Canopy Growth aandelen kopen

Canopy Growth is één van de bekendste bedrijven in de wietindustrie. Het bedrijf legt de focus voornamelijk op de productie van cannabis, maar produceert sinds kort ook andere producten met wiet erin. Ben je op zoek naar een interessant wiet aandeel om te kopen? Dan kan beleggen in Canopy Growth zomaar erg interessant zijn! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voordat je een investering in het bedrijf doet. Ook kan je op deze pagina de actuele koers van Canopy Growth raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in Canopy Growth?

Een wiet aandeel als Canopy Growth kan erg volatiel zijn. Dit komt doordat het een nog vrij nieuwe markt is waarbij we nog geen idee hebben hoe deze zich precies gaat ontwikkelen. Interessant is het zeker: er zijn wereldwijd immers ontzettend veel mensen die regelmatig wiet gebruiken. Toen Constellation Brand investeerde in het aandeel, sprong deze direct 38% omhoog. Als actieve belegger kan je van dit soort sterke schommelingen profiteren. Maar hoe doe je dit?

Een goede partij om actief te beleggen in een aandeel als Canopy Growth is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s actief posities innemen op de markt. Met een CFD zet je in op het prijsverschil van het CFD aandeel. Dit betekent dat je zowel posities kunt innemen op een dalende als op een stijgende koers. Wil je ook beginnen met actief beleggen in CFD Canopy Growth aandelen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Canopy Growth aandelen kopen?

Nu wiet in steeds meer landen gelegaliseerd wordt, kunnen bedrijven plotseling een hele nieuwe afzetmarkt bereiken. Natuurlijk werd wiet al eerder volop gebruikt. Het waren echter criminele organisaties die hiervan profiteerden. Nu bedrijven als Canopy Growth vrij spel hebben kan je als belegger een mooi rendement behalen door bijvoorbeeld Canopy Growth aandelen te kopen. Bij eToro kan je geheel zonder commissies Canopy Growth aandelen kopen. Gebruik de onderstaande knop om er direct een account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je deze aandelen het goedkoopst kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor alle aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + CAD 0,01 per aandeel Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen CAD 0,02 met CAD 5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Canopy Growth?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Canopy Growth? In de onderstaande tabel kan je direct de CFD koers van Canopy Growth raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct beginnen met handelen in het aandeel.

Over Canopy Growth

De Canadese Canopy Growth Corporation houdt zich vooral bezig met het produceren van cannabis. Het is vooral omwille van deze activiteit dat het Canopy Growth aandeel zo bekend is geworden. Mede door de investering van Constellation Brands gaat het bedrijf zich evenwel ook mengen in de concurrentiestrijd met betrekking tot "cannabis infused drinks".

Het kapitaal dat men ter beschikking heeft gekregen van Constellation Brands heeft er voor gezorgd dat het bedrijf over een stevige, financiële ruggengraat is komen te beschikken. Wil jij ook graag ontdekken hoe ook jij kan beleggen in het Canopy Growth aandeel? Dan is het zonder meer een aanrader om de informatie op deze pagina even grondig door te nemen!

canopy growth

Eén van de belangrijkste cannabisproducenten

Canopy Growth heeft het aangedurfd om zich te manifesteren binnen een vaak gecontesteerde markt. Tot op het moment van schrijven is het zo dat de legalisatie van cannabis nog altijd in haar kinderschoenen staat. Dit ondanks de vele medische voordelen die er aan verbonden zijn. Canopy Growth heeft als thuismarkt Canada, een land dat zich duidelijk wel open wenst te stellen voor het legaliseren van cannabis.

De activiteiten van Canopy Growth bestaan voornamelijk uit het produceren en verdelen van cannabis. Dat is echter niet alles. Het aanzienlijke kapitaal dat het bedrijf heeft weten te verwerven uit de investering van Constellation Brands, heeft namelijk een nieuwe doelmarkt geopend. Zo zou de onderneming zich in de komende jaren ook steeds intensiever willen mengen in de strijd om het produceren van “cannabis infused drinks”. Mocht men hier in slagen kan dit een extra meerwaarde betekenen voor de marktpositie van de  Canopy Growth Corporation.

Denk je dat deze drankjes kunnen bijdragen aan de toekomstige groei van Canopy Growth? Dan kan het kopen van aandelen Canopy Growth zeker aan te raden zijn!

Geschiedenis van de Canopy Growth Corporation

De Canopy Growth Corporation werd in eerste instantie in het jaar 2013 opgericht als 'Tweed Marijuana Inc.' door Bruce Linton en Chuck Rifici. Haar huidige naam verkreeg ze in het jaar 2015 nadat er een fusie had plaatsgevonden met Bedrocan Canada. Door deze fusie kwam ook Mark Zekulin aan het roer van het bedrijf te staan.

Een belangrijke mijlpaal bereikte het bedrijf in augustus van het jaar 2018. Toen maakte Constellation Brands, een Amerikaanse producent van bier, wijn en spirits bekend dat ze een investering zouden doen in Canopy Growth ter waarde van zo'n slordige 5 miljard Canadese dollar. Hierdoor werd de investeerder voor 38 procent eigenaar van het Canadese bedrijf.

De extra financiële middelen die werden verkregen uit de bovenvermelde overeenkomst maakt het voor Canopy Growth mogelijk om werk te maken van haar internationale expansie. In het bijzonder in de Verenigde Staten wil het bedrijf haar marktaandeel fors opkrikken. Ook de (toekomstige) productie van drinkbare cannabis producten moet op termijn voor extra inkomsten gaan zorgen voor de Canadese cannabisproducent.

Extra toegankelijke producten met cannabis

Canopy Growth wil vooral werk maken van toegankelijke producten op basis van cannabis. Dit bleek natuurlijk reeds uit de overeenkomst met Constellation Brands, maar er is meer. In november 2019 maakte het bedrijf namelijk bekend dat het niet alleen frisdranken, maar ook chocolade geïnjecteerd met THC en CBD op de markt zal gaan brengen. Op deze manier moet (medicinale) cannabis in één klap op een toegankelijke manier een grote doelgroep bereiken.

Denk je dat deze nieuwe producten het bedrijf een sterkere marktpositie gaan opleveren. Dan kan beleggen in Canopy Growth zeker interessant zijn!

Pro's en contra's voor investeren in Canopy Growth

Op moment van schrijven is cannabis niet alleen actueler, maar ook hipper dan ooit. Steeds meer onderzoeken maken duidelijk welke ongelofelijke medische voordelen een regelmatig gebruik van cannabis met zich mee kan brengen. Ondanks het feit dat Canopy Growth binnen de cannabismarkt één van de grootste bedrijven en aandelen is neemt de concurrentie gestaag toe.  Dit niet in het minst in de voornaamste doelmarkten van het bedrijf, namelijk Canada en de Verenigde Staten.

Ondanks het feit dat het er naar uit lijkt te zien dat er nog een enorm potentieel schuil gaat in Canopy Growth valt of staat alles uiteraard met de mate waarin het gebruik van cannabis al dan niet (volledig) gelegaliseerd zal worden. Denk je dat de legalisatie verder zal doorzetten? Dan zal de afzetmarkt van Canopy Growth alleen maar toenemen wat goed zal zijn voor de winstgevendheid van het bedrijf en automatisch dus ook de aandeelkoersen van het bedrijf.

wiet investering

Toekomst

Canopy Growth is bezig met het ontwikkelen van een internationale strategie. Het bedrijf zou graag willen uitbereiden naar nieuwe regio’s. Hierbij spelen wetgevingen natuurlijk een belangrijkere rol. Nu wiet steeds meer gelegaliseerd wordt zijn er ongekende kansen aanwezig. Het kopen van wiet aandelen kan dan ook een erg interessante investering blijken.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment