Handelen in de Japanse yen

Je kunt een deel van jouw vermogen in aandelen, obligaties of andere beleggingsproducten steken, maar het is ook mogelijk te beleggen in vreemde valuta. Zo kun je er ook voor kiezen een deel van jouw vermogen te investeren in de handel in de Japanse yen. Meer hierover, lees je op deze pagina.

De Japanse yen: een veilige haven

De Japanse yen wordt door veel beleggers als veilige haven gezien. Dit komt onder andere omdat de Japanse politiek al vele jaren erg stabiel is. Investeer je in de Japanse yen, dan hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken dat jouw investering de mist in gaat door politieke onzekerheid in het land. Bij veel andere landen heb je dit risico wel.

Omdat de Japanse yen als veilige haven wordt gezien, is deze belegging voornamelijk interessant in economisch onzekere tijden. Als andere beleggingsproducten het minder goed doen, gaan beleggers op zoek naar veilige investeringen. Op dit soort momenten wordt het handelen in de Japanse yen weer interessanter.

Uiteraard zijn er ook beleggers die altijd in deze veilige haven investeren en niet alleen in economisch onzekere tijden. Deze beleggers gebruiken hun investering in de Japanse yen bijvoorbeeld om hun beleggingen goed te spreiden.

Japan2

Handelen in de Japanse yen

Om in de CFD Japanse yen te kunnen handelen, hoef je niet naar Japan te verhuizen. Je kunt namelijk gewoon online handelen in deze vreemde munt. Dit doe je bij een betrouwbare online broker, zoals bijvoorbeeld Plus500. Je verdiept je in de munt, je maakt een account aan bij de online broker en je kunt vrijwel direct aan de slag. Om te kunnen handelen in de Japanse yen, hoef je dus niet eens de deur uit.

Handelen in andere valuta

Je kunt niet alleen in de Japanse yen handelen, maar je kunt er ook voor kiezen je geld in andere vreemde valuta te steken. Denk hierbij aan de Amerikaanse dollar, de Australische dollar en de pond. Online brokers als Plus500 bieden een compleet handelsplatform aan, waar je in vele verschillende valuta kunt handelen. Staat de Japanse yen op dit moment niet gunstig, dan kun je ervoor kiezen in een andere munt te investeren.

Beleggen in de Japanse Yen

Tip: oefen eerst met een demo-account

Bij de meeste online brokers is het mogelijk een demo-account aan te maken, zo ook bij de broker Plus500. Met een demo-account kun je gratis oefenen met beleggen, zonder echt geld in te leggen. Heb je nog nooit in vreemde valuta geïnvesteerd of ga je voor het eerst in de Japanse yen handelen? Dan raden wij je aan eerst een demo-account aan te maken.

Door eerst te beleggen met een demo-account, kun je namelijk goed oefenen met investeren. Gaan jouw gratis investeringen met nepgeld goed, dan kun je de stap naar het echte beleggen maken. Nu je even geoefend hebt, is de kans op een aantrekkelijke winst veel groter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *