Ant Group aandelen kopen

Ant Group is in de Westerse wereld niet erg bekend. Toch kan het erg interessant zijn om te investeren in Ant Group door de aandelen te kopen. Dit financiële bedrijf is namelijk in handen van Jack Ma, de oprichter van Alibaba. Via het platform worden maandelijks 700 miljoen gebruikers bediend die transacties uitvoeren met een waarde van 15.000 miljard. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in Ant Group aandelen?

Update 4 november 2020: de beursgang van Ant Group is uitgesteld.

Hoe kan je Ant Group aandelen kopen?

Het bedrijf Ant Group is vanaf de beursgang verhandelaar bij verschillende brokers. Ben je benieuwd waar je het beste in Ant Group aandelen kunt handelen. Bekijk dan het overzicht van brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Ant Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Ant Group
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Ant Group met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waar kan je actief beleggen in Ant Group?

Wil je liever speculeren op zowel stijgende als dalende koersen van het aandeel Ant Group? Dan kan het aantrekkelijk zijn om een account te openen bij Plus500. Bij deze broker kan je namelijk met CFD’s actief speculeren. Het is er zelfs mogelijk om een hefboom toe te passen waardoor je met een klein bedrag toch een grote positie kunt innemen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Ant Group?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Ant Group het doet? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs de aandelen kunt kopen en verkopen.

Hier kan je na de beursgang de actuele koers zien.

Grootste beursgang ooit

Het lijkt erop dat Ant Group de grootste beursgang ooit zal worden. De verwachte opbrengsten op het moment van schrijven bedragen 34,5 miljard dollar of 29,5 miljard euro. Er lijkt voldoende animo voor de IPO, aangezien er maar liefst 248 keer is overtekend voor de aandelen. Het bedrijf kan besluiten om meer aandelen naar de beurs te brengen: de waarde van de te verhandelen aandelen kan dan nog verder toenemen met 5 miljard dollar.

Is het slim om te investeren in Ant Group?

Een investering in Ant Group kan zeker goed uitpakken. In China is het bedrijf enorm: met 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft het bedrijf een enorm bereik. Bovendien beheert het bedrijf ook grote hoeveelheden geld met de service Yu’e Bao. Dit platform was ooit bedoeld voor Chinese inwoners om kleingeld opzij te zetten. Dit geld wordt vervolgens geïnvesteerd in relatief veilige beleggingsproducten. Tegenwoordig investeert één op de drie Chinezen in het fonds van Ant Group wat natuurlijk een goede reden kan zijn om de aandelen te kopen.

Het bedrijf heeft ook de nodige groeiambities. Groeien in andere landen kan uitdagender zijn. In China gebruiken veel mensen al Alibaba en de betaaldienst van Ant Group, Alipay, is een populaire optie binnen de site met 1,3 miljard gebruikers. In het buitenland zijn de betaalopties van Ant Group minder bekend en het is dan ook maar de vraag of ze daar net zo snel kunnen groeien. Het geld dat wordt binnengehaald met de beursgang kan daarbij in ieder geval helpen. Denk je dat het Ant Group zal lukken om uit te bereiden naar andere gebieden? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Ant Pay aandelen kopen

Wat zijn de risico’s van een belegging in Ant Group?

Ook geld beleggen in Ant Group aandelen brengt de nodige risico’s met zich mee. Een duidelijk risico zijn de spanningen tussen China en de Verenigde Staten: Trump maakt het voor Chinese bedrijven steeds lastiger om in Amerika actief te zijn. In het verleden zijn populaire applicaties zoals TikTok al verboden. Wanneer het bedrijf ook op de zwarte lijst terecht komt, dan kan het bedrijf geen Amerikaanse technologieën gebruiken en kunnen betalingen in dollars moeilijk worden. Ik denk dan ook dat Jack Ma de  presidentsverkiezingen in Amerika goed in de gaten zal houden.

Wel goed om te vermelden is het feit dat Amerika momenteel niet een belangrijke markt voor het bedrijf is. De winst is afkomstig uit China en ook hier groeien online betalingen nog steeds sterk. In de toekomst kan het wel lastiger worden om een groter marktaandeel te behalen in deze regio, aangezien de concurrentie nog sterk stijgt.

De grootste concurrent van de Ant Group is PayPal. PayPay Holdings is actief in meer dan 200 landen en heeft bijna 15 procent van de internationale markt in handen. Sinds 2019 is het bedrijf ook in China actief waar het een bedreiging is voor Alipay. Ook het Chinese WeChat is een grote concurrent voor het bedrijf. De applicatie van Tencent heeft ruim een miljard gebruikers en ook deze service kan de groei van het bedrijf binnen de Chinese markt onder druk zetten.

Voordat je investeert in Ant Group aandelen, is het belangrijk om op de concurrentie te letten. Alleen wanneer je denkt dat Alibaba de groei van Ant Group kan bijbenen, is het verstandig om de aandelen te kopen.

Waar moet je rekening mee houden bij de beursgang?

Doordat er zwaar is overtekend, kan je de aandelen niet direct bij de beursgang kopen. Het kan bij sommige brokers uren duren voordat er voldoende aandelen aanwezig zijn. Naar verwachting wordt er op de  dag van de beursgang flink gehandeld waardoor de liquiditeit van het aandeel soms laag kan zijn. Verwacht forse sprongen. Voor de lange termijn belegger kan het slim zijn om een paar uur te wachten voordat je de aandelen koopt.

Over het bedrijf Ant Group

Ant Group is een dochteronderneming van het bekende e-commerce bedrijf Alibaba. Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht als holding voor Alipay, maar het bedrijf is tegenwoordig breder uitgegroeid en biedt ook veel andere financiële diensten aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan microleningen, verzekeringen en zelfs vermogensbeheer. Het bedrijf geeft ook creditcards uit onder de naam Ant Credit Pay en levert clouddiensten aan financiële bedrijven onder de noemer Ant Financial Cloud.

Het bedrijf Ant group is dan ook uitgegroeid tot een grote en sterke financiële onderneming die zich kan meten met een bedrijf als Mastercard.

Beursnotering

Het aandeel Ant Group staat genoteerd aan de beurs van Hong Kong. Bij de meeste online brokers kan je handelen in aandelen die genoteerd staan aan deze aandelenbeurs.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *