HTC aandelen kopen

HTC was ooit een grote en populaire producent van telefoons. Tegenwoordig lukt het ze niet meer goed om grote concurrenten als Apple en Samsung bij te houden. Wel hebben ze de hoop om in de toekomst weer te kunnen concurreren met de grote telefoonmerken. Denk je dat dit lukt? Dan kan het aantrekkelijk zijn om HTC-aandelen te kopen. In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in HTC.

Hoe kan je HTC aandelen kopen?

Heb je er vertrouwen in dat het HTC lukt om weer een sterke positie op te bouwen tussen de andere telefoonproducenten? Dan kan het interessant zijn om te investeren in HTC door de aandelen te kopen. Wanneer je een aandeel koopt voor de lange termijn, is timing belangrijk. Sommige beleggers kiezen ervoor om alle aandelen in één keer te kopen. Vaak is het echter slimmer op de aandelen op meerdere momenten te kopen. Op die manier voorkom je dat je op de absolute top instapt.

Ben je benieuwd waar je het beste HTC aandelen kunt kopen? Bekijk dan het overzicht met beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor htc. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor htc
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel htc met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in HTC?

De koers van het aandeel HTC kent veel beweging. Op het hoogtepunt stond de koers van het aandeel bijna 30 keer hoger dan vandaag. Dit creëert natuurlijk kansen! Door een short positie te openen kan je profiteren van dit soort dalende trends. Tegelijkertijd kan je op zoek gaan naar een mooi instapmoment. Een groot voordeel van actief handelen, is het feit dat je flexibeler bent. Hierdoor kan je op elke gebeurtenis inspelen.

Wel heb je hiervoor een geschikte broker nodig. Een voorbeeld van een goede broker waar je actief kunt beleggen is Plus500. Bij Plus500 handel je in CFD’s op het aandeel HTC. Met een CFD kan je inzetten op zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien heb je de mogelijkheid om een hefboom toe te passen waardoor zowel je positieve als negatieve resultaten vergroot kunnen worden. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van HTC?

Wil je weten hoe het gaat met de aandelenkoers van HTC? In de onderstaande grafiek kan je zien hoe het CFD-aandeel HTC het doet. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen op het bedrijf.

Over het bedrijf HTC

Het Taiwanese bedrijf HTC werd opgericht in 1997. De letters HTC staan voor Hightech Computer Corporation. Dit bedrijf begon in 1997 met het ontwerpen en het produceren van laptops. Aanvankelijk maakte het bedrijf smartphones die voornamelijk waren gebaseerd op Windows Mobile.

Als mede-oprichtend lid van de Open Handset Alliance legde het bedrijf zich toe op het ontwikkelen van het Android-besturingssysteem voor smartphones. De door het bedrijf op de markt gebrachte HTC Dream was de eerste smartphone met het Android-besturingssysteem. Het hoofdkantoor van HTC is gevestigd in Xindian, New Taipei City.

HTC aandelen kopen

Verlies van marktaandeel en nettoverliezen

Aanvankelijk was HTC een succesvolle leverancier van smartphones. De concurrentie van onder andere Apple Inc. en Samsung Electronics deed het marktaandeel van HTC geen goed. In april 2015 was het marktaandeel nog maar 7,2%.  De twee dominante verkopers van smartphones, Apple en Samsung, hadden toen ieder een marktaandeel van circa 18%. Door het bedrijf HTC werden opeenvolgende nettoverliezen geleden.

Koerswijziging van HTC

In 2015 besloot het bedrijf om niet alleen maar smartphones te maken. In samenwerking met de Valve Corporation werd de HTC Vive ontwikkeld wat een virtual reality headset is. Met deze headset, die gebruikmaakt van room-scale vervolgtechnologie, kan de gebruiker in 3D-ruimten bewegen. Met beweging gestuurde handheld controllers kan de gebruiker met de omgeving communiceren. In april 2016 verscheen de eerste consumentenversie van deze headset op de markt.

HTC gaat overigens door met het maken van eigen smartphones. In de toekomst richt het bedrijf zich wel steeds meer Internet of Things en virtual reality. Denk je dat het bedrijf hiermee in de toekomst succesvolle resultaten gaat neerzetten? Dan kan het slim zijn om HTC aandelen te kopen.

Overname van personeel en licenties door Google

In 2017 werd door Google de overname aangekondigd van de overname van ongeveer de helft van de 4.000 werknemers van HTC die werkten bij de ontwerpafdeling en de onderzoeksafdeling van het bedrijf. Ook nam Google licenties over van HTC. Bij de overgenomen medewerkers waren ook medewerkers die betrokken waren bij de door HTC vervaardigde Pixel-smartphone van Google. Met deze aankoop, die in januari 2018 werd afgerond, versterkte Google zijn activiteiten op het gebied van hardware.

HTC wil weer terugkeren in het duurdere segment van de smartphone markt

In 2019 kondigde HTC aan dat het weer hoogwaardige telefoons op de markt wil brengen. Op dit moment levert HTC uitsluitend telefoons in het lagere en middensegment. Het heeft zich de afgelopen jaren gefocust op de ontwikkeling van virtual reality. Op de smartphonemarkt werd door het bedrijf de afgelopen jaren niets gedaan aan innovatie. Bovendien werkt, zoals al eerder opgemerkt, de helft van het voormalige smartphoneteam van het bedrijf inmiddels bij Google.

Denk je dat het HTC lukt om terug te keren binnen het duurdere segment van smartphones? Dan kan het slim zijn om te investeren in HTC aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *