Word goed in beleggen met een beursspel

Door een beursspel of beleggingsspel te spelen, kan je leren hoe je goed kunt beleggen. Het is erg verstandig om door middel van een spel te oefenen met beleggen: op die manier kan je het rendement dat je behaalt sterk verhogen. In dit artikel bekijken we de beste plek alwaar je beleggen kunt uitproberen door middel van een gratis beursspel.

Het beursspel van Plus500

Mijn favoriete beursspel is het beleggingspel van Plus500. Je kan gratis een account openen bij Plus500 om aan de slag te gaan met het verhandelen van onder andere CFD aandelen, Forex, indexfondsen en grondstoffen. Een groot voordeel van het beursspel van Plus500 is het realisme: de koersen komen geheel overheen met de daadwerkelijke koersen waardoor je eenvoudig kunt controleren hoe goed je eigenlijk bent in beleggen.

Functionaliteiten beursspel

  • Met het beursspel van Plus500 handel je in aandelen en grondstoffen.
  • Je kan handelen in alle Nederlandse aandelen die op de AEX genoteerd staan.
  • Door short te gaan verdien je ook geld wanneer de koers sterk daalt.
  • Met orders kan je het beleggen automatiseren en kopen bij een bepaalde prijs.
  • Het aanmaken van een account bij het beleggingsspel kost maar enkele minuten.
  • Met een demo krijg je een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee je beleggen kunt uitproberen.

Ook aan de slag met het beursspel? Maak hier een account aan >> 

Word beter in beleggen

Door gebruik te maken van een beleggingssimulator kan je goed oefenen met beleggen. Doordat de situaties in het spel overeen komen met de situaties die zich voordoen in de werkelijkheid kan je ontdekken op welke manier de koers wordt beïnvloed. Maar wat moet je nu eigenlijk doen binnen het beursspel om echt beter te worden in beleggen?

Wel, het is belangrijk om eerst de mogelijkheden van het programma door te nemen. Binnen de beleggingssoftware is het mogelijk om effecten te kopen en verkopen. Wanneer je koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je beslist om te verkopen verdien je juist geld zodra de koers daalt.

Speel met je gevoelens

Om echt goed te worden in beleggen is het belangrijk om meer te doen dan alleen maar spelen door middel van een beurssimulator. Je kan bijvoorbeeld een klein bedrag van honderd of tweehonderd euro storten om te ervaren hoe het is om met echt geld te handelen in bijvoorbeeld aandelen. Uiteindelijk brengt handelen met echt geld toch bepaalde gevoelens met zich mee en daar moet je mee leren om te gaan.

De theorie van het beleggen kan je dus prima leren aan de hand van een beurssimulator, maar echt succesvol zal je natuurlijk niet worden wanneer je alleen maar handelt met fictief geld. Ik geef je dan ook graag het advies om, wanneer je enige affiniteit met beleggen hebt, dit zo snel mogelijk met echt geld uit te proberen. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!