fbpx

Als student aan de slag met beleggen

Het studentenleven is duur: geloof me, ik kan het weten want ik ben momenteel student aan de Vrije Universiteit waar ik Bedrijfskunde studeer. Zelf verdien ik geld bij door websites te bouwen en door te beleggen. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen die ik heb als het aankomt op het bijverdienen van geld met beleggen als student.

Hoe ik ben begonnen

student beleggenVroeger dacht ik altijd dat beleggen als student onmogelijk was. Je hebt dan immers geen tiendduizenden euro’s op de bank staan, en hoe kan je dan in hemelsnaam een behoorlijk rendement behalen? Toch is het ook met weinig geld goed mogelijk om behoorlijk bij te verdienen door te beleggen!

Zelf ben ik begonnen bij de een online broker. Bij de broker waar ik begon kon je alle mogelijkheden gratis kunt uitproberen dankzij de aanwezigheid van een demo van 40.000 euro. Met een demo kan je de mogelijkheden van beleggen zonder risico uitproberen. Dat is natuurlijk fijn wanneer je een student bent; op die manier kan je immers op je gemak de beurs ontdekken. 

Nadat ik een tijdje met de demo had gehandeld maakte ik mijn eerste storting van 100 euro. Eigenlijk ging het toen direct erg goed, ik behaalde een winst van 100 euro in een korte periode! Zelf denk ik nog steeds dat dit beginnersgeluk was, maar toch, ondertussen beleg ik met veel grotere bedragen en met ingewikkeldere software.

Zo’n gratis demo kan dus een mooie opstap zijn om te leren hoe je kunt beleggen via het internet. Beleggen is namelijk te leren, en zodra je deze vaardigheid hebt verworven kan je er serieus mee aan de slag gaan. Natuurlijk is er altijd de kans dat je geld verliest, maar het blijft erg interessant om de beurs te volgen en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Wie weet lukt het je om een leuke winst te behalen...

Met kleinere bedrag aan de slag

Je kan als beginnende belegger met een klein bedrag toch veel bereiken dankzij de aanwezigheid van een hefboom. Bij moderne brokers kan je namelijk met een klein bedrag toch veel kopen. Met 100 euro heb je dankzij de aanwezigheid van een hefboom van één om twintig bijvoorbeeld direct 2000 euro om mee te handelen.

Het mooie van de hefboom is dat je niet meer geld kunt verliezen dan er op je account staat: zodra er geen geld meer op je account staat wordt de positie automatisch gesloten!  Hierdoor kan je als student beleggen echt geheel zonder risico uitproberen.

Overigens is het wel verstandig om rustig te beginnen. Met een hefboom kan het namelijk erg snel gaan! Wanneer de koers één euro beweegt en je een hefboom van één om tien gebruikt verdien of verlies je in één keer direct een bedrag van 10 euro.

Nog gewoon lekker feesten

Beleggen hoeft gelukkig weinig tijd te kosten: er is dus genoeg tijd over om te genieten van het studentenleven en je kan lekker blijven feesten. Dankzij de aanwezigheid van orders kan je binnen enkele stappen een order plaatsen: je koopt of verkoopt een effect dan automatisch op een bepaalde prijs. Op die manier hoef je dus niet de hele tijd naar je scherm te staren en kan je iedere dag gewoon een goede order plaatsen.

Het is zelfs nog mooier: je kan geheel automatisch een moment instellen waarop je verlies neemt en winst neemt. Op die manier hoef je de positie ook niet de gehele dag in de gaten te houden.

Al met al is beleggen een erg interessante manier voor studenten om de beurs te leren kennen. Wil je beleggen ook uitproberen bij een online broker? Klik dan hier voor het overzicht!

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!