Beleggen in Belgische aandelen

Colruyt aandelen kopen

Colruyt is een bekende Belgische supermarktketen die steeds meer in andere landen actief is. Ze staan bekend om hun lage kosten en efficiënte bedrijfsvoering. Wil je ook investeren in Colruyt door de aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct hoe je dit kunt doen! Ook kan je hier de laatste aandeelkoers van het Colruyt aandeel vinden.

Hoe kan je actief handelen in Colruyt aandelen?

Tijdens economisch slechte tijden zie je vaak dat aandelen in waarde verminderen. Dit hoeft bij Colruyt echter niet het geval te zijn. Tijdens de coronacrisis zag je namelijk juist het aandeel in waarde stijgen. Mensen gaan minder de deur uit om ergens te eten en hebben daardoor dus meer boodschappen nodig. Het aandeel van Colruyt is vrij anticyclisch en kan het juist extra goed doen tijdens economisch slechte tijden.

Door actief te speculeren op de koers van het aandeel, kan je zowel bij koersstijgingen als koersdalingen een mooi rendement behalen. Dit kan je doen door gebruik te maken van CFD’s. Met een CFD kan je namelijk ook een short positie openen waarbij iedere euro daling een positief resultaat voor jou als belegger betekent! Bij Plus500 kan je in CFD’s op het aandeel Colruyt speculeren. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Colruyt:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je Colruyt aandelen kopen?

Colruyt doet interessante investeringen: zo zijn ze grootaandeelhouder geworden in de dataspecialist Daltix. Met deze gegevens hopen ze meer informatie te verzamelen over het consumentengedrag waardoor ze betere resultaten kunnen neerzetten. Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een investering in Colruyt: de concurrenten Jumbo en Ahold openen nieuwe vestigingen in het land. Hierdoor kwam de koers van het aandeel direct onder druk te staan.

Denk je dat het Colruyt lukt om een groot marktaandeel te behouden? Dan kan het interessant zijn om in het bedrijf investeren door de aandelen te kopen. Dit kan je doen bij de broker eToro waar je nooit commissies betaalt. Hierdoor kan je wel heel voordelig in allerlei aandelen handelen. Gebruik de onderstaande knop om direct Colruyt aandelen te kopen bij eToro:

Colruyt aandelen kopen

Wat is de aandelenkoers van Colruyt?

Ben je benieuwd hoe het CFD-aandeel Colruyt presteert? Bekijk dan direct de onderstaande grafiek! Met de knoppen open je zonder problemen een beleggingspositie op het aandeel.

Over het bedrijf Colruyt

De Colruyt Group begon in 1928 als een klein bedrijf. In dat jaar besloot bakkerszoon Franz Colruyt om in Lembeck een groothandel in koloniale waren te beginnen. Met artikelen als zout, suiker en koffie bediende hij kruideniers in Brussel.

Dit familiebedrijf uit het Vlaams-Brabantse Lembeck is nu een familie van allerlei bedrijven. Het bedrijf wordt daarom de Colruyt Group genoemd. Wat heeft het bedrijf te bieden? Diverse Retail formules, producten met het eigen merk en allerlei activiteiten. Het hoofdkantoor van Colruyt bevindt zich in Halle.

Colruyt aandelen kopen

Actief in drie landen

De supermarktketen Colruyt richt zich vooral op gezinnen met kinderen. Deze prijsstunter staat in België bekend als de supermarkt met de laagsteprijsgarantie. In 1979 ging het bedrijf naar de beurs. Sinds de beursgang is het bedrijf behoorlijk gegroeid en het bedrijf werd ook actief in andere landen. In 1997 werd het bedrijf geïntroduceerd in Frankrijk en in 2008 werd er ook in Luxemburg een vestiging geopend.

Eenvoudige winkels

Colruyt staat bekend om zijn no-nonsense aanpak waardoor de kosten zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. In de sober ingerichte winkels vind je geen decoratie of franje en er wordt geen muziek afgespeeld. Er is een versmarkt in de vorm van een grote gekoelde ruimte. In die ruimte bevinden zich melkproducten, fruit, groentes en delicatessen. Diepvriesproducten bevinden zich in gesloten diepvrieskoffers.

Van ponskaart naar barcodelezer

Colruyt maakte in 1965 als eerste winkel gebruik van ponskaarten en computers. De ponskaarten werden tijdens het winkelen door de klanten verzameld. De door de klanten verzamelde ponskaarten werden door de kassamedewerkers verwerkt.

Waarvoor was de ponskaart nuttig? Deze kaarten waren nuttig voor de bevoorrading van de winkels en voor het voorraadbeheer. In 1985 was het bedrijf ook de eerste die de overstap maakte naar full-scanning. Dit is het met ene handscanner optisch scannen van de streepjescode op de verpakking.

De vele activiteiten van het bedrijf

Colruyt is niet alleen een detailhandel in voeding met winkels, webshops en diensten voor particulieren. Het is ook een groothandel met webshops en diensten voor bedrijven.

Sinds 2000 heeft Colruyt de afhaalservice Collect & Go. Met een computer of smartphone kunnen klanten hun bestelling reserveren. De volgende dag kunnen ze hun bestelling afhalen bij één van de 200 aan een Colruyt winkel verbonden Collet & Go afhaalpunt. Sinds 2011 kunnen klanten hun boodschappenlijstjes verzenden en producten reserveren door gebruik te maken van een smartphone-app.

Dit soort vernieuwingen kunnen meer klanten trekken naar de supermarkten van Colruyt. Dit kan dan ook een goede reden zijn om de Colruyt aandelen te kopen.

Proef met automatische herkenning van groente en fruit

Colruyt deed in 2019, als eerste supermarktketen een proef met de automatische herkenning van groente en fruit. Een in samenwerking met het bedrijf Robivision ontwikkelde camera werd opgehangen boven een weegschaal in een Colruyt winkel in Kortrijk. Wat gebeurt er als een klant aan de kassa groente of fruit in deze wegschaal legt? Die camera bepaalt direct om welk product het gaat. Deze nieuwe technologie kan zorgen voor tijdwinst en meer efficiëntie aan de kassa.

 
 
 
 

Ab InBev aandelen kopen

Wanneer je wilt beleggen in een bierproducent, dan kom je niet om InBev heen. In dit artikel bekijken we hoe je InBev aandelen kunt kopen. Maar voordat je dit doet, is het verstandig om te onderzoeken of het nog slim is om te investeren in Ab InBev. In deze uitgebreide analyse bespreken we het aandeel. Je kan hier ook de laatste aandeelkoers van Ab InBev bekijken.

Hoe kan je actief beleggen in Ab InBev?

Dat de koers van Ab InBev erg volatiel kan zijn, is in het verleden wel gebleken. In 2017 was het aandeel bijvoorbeeld meer dan 100 euro waard. Deze koers halveerde vervolgens binnen enkele jaren. Door de coronacrisis gingen mensen minder uit, waardoor het bedrijf steeds minder bier verkocht. Als actieve handelaar kan je van dit soort bewegingen profiteren.

Dit kan je doen door met CFD’s short te gaan op het aandeel. Met een short positie behaal je een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het CFD-aandeel juist te kopen. Een goede partij waar je kunt speculeren in het aandeel Ab InBev is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel gratis zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je Ab InBev aandelen kopen?

Wil je ondanks het feit dat mensen steeds minder bier drinken, toch investeren in Ab InBev? Dan kan je dit het beste doen bij een goedkope & betrouwbare broker. Uit ons onderzoek komt eToro naar voren als de beste keuze. Bij eToro betaal je namelijk gegarandeerd nooit commissies, waardoor je ook met een kleine investering een mooi rendement kunt neerzetten. Gebruik de onderstaande knop om direct Ab InBev aandelen te kopen bij eToro:

Ab InBev aandelen kopen

Wat is de aandelenkoers van Ab InBev?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van het bedrijf AbInev het doet? In de onderstaande grafiek zie je hoe het CFD-aandeel Ab Inbev zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie.

Is het slim om te investeren in Ab InBev?

Als eigenaar van een groot aantal van 's werelds bekendste en tevens ook populairste biermerken lijkt een investering in Ab InBev een vrij voor de hand liggende en veilige keuze. Doordat ze actief zijn in diverse regio’s en verschillende merken bezitten, zijn de risico’s mooi gespreid. Toch zijn er ook de nodige potentiële risico's verbonden aan Ab InBev aandelen.

In vergelijking met de topjaren van Ab InBev lijkt het erop dat het bedrijf minder bier weet te verkopen. In het jaar 2017 (een absoluut topjaar voor Ab InBev) was er bijvoorbeeld sprake van een jaarlijks volume van 613 miljoen hl. In het 2018 daalde dat volume aanzienlijk naar 567 miljoen hl. Wanneer deze dalende trend doorzet, kan de aandelenkoers van het aandeel verder onder druk komen te staan.

De dalende trend lijkt veroorzaakt te worden doordat meer mensen overstappen van bier naar sterke drank. Tegelijkertijd zie je dat ook steeds meer mensen alcohol helemaal links laten liggen. De gevaren voor de gezondheid worden steeds duidelijker en mensen kiezen vaker voor een bewuste levensstijl.

Ab InBev aandelen kopen

Ook stappen steeds meer mensen over op speciaal bieren. Deze bieren worden vaak geproduceerd door kleine, lokale producenten. Ab InBev probeert haar positie te versterken door brouwerijen op de kopen die deze speciaal bieren produceren. Het is echter maar de vraag of dit de verkopen voldoende weet te herstellen.

Gelukkig zit het bedrijf niet helemaal stil. Zo hebben ze recent een ‘biertrein’ opgezet waarmee het bier per trein in plaats van per vrachtwagen naar de haven kan worden vervoerd. Hierdoor neemt de Co2 uitstoot van het bedrijf met maar liefst 75% af. Dit kan voor de groene belegger een goede reden zijn om aandelen Ab InBev te kopen.

Het bedrijf probeert ook nieuwe markten aan te snijden. Dit doen ze door bijvoorbeeld een cannabis drankje op de markt te brengen in samenwerking met Tilray Inc. Denk je dat het bedrijf met dit soort nieuwe producten nieuwe markten weet te veroveren? Dan kan het verstandig zijn om in Ab Inbev te beleggen.

Over het bedrijf InBev

Ab InBev, ontstaan door een fusie tussen Interbrew en AmBev, mag zich op moment van schrijven 's werelds grootste brouwerijketen noemen. De multinationale onderneming heeft haar hoofdzetel in België in de stad Leuven.

Verschillende van 's werelds bekendste en meest gerenommeerde bieren zoals bijvoorbeeld Stella Artois, Leffe, Hoegaarden en Budweiser behoren toe aan het bedrijf. De Ab InBev aandelen staan genoteerd aan de Euronext en aan de New York Stock Exchange. De ticker aan de Euronext is ABI en de ticker aan de New York Stock Exchange is BUD.

De belangrijkste merken van Ab InBev

Er zijn wereldwijd heel wat verschillende merken die toebehoren aan het bedrijf Ab InBev. Wat de wereldwijde merken betreft dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen drie belangrijke namen. Het gaat hierbij om Stella Artois, Budweiser en Corona. Het Belgische bier Stella Artois wordt op moment van schrijven verkocht in 80 verschillende landen wereldwijd.

Het Amerikaanse Budweiser mag zich met gepaste trots het populairste biermerk noemen van de Verenigde Staten. Ze wordt niet alleen gedronken in de VS, maar ook in Canada. Het is bovendien geen publiek geheim dat Ab InBev serieuze plannen heeft om dit merk in de toekomst nog in heel wat andere landen in de wereld te gaan lanceren. Om welke landen het dan precies zou gaan is op moment van schrijven nog niet bekend. Het biermerk Corona is vooral belangrijk voor het bedrijf omdat ze de dominante speler is op de Mexicaanse markt.

Buiten deze merken zijn er ook zogenaamde 'Multilandenmerken' die een belangrijke schakel vormen binnen het netwerk van Ab InBev. Hoewel deze merken wereldwijd kunnen rekenen op een niet onaanzienlijk succes, is het zo dat ze slechts een beperkte(re) doelgroep aanspreken. Dit komt bijvoorbeeld doordat veel van deze bieren erg donkergekleurd zijn. Eventueel kunnen ze ook een ingrediënt bevatten die ervoor zorgen dat ze op vlak van smaak aanzienlijk verschillen vergeleken met de "klassieke bieren".

Enkele bekende voorbeelden van dergelijke multilandenmerken die deel uitmaken van het assortiment van Ab InBev zijn onder meer Leffe, Hoegaarden, Goose Island en Beck's.

De geschiedenis van Ab InBev

Het bedrijf Ab InBev werd opgericht in het jaar 2004. De onderneming ontstond door het samenvloeien van de bedrijven Interbrew en AmBev. Nadat de fusie een feit was, werden er door Ab InBev verschillende veranderingen doorgevoerd. Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat het bedrijf een hogere winstmarge wist te realiseren. De veranderingen werden door het bedrijf als cruciaal geacht om haar toekomst veilig te kunnen stellen. Bovendien hebben ze geholpen om ook de concurrentiepositie een aanzienlijk duwtje in de rug te geven.

Een belangrijke overname gebeurde door het bedrijf Ab InBev in het jaar 2012. Op 29 juni werd bekend gemaakt dat ze Mexicaanse Grupo Modelo hadden overgenomen. Tot de overname was Ab InBev voor 50 procent eigenaar van de onderneming.

Op 1 juli 2012, kort nadat de bekendmaking van de strategische overname, bereikte Ab InBev een beurswaarde op de Euronext van ruim 100 miljard euro.

 
 
 
 

Umicore aandelen kopen

Duurzaamheid is steeds belangrijker voor de gemiddelde belegger. Umicore is een Belgisch bedrijf die hier goed op weet in te spelen. Dit doen ze door bijvoorbeeld oplaadbare batterijen te produceren. Wil je beleggen in het bedrijf Umicore? Lees dan in dit artikel hoe je Umicore aandelen kunt kopen en bekijk de actuele aandelenkoers.

Hoe kan je actief beleggen in Umicore?

De prijzen van een aandeel kunnen constant schommelen. Dit is niet anders voor het aandeel Umicore. Speculanten handelen actief in het koersverloop van een aandeel: hierdoor kunnen ze onder alle marktomstandigheden een goed resultaat neerzetten.

Een goede partij waar je actief in Umicore aandelen kunt handelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s zowel een positie innemen op een dalende als een stijgende koers. Hierdoor bereik je maximale flexibiliteit. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je Umicore aandelen kopen?

Voor serieuze, lange termijn beleggers kan een investering in Umicore interessant zijn. Om het aandeel te kopen, heb je een account nodig bij een online broker. Een broker is een partij die namens jou aandelen kan kopen & verkopen. Een goede optie hiervoor is eToro: bij deze broker betaal je namelijk geen commissies op aandelentransacties. Met de onderstaande knop open je direct een account bij eToro:

Umicore aandelen kopen

Wat is de aandelenkoers van Umicore?

Je kan de actuele CFD-aandelenkoers van Umicore zien in de onderstaande grafiek. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

Over het bedrijf Umicore

Het multinationale materiaaltechnologiebedrijf Umicore N.V. heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, België. Voorheen stond het bedrijf bekend als Union Minière. In 1989 fuseerden 4 bedrijven in de mijnbouw- en smeltindustrie met elkaar. Die fusie leidde tot de oprichting van Umicore.

Na de oprichting vormde het bedrijf zich om tot een meer technologiegericht bedrijf. Activiteiten van het bedrijf zijn onder andere raffinage en de recycling van metalen. Ook worden er gespecialiseerde producten van edelmetalen, kobalt, zink, germanium en andere metalen geproduceerd. Umicore is sinds de oprichting in 1991 te vinden in de Belgische BEL-20 beursindex.

Umicore aandelen kopen

De activiteiten van Umicore

Het bedrijf verkrijgt zijn inkomsten vooral door actief bezig te zijn met het opbouwen van een duurzamere samenleving. Het bedrijf doet dit door oplaadbare batterijen te produceren. Daarnaast is het bedrijf bezig met emissiebeheersing en recycling.

Het bedrijf ontving in 2011 de Fray International Substainability Award. Ze ontvingen deze prijs omdat ze baanbrekende technologieën voor het recyclen van oplaadbare batterijen hadden ontwikkeld. Bovendien waren er door het bedrijf belangrijke initiatieven opgezet voor milieubescherming. Op een ranglijst van de 100 meest duurzame bedrijf in de wereld stond het bedrijf  in 2014 op de negende plaats.

Denk je dat deze duurzame insteek zal bijdragen bij het behalen van betere resultaten in de toekomst? Dan kan het slim zijn om te investeren in Umicore door aandelen te kopen.

Afscheid van de mijnbouw

In het verleden was mijnbouw de belangrijkste activiteit van het bedrijf. De mijnbouw speelt op dit moment geen rol meer: al deze activiteiten zijn verkocht. In 2005 werden de koperwinning en raffinageactiviteiten verkocht aan Aurubis. In 2007 werden de zinkraffinage- activiteiten verkocht aan Nyrstar.

In 2008 werden de laatste activiteiten in de mijnbouw beëindigd. Het bedrijf had als enige overgebleven activiteit in de mijnbouw tot 2008 een minderheidsbelang in de zinkproducent Padaeng Industry. Deze zinkproducent exploiteert een mijn in het noorden van Thailand. Dit minderheidsbelang werd in april 2008 verkocht.

De divisies van Umicore

Umicore heeft vier divisies: Energiematerialen, Recycling, Katalyse en Prestatiematerialen.

Door de divisie Energiematerialen worden een reeks metalen en metalloïde producten voor industrieel gebruik geproduceerd. Voorbeelden van die producten zijn bijvoorbeeld de oxiden en zouten van kobalt. Daarnaast produceren ze ook lithium en nikkel die gebruikt worden in glas, keramiek en batterijen. Deze divisie van Umicore produceert en verkoopt ook producten die gemaakt zijn van germanium.

De voornaamste activiteit van de divisie Recycling is het raffineren en recyclen van diverse kostbare metalen en andere non-ferro metalen. Wat betreft recycling is Umicore de grootste recycler van edelmetalen in de wereld.

Het onderdeel recycling heeft ook nog andere activiteiten. Zo richt de businessunit Battery Recycling zich op het recyclen van oplaadbare batterijen die gebruikt worden in bijvoorbeeld laptops en mobiele telefoons. Door de businessunit Jewellery and Industrial Materials worden halffabricaten op basis van edele metalen geproduceerd. Ook worden er schroot en residuen uit de juwelenindustrie gerecycled. Door het Recycle-segment worden edelen metalen in gegoten vorm verkocht aan industriële klanten.

De divisie Katalyse bestaat uit de twee onderdelen: Precious Metal Chemistry en Automotive Catalystics. Deze divisie doet al sinds 1968 onderzoek op het gebied van autokatalysatoren.

De divisie Prestatiematerialen produceert gespecialiseerde artikelen. Deze artikelen zijn vooral gemaakt van edele metalen en zink.

Wanneer je een belegging overweegt in Umicore, dan is het belangrijk om de activiteiten en perspectieven van deze verschillende divisies goed te onderzoeken.

