig investeert één op de drie Chinezen in het fonds van Ant Group wat natuurlijk een goede reden kan zijn om de aandelen te kopen.

Het bedrijf heeft ook de nodige groeiambities. Groeien in andere landen kan uitdagender zijn. In China gebruiken veel mensen al Alibaba en de betaaldienst van Ant Group, Alipay, is een populaire optie binnen de site met 1,3 miljard gebruikers. In het buitenland zijn de betaalopties van Ant Group minder bekend en het is dan ook maar de vraag of ze daar net zo snel kunnen groeien.

Het geld dat wordt binnengehaald met de beursgang kan daarbij in ieder geval helpen. Denk je dat het Ant Group zal lukken om uit te bereiden naar andere gebieden? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen. Vraag jezelf wel altijd af of het aandeel binnen je beleggingsportfolio past.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *