Word goed in beleggen met een beursspel

Door een beursspel of beleggingsspel te spelen, kan je leren hoe je goed kunt beleggen. Het is erg verstandig om door middel van een spel te oefenen met beleggen. Op die manier kan je het rendement dat je behaalt sterk verhogen. In dit spel bekijken we bij welke partijen je het beste kunt beleggen met een spel.

Beter dan een spel: een demo

Het is niet direct een beursspel, maar een demo kan je wel goed gebruiken om te oefenen in beleggen. Met een demo kan je de mogelijkheden van beleggen namelijk goed uitproberen. Met een gratis account kan je handelen in onder andere CFD’s op aandelen, Forex, indexfondsen en grondstoffen.

Een groot voordeel van een demo is het realisme: de koersen komen geheel overeen met de daadwerkelijke koersen waardoor je eenvoudig kunt controleren hoe goed je eigenlijk bent in beleggen. Wil je weten waar je beleggen geheel gratis kunt uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan de onderstaande knop:

Voordelen van een beursspel of demo

  • Met een beursspel  andel je in onder andere aandelen en grondstoffen.
  • Je kan handelen in alle Nederlandse aandelen die op de AEX genoteerd staan.
  • Je kan een order plaatsen op een dalende koers: dit heet short gaan.
  • Met orders kan je het beleggen automatiseren en kopen bij een bepaalde prijs.
  • Het aanmaken van een account bij het beleggingsspel kost maar enkele minuten.
  • Met een demo krijg je een fictief bedrag van 40.000 euro waarmee je beleggen kunt uitproberen.
  • Je kan eenvoudig omschakelen naar echt geld wanneer je dat wilt.

Waar kan je oefenen met beleggen?

Er zijn verschillende partijen waar je online kunt oefenen met beleggen. We hebben de beste sites op een rij gezet alwaar je kunt oefenen met beleggen.

Oefenen met een demo: Plus500

Bij Plus500 oefen je met een demo. Dit betekent dat de resultaten die je behaalt bij Plus500 overeen komen met de resultaten die je in het echt zou behalen. Het openen van een demoaccount bij Plus500 is geheel gratis. Nadat je een account hebt geopend kan je met een fictief bedrag van 40.000 euro aan de slag met het handelen in CFD aandelen. Het mooie aan Plus500 is dat je altijd de optie hebt om over te schakelen naar echt geld.

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Plus500 beleggingssoftwareIllustratieve prijzen

RTLZ beursspel

Het RTLZ beursspel is een bekend beleggen spel. Je kan ook hier een gratis account aanmaken. Binnen de eenvoudige website kan je allerlei aandelen kopen en verkopen. Je kan ook sprinters gebruiken om met een hefboom te beleggen. Je resultaten gaan dan extra snel. Regelmatig worden er door RTLZ wedstrijden georganiseerd. De winnaar mag dan een mooie prijs mee naar huis nemen. Klik hieronder om de website van RTLZ te bezoeken:

RTLZ beursspel

IEX beursspel

Een andere partij waar je beleggen kunt uitproberen is IEX. IEX is een bekende nieuwssite. Je vind hier het actuele beursnieuws. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een aandelen spel. Je koopt en verkoopt daar bijvoorbeeld bekende aandelen. Vervolgens kan je binnen je portefeuille bijhouden welke resultaten je neerzet. Het spel is voor de rest niet heel interessant. Toch kan je het IEX beursspel goed gebruiken voor het bijhouden van een schaduwportefeuille.

Beursspel IEX

Wall Street Survivor

Een internationale partij alwaar je een aandelen spel kunt spelen is Wall Street Survivor. Mooi aan deze partij is het feit dat je er ook verschillende cursussen kunt volgen. Wanneer je een klein maandelijks bedrag betaalt krijg je toegang tot nog diepere cursussen. Op die manier kan je het spelen van een spel combineren met de nodige educatie. Het spel is voor de rest volledig gratis.

WallStreetSurvivor simulator

Word beter in beleggen

Door gebruik te maken van een beleggingssimulator kan je goed oefenen met beleggen. Doordat de situaties in het spel overeen komen met de situaties die zich voordoen in de werkelijkheid kan je ontdekken op welke manier de koers wordt beïnvloed. Maar wat moet je nu eigenlijk doen binnen het beursspel om echt beter te worden in beleggen?

Het is belangrijk om eerst de mogelijkheden van het programma door te nemen. Binnen de beleggingssoftware is het mogelijk om effecten te kopen en verkopen. Wanneer je koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je beslist om te verkopen verdien je juist geld zodra de koers daalt.

Speel met je gevoelens

Om echt goed te worden in beleggen moet je praktijkervaring opdoen. Je kan bijvoorbeeld een klein bedrag van honderd of tweehonderd euro storten om te ervaren hoe het is om met echt geld te handelen. Uiteindelijk brengt beleggen met echt geld verschillende emoties met zich mee en daar moet je mee leren om te gaan.

De theorie van het beleggen kan je dus prima leren aan de hand van een beurssimulator, maar echt succesvol zul je natuurlijk niet worden wanneer je alleen maar handelt met fictief geld. Het is dan ook verstandig om op een gegeven moment met een klein bedrag te beginnen. Op die manier ervaar je hoe het is om met echt geld te handelen. Stort pas meer geld wanneer je echt het idee hebt dat je weet wat je doet.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *