Gebruik Autochartist voor automatische technische analyse

Autochartist is een handige tool waarmee allerlei technische aspecten automatisch herkent worden: denk hierbij onder andere aan fibonacci-patronen, grafiekpatronen en mogelijke handelskansen. Autochartist is een handige tool die je kunt gebruiken bij het maken van beslissingen rondom een bepaalde trade. Door de informatie van Autochartist te gebruiken kan je gebruik maken van technische analyse ongeacht de kennis die je op dit gebied hebt.

Mogelijkheden van Autochartist

Herkennen van grafiekpatronen

Binnen Autochartist ontvang je automatisch meldingen wanneer bepaalde patronen worden vastgesteld. Zodra Autochartist bijvoorbeeld een stijgende trend op het valutapaar EUR/USD herkent zal deze een melding afgeven waarop je als trader kunt anticiperen. Daarnaast worden er verwachtingszones uitgezet op complete grafiekpatronen en het is mogelijk om de slagingspercentages te zien van patronen die de verwachtingszone naderen.

autchartist

Sleutelniveaus

Het programma kan automatisch de belangrijkste prijsniveaus identificeren en aangeven in de vorm van een horizontale steun. Een horizontale steun of weerstand komt vaak voor bij belangrijke prijsniveaus alwaar de prijs niet eenvoudig kan doorbreken. Het programma kan berekenen of een doorbraak een uitbraak is of een benadering waardoor je hierop kunt anticiperen. Wanneer een steun of weerstand daadwerkelijk wordt doorbroken zal deze vaak omgevormd worden tot het tegenovergestelde. Nadat een steun is doorbroken wordt deze vaak een weerstand. Vervolgens kan je orders gebruiken om direct een positie te openen.

Handige statistieken

Autochartist biedt handelaren informatie over belangrijke bewegingen binnen instrumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemiddelde beweging in pips, de maximaal te verwachten prijsbeweging binnen bepaalde periodes en de verwachte prijsbeweging tijdens wekelijkse en dagelijkse perioden. Op die manier kan je goed inschatten of de koers nog veel zal bewegen op de betreffende handelsdag.

Fibonacci-patronen

Er bestaan veel theorieën rondom de fibonacci-patronen die bijna overal weer terugkomen. Ook binnen trading spelen de Fibonacci-patronen een erg belangrijke rol. Het Autochartist programma kan automatisch opkomende en voltooide Fibonacci-patronen herkennen en aangeven. Daarnaast kan het programma een visuele voorstelling geven van steun- en weerstandsniveaus volgens de Gulden Snede-theorie.

Autochartist: een aanrader?

Autochartist wordt door velen als een marktleider gezien binnen de intraday-handelstools, en dit is niet voor niets. Er zijn maar weinig programma’s die zulke nauwkeurige en bruikbare gegevens kunnen produceren als dit programma. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat het voorspellingen blijven op basis van technische analyse. Bij het uitvoeren van een trade is het belangrijk om rekening te houden met andere factoren, baseer dan ook nooit een trade alleen maar op basis van dit programma.

Waar kan je gebruik maken van Autochartist?

Autochartist is een plugin die je gratis kunt installeren binnen MT4, één van de populairste handelsprogramma’s. Bezoek de Autochartist website om de plugin gratis te downloaden en installeren. Deze plugin werkt in samenwerking met de broker Markets.com alwaar je gratis een account kunt openen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *