HTC aandelen kopen (2024): hoe beleg je in HTC?

HTC was ooit een grote en populaire producent van telefoons. Tegenwoordig lukt het ze niet meer goed om grote concurrenten als Apple en Samsung bij te houden. Wel hebben ze de hoop om in de toekomst weer te kunnen concurreren met de grote telefoonmerken. Denk je dat dit lukt? Dan kan het aantrekkelijk zijn om HTC-aandelen te kopen. In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in HTC.

Hoe kan je HTC aandelen kopen?

Heb je er vertrouwen in dat het HTC lukt om weer een sterke positie op te bouwen tussen de andere telefoonproducenten? Dan kan het interessant zijn om te investeren in HTC door de aandelen te kopen.

Ben je benieuwd waar je het beste HTC aandelen kunt kopen? Bekijk dan het overzicht met beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor HTC. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen HTC! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wanneer je een aandeel koopt voor de lange termijn, is timing belangrijk. Sommige beleggers kiezen ervoor om alle aandelen in één keer te kopen. Vaak is het echter slimmer op de aandelen op meerdere momenten te kopen. Op die manier voorkom je dat je op de absolute top instapt.

Wat zijn de sterke punten van HTC?

  • Bekend merk: HTC is een bekend merk met loyale klanten.
  • Innovatie: HTC brengt regelmatig vernieuwende functies op de markt zoals een dual-camera setup.
  • Diversificatie: HTC onderzoekt de blockchain en IoT wat in de toekomst meer zou kunnen opleveren.
  • Sterke patent: het bedrijf heeft sterke patenten waardoor het een competitief voordeel kan behouden.

Wat zijn de risico’s van HTC aandelen?

  • Dalend marktaandeel: door de concurrentie van andere smartphone producten, heeft HTC een sterk marktaandeel verloren.
  • Financiële prestaties: de financiële prestaties gaan achteruit. Onderzoek daarom wat het perspectief voor de toekomst is als belegger.
  • Smartphones: HTC is voornamelijk afhankelijk van de smartphone wereld voor haar inkomsten.
  • Beperkte marketing: de marketing van HTC is matig en het bedrijf is amper beschikbaar in grote markten zoals China.

Wat zijn de grootste concurrenten van HTC?

  • Samsungdit Zuid-Koreaanse smartphone bedrijf domineert de smartphonemarkt en is een sterke concurrent voor HTC.
  • Huawei: dit Chinese bedrijf heeft een groot marktaandeel opgebouwd in de afgelopen jaren.
  • Xiaomidit Chinese bedrijf is populair geworden door de budgetvriendelijke smartphones.
  • Applede iPhone is een grote concurrent voor alle bedrijven die actief zijn op de markt voor smartphones.

Over het bedrijf HTC

Het Taiwanese bedrijf HTC werd opgericht in 1997. De letters HTC staan voor Hightech Computer Corporation. Dit bedrijf begon in 1997 met het ontwerpen en het produceren van laptops. In het begin maakte het bedrijf smartphones die voornamelijk waren gebaseerd op Windows Mobile.

Als mede-oprichter van de Open Handset Alliance legde het bedrijf zich toe op het ontwikkelen van het Android-besturingssysteem voor smartphones. De door het bedrijf op de markt gebrachte HTC Dream was de eerste smartphone met het Android-besturingssysteem. Het hoofdkantoor van HTC is gevestigd in Xindian, New Taipei City.

HTC aandelen kopen

Verlies van marktaandeel en nettoverliezen

In het begin was HTC een succesvolle leverancier van smartphones. De concurrentie van onder andere Apple Inc. en Samsung Electronics deed het marktaandeel van HTC geen goed.

In april 2015 was het marktaandeel nog maar 7,2%.  De twee dominante verkopers van smartphones, Apple en Samsung, hadden toen ieder een marktaandeel van ongeveer 18%. Door het bedrijf HTC werden opeenvolgende nettoverliezen geleden.

Nieuwe ontwikkelingen binnen HTC

In 2015 besloot het bedrijf om niet alleen maar smartphones te maken. Samen met de Valve Corporation werd de HTC Vive ontwikkeld wat een virtual reality headset is. Met deze headset, die gebruikmaakt van room-scale vervolgtechnologie, kan de gebruiker in 3D-ruimten bewegen. Met beweging gestuurde handheld controllers kan de gebruiker met de omgeving communiceren. In april 2016 verscheen de eerste consumentenversie van deze headset op de markt.

HTC gaat overigens door met het maken van eigen smartphones. In de toekomst richt het bedrijf zich wel steeds meer Internet of Things en virtual reality. Denk je dat het bedrijf hiermee in de toekomst succesvolle resultaten gaat neerzetten? Dan kan het slim zijn om HTC aandelen te kopen.

Overname van personeel en licenties door Google

In 2017 werd door Google de overname aangekondigd van de overname van ongeveer de helft van de 4000 werknemers van HTC die werkten bij de ontwerpafdeling en de onderzoeksafdeling van het bedrijf. Ook nam Google licenties over van HTC.

Bij de overgenomen medewerkers waren ook medewerkers die betrokken waren bij de door HTC vervaardigde Pixel-smartphone van Google. Met deze aankoop, die in januari 2018 werd afgerond, versterkte Google zijn activiteiten op het gebied van hardware.

HTC wil weer terugkeren in het duurdere segment van de smartphone markt

In 2019 kondigde HTC aan dat het weer hoogwaardige telefoons op de markt wil brengen. Op dit moment levert HTC uitsluitend telefoons in het lagere en middensegment. Het heeft zich de afgelopen jaren gefocust op de ontwikkeling van virtual reality.

Op de smartphonemarkt werd door het bedrijf de afgelopen jaren niets gedaan aan innovatie. Bovendien werkt, zoals al eerder opgemerkt, de helft van het voormalige smartphoneteam van het bedrijf inmiddels bij Google.

Denk je dat het HTC lukt om terug te keren binnen het duurdere segment van smartphones? Dan kan het misschien interessant zijn om te investeren in HTC aandelen.

Wel of niet HTC aandelen kopen?

HTC is een risicovol aandeel: het bedrijf wordt links en rechts ingehaald door de concurrentie. Doe daarom goed onderzoek naar de laatste ontwikkelingen bij HTC voordat je besluit om de aandelen te kopen. Het is bovendien belangrijk om te onderzoeken of HTC binnen je beleggingsportfolio past.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *