fbpx

Word goed in beleggen met een beursspel

Door een beursspel of beleggingsspel te spelen, kan je leren hoe je goed kunt beleggen. Het is erg verstandig om door middel van een spel te oefenen met beleggen: op die manier kan je het rendement dat je behaalt sterk verhogen. In dit artikel bekijken we de beste plek alwaar je beleggen kunt uitproberen door middel van een gratis beursspel.

Oefenen met een demo

Het is niet direct een beursspel, maar een demo kan je wel goed gebruiken om te oefenen in beleggen. Met een demo kan je de mogelijkheden van beleggen namelijk goed uitproberen. Met een gratis account kan je handelen in onder andere CFD’s op aandelen, Forex, indexfondsen en grondstoffen. Een groot voordeel van een demo is het realisme: de koersen komen geheel overeen met de daadwerkelijke koersen waardoor je eenvoudig kunt controleren hoe goed je eigenlijk bent in beleggen. Klik hier om te kijken waar je een demo kunt openen.

Functionaliteiten van een beursspel of demo

  • Met een beursspel  andel je in onder andere aandelen en grondstoffen.
  • Je kan handelen in alle Nederlandse aandelen die op de AEX genoteerd staan.
  • Door short te gaan kan je ook inspelen op een dalende koers.
  • Met orders kan je het beleggen automatiseren en kopen bij een bepaalde prijs.
  • Het aanmaken van een account bij het beleggingsspel kost maar enkele minuten.
  • Met een demo krijg je een fictief bedrag van 40.000 euro waarmee je beleggen kunt uitproberen.

Word beter in beleggen

Door gebruik te maken van een beleggingssimulator kan je goed oefenen met beleggen. Doordat de situaties in het spel overeen komen met de situaties die zich voordoen in de werkelijkheid kan je ontdekken op welke manier de koers wordt beïnvloed. Maar wat moet je nu eigenlijk doen binnen het beursspel om echt beter te worden in beleggen?

Wel, het is belangrijk om eerst de mogelijkheden van het programma door te nemen. Binnen de beleggingssoftware is het mogelijk om effecten te kopen en verkopen. Wanneer je koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je beslist om te verkopen verdien je juist geld zodra de koers daalt.

Speel met je gevoelens

Om echt goed te worden in beleggen is het belangrijk om meer te doen dan alleen maar spelen door middel van een beurssimulator. Je kan bijvoorbeeld een klein bedrag van honderd of tweehonderd euro storten om te ervaren hoe het is om met echt geld te handelen in bijvoorbeeld aandelen. Uiteindelijk brengt handelen met echt geld toch bepaalde gevoelens met zich mee en daar moet je mee leren om te gaan.

De theorie van het beleggen kan je dus prima leren aan de hand van een beurssimulator, maar echt succesvol zal je natuurlijk niet worden wanneer je alleen maar handelt met fictief geld. Het is dan ook verstandig om op een gegeven moment met een klein bedrag te beginnen. Op die manier ervaar je hoe het is om met echt geld te handelen. Stort pas meer geld wanneer je echt het idee hebt dat je weet wat je doet.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!