 
 
 
 

Ageas aandelen kopen

Ageas is vanaf 2008 een bedrijf met enkele verzekeringsonderdelen. Banken en de Belgische staat hebben de overige bancaire onderdelen van het bedrijf opgekocht. De sterk uitgeklede vorm van het bedrijf heeft als voordeel dat het bedrijf zich kan toeleggen op de winstgevende activiteiten. Het vertrouwen van de consumenten in het bedrijf is de laatste jaren toegenomen. Denk je erover na om zelf te beleggen in Ageas? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je Agreas aandelen koopt.

Hoe kan je actief beleggen in Ageas?

Door actief te beleggen in het koersverloop van Ageas kan je zowel in goede als slechte tijden een goed resultaat neerzetten. Tijdens een economische crisis zie je vaak dat financiële bedrijven het slecht doen. Door een short positie te openen, kan je ook dan een goed resultaat behalen met je belegging. Een goede partij om actief te beleggen in Ageas door gebruik te maken van CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je actief beleggen geheel zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je Ageas aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van deze verzekeraar, dan kan je Ageas aandelen kopen. Je kan dit het beste doen bij een betrouwbare broker. We raden hiervoor eToro aan. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over aandelen orders. Hierdoor kan je ook met een kleine investering een succesvol resultaat behalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij eToro:

Ageas aandelen kopen

Wat is de actuele koers van Ageas?

Ben je benieuwd hoe Ageas het momenteel doet? In deze grafiek zie je het koersverloop van het aandeel Ageas over de afgelopen periode. Ook kan je met de knoppen direct een beleggingspositie openen op het bedrijf.

Het grote bancaire bedrijf Ageas

Ooit was Ageas een grote bank en een verzekeraar. Het bedrijf was actief in Nederland en in België. Onder de naam Fortis Holding was het bedrijf tot 2008 de moedermaatschappij van Fortis. In 2008 was er een financiële crisis. Het merk Fortis ging verloren.

Door ingrijpen van zowel de Belgische als de Nederlandse overheid werd voorkomen dat belangrijke onderdelen van Fortis failliet gingen. Ze kochten bedrijfsonderdelen van Fortis. Wat overbleef van de Fortis Holding was de Belgische en Nederlandse verzekeringstak en een meerderheidsbelang in een kredietportefeuille.

Ageas aandelen kopen

Het verzekeringsbedrijf Ageas nu

De naam Fortis had imagoschade opgelopen. In 2010 werd, met instemming van de aandeelhouders, de naam van het bedrijf gewijzigd in Ageas. Door de Belgische verzekeringsmaatschappij Ageas worden levensverzekeringen en andere verzekeringen aangeboden. Het bedrijf heeft een belang van 75% in het bedrijf AG Insurance. Van dit bedrijf is Ageas de moedermaatschappij. Ageas is een belangrijke speler op de verzekeringsmarkt. Het bedrijf is actief in 12 landen.

Actief in Europa en Azië

Ageas is vooral actief in Europa en Azië. Via joint-ventures is Ageas actief in snelgroeiende landen in Azië. Landen in Azië waar het bedrijf actief is zijn Volksrepubliek China, Azië, Filipijnen, India, Thailand en Vietnam.

De onderdelen van Ageas

  • Een belang van 75% in AG Insurance. De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Fortis Insurance Belgium.
  • Ageas Insurance International. De oorspronkelijke naam van dit bedrijf is Fortis Insurance International.
  • Een belang van 45% in de gestructureerde kredietenportefeuille Royal Park Investments.

Schadeloosstelling voor oud-aandeelhouders Fortis

Aandeelhouders hebben verlies geleden door de ondergang van Fortis. In 2016 kwam Ageas tot een vergelijk met deze oud-aandeelhouders. Er werd door Ageas geschikt zonder erkenning van enige fout. Door deze schikking werden de belangrijkste gerechtelijke procedures beëindigd. Het bedrijf verklaarde zich bereid om de gedupeerde aandeelhouders schadeloos te stellen door het betalen van 1,2 miljard euro.