Wat je moet weten voordat je gaat beleggen

In dit artikel bekijken we wat je moet weten voordat je gaat beleggen. In dit artikel bekijken we de vele voordelen waar je als belegger van kunt profiteren. Beleggen is namelijk niet langer alleen maar voorbehouden aan de rijken onder ons!

Wat je moet weten over beleggen

  • Beleggen is niet voor de rijken: je kunt al beleggen vanaf 100 euro.
  • Ook in een dalende markt behaal je winst door short te gaan.
  • Beleggen kost maar weinig tijd en kan prima naast een baan gebeuren.
  • Je hoeft geen commissiekosten te betalen wanneer je de juiste broker kiest.
  • Beleggen kan je doorgaans gratis uitproberen door middel van een demo.

Eerst aan de slag met een demo?

Het is verstandig om te beginnen met een demo. Veel mensen weten ongeveer wat beleggen inhoudt, maar door de mogelijkheden echt uit te proberen en toe te passen ontdek je hoe goed je eigenlijk bent in beleggen. Het mooie van beleggen met een demo is het feit dat je, zodra je daar klaar voor bent, vaak gratis met een klein echt geldbedrag beleggen kunt uitproberen.

Wil je beleggen uitproberen met een gratis demo? Klik hier om accounts te vergelijken

Beleggen is niet (alleen) voor de rijken

Het eerste wat je moet weten is dat beleggen niet langer alleen maar voor de rijken is. Er bestaan tegenwoordig veel online brokers die het dankzij lage transactiekosten ook voor particulieren met een lager bedrag mogelijk maken om geld te verdienen op de beurs. Een interessante extra mogelijkheid is de aanwezigheid van een hefboom; hierdoor kan je met weinig veel meer bereiken.

Een hefboom maakt het namelijk mogelijk om met een inzet van bijvoorbeeld 100 euro tot wel 2000 euro te investeren zonder dat je meer dan 100 euro risico loopt. Je kunt dan besluiten om 2000 aandelen van 1 euro te kopen met een bedrag van 100 euro: wanneer de koers vervolgens met een cent stijgt heb je een winst van 20 euro te pakken! Het geweldige van deze hefboom is dat je veel sneller resultaat kan behalen zonder dat je daadwerkelijk over een groot bedrag hoeft te beschikken.

Dalende markten: geen probleem!

Ook is het belangrijk om als beginnende belegger te begrijpen dat dalende markten je beste vriend kunnen zijn. Vroeger was het alleen maar mogelijk om geld te verdienen bij een stijgende koers: door de introductie van de mogelijkheid om short te gaan is dit niet langer het geval. Wanneer je short gaat op een effect verdien je namelijk geld bij een daling van de koers!

Een groot voordeel van deze mogelijkheid is het feit dat je kunt profiteren van negatief nieuws. Geruchten kunnen de koers van bijvoorbeeld een aandeel flink doen instorten. Wanneer de koers dan plotseling daalt met tien procent kan je een erg hoog rendement behalen: zeker wanneer je short gaan combineert met de eerder vermelde hefboom die je kunt toepassen op je beleggingen.

Beleggen is niet extreem moeilijk…

Intelligentie en beleggen hangen niet direct samen. Bedenk zelf maar eens; zijn je slimme vrienden echt rijk? Het antwoord is waarschijnlijk nee. In het verleden is al gebleken dat iedereen succes kan hebben met beleggen; het gaat uiteindelijk meer om de mindset die je hebt.

Bij beleggen is er namelijk één belangrijk aspect dat je moet leren beheersen: het managen van risico’s en het omgaan met verlies. Wanneer je deze vaardigheden goed beheerst kan je succes behalen met beleggen ongeacht je leeftijd, geslacht, ras of opleidingsniveau.

Uiteindelijk is er maar één ding over beleggen dat je echt moet weten: beleggen is winstgevend & tegenwoordig kan iedereen het gratis uitproberen.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!