Canadian Solar aandelen kopen

Niet alleen overheden, maar ook bedrijven zetten wereldwijd groot in op duurzame en hernieuwbare energie. Het bedrijf Canadian Solar (verhandeld als CSIQ aan de Nasdaq) biedt op dit vlak een niet onbelangrijke oplossing. De Canadese fabrikant van modules voor zonnepanelen is één van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld.

Ondanks het feit dat de oprichting van het bedrijf gebeurde in Canada is ze op moment van schrijven reeds aanwezig in meer dan 24 landen verspreid over de wereld. Wil je ook beleggen in dit groene bedrijf? Op deze pagina lees je direct hoe je Canadian Solar aandelen kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Canadian Solar

Aandelen kunnen erg bewegelijk zijn. Dit is ook het geval voor Canadian Solar. Het aandeel is de afgelopen jaren meerdere keren tien dollar in waarde afgenomen en gestegen. Door actief te beleggen kan je zowel de ritjes omlaag als de ritjes omhoog meepakken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van CFD’s. Een goede partij om te speculeren op de CFD aandelen Canadian Solar is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij deze partij (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je Canadian Solar aandelen kopen?

Een groene wereld is een betere wereld. Geloof je hier ook in? Dan kan het kopen van Canadian Solar aandelen erg aantrekkelijk zijn. Een goede broker om Canadian Solar aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen transactiekosten over aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Actuele koers Canadian Solar

Wil je weten wat de actuele koers is van het bedrijf Canadian Solar? Dat kan! Hieronder zie je een grafiek met de actuele koers van het CFD aandeel Canadian Solar. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe positie innemen.

Belangrijke producent van zonnepanelen

Canadian Solar beschikt over productiefaciliteiten in verschillende landen. Het gaat hierbij niet alleen om het eigen Canada, maar ook om China, Indonesië en Vietnam en Brazilië. Het productaanbod van het bedrijf bestaat niet uitsluitend uit zonnecellen, maar ook uit speciale solar PV modules en uit complete zonnepanelen.

Daarnaast is het zo dat de onderneming er ook om bekend staat in staat te zijn om grootschalige zonne-energiesystemen mee te helpen opzetten. Het merendeel van de productiefaciliteiten bevinden zich in Canada en China. De fabriek in Ontario beschikt bijvoorbeeld over een jaarlijkse productiecapaciteit van zo'n slordige 500 MW.

De geschiedenis van Canadian Solar

Canadian Solar werd opgericht in het jaar 2001 door Shawn Qu. Canadian Solar heeft er door de jaren heen voor gekozen om haar activiteiten uit te breiden verspreid over de wereld. Op moment van schrijven is de onderneming dan ook actief in maar liefst 24 verschillende landen verspreid over 6 continenten. Door de jaren heen werd er aan Canadian Solar eveneens verzocht om mee te helpen met het realiseren van grootschalige projecten met zonne-energie.

Een belangrijke mijlpaal voor Canadian Solar vond plaats toen het er voor koos om het bedrijf 'Recurrent Energy' te kopen. Door deze aankoop werd de zogenaamde project pijplijn van het bedrijf opgeschaald tot een slordige 20,4 GW. De productiecapaciteit van Canadian Solar staat er om bekend op jaarbasis vaak niet onaanzienlijke verschillen te laten optekenen. Gemiddeld gezien slaagt het bedrijf er evenwel in om jaarlijks zo'n 70 miljoen modules voor zonnepanelen te produceren. Daarmee is het één van de grootste en belangrijkste producenten wereldwijd.

Productaanbod voor zowel bedrijven als particulieren

Het assortiment van Canadian Solar bestaat niet alleen uit zonnemodules, maar ook uit zonne-energiesystemen voor zowel particulieren als bedrijven. Wanneer de producten van het bedrijf meer in detail onder de loep worden genomen kan er worden vastgesteld dat de standaard modules van Canadian Solar worden aangedreven door 156 x 156 mm monokristallijn of polykristallijn cellen. Dit maakt ze ongelofelijk veelzijdig inzetbaar en dus erg interessant.

Pro's en contra's voor investeren in Canadian Solar

Er kan worden gesteld dat de markt van de duurzame en hernieuwbare energie door de jaren heen aanzienlijke sprongen heeft gemaakt. Niet alleen particulieren en bedrijven, maar zelfs overheden hebben massaal geïnvesteerd in deze vorm van groene energie. De producten die door Canadian Solar op de markt zijn gebracht zijn er in geslaagd om tegemoet te komen aan een belangrijke vraag vanuit verschillende doelgroepen. De bekendheid die het bedrijf heeft weten te verwerven heeft ze dan ook een vrij solide marktpositie opgeleverd.

De productiecapaciteit van Canadian Solar staat er om bekend jaarlijks niet onaanzienlijke verschillen te laten optekenen. Ondanks het feit dat het productieproces van het bedrijf er om bekend staat erg solide te zijn moet het gezegd dat ze natuurlijk volledig afhankelijk is van een sterke niche doelgroep. Naarmate meer en meer bedrijven en particulieren over een zonne-energiesysteem gaan beschikken is het niet ondenkbaar dat de vraag naar nieuwe systemen zal afnemen. Dit kan voor onder meer Canadian Solar een negatief effect hebben. Het spreekt echter voor zich dat dit ook geldt voor andere bedrijven die in deze sector actief zijn.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment