Aphria aandelen kopen

Wiet of cannabis is een behoorlijke hype onder investeerders. Een voorbeeld van een bedrijf die hiervan sterk heeft geprofiteerd is Aphria. Het Canadese bedrijf produceert, levert en verkoopt medicale cannabis in Canada en andere regio s. Sinds 2014 heeft het bedrijf een officiële vergunning waarna de koers tien keer over de kop ging. Heb je ook vertrouwen in de verdere toekomst van het bedrijf? Dan kan het zeker interessant zijn om Aphria aandelen te kopen. Bekijk hier ook direct de actuele koers van het bedrijf.

Hoe kan je actief beleggen in Aphria?

Sommige mensen houden ervan om actief in aandelen te handelen. Door actief te handelen, profiteer je van een grotere mate van flexibiliteit. Wel is het bij deze manier van beleggen extra belangrijk om bovenop de markten te blijven zitten. Elk nieuwsfeitje kan de koers immers een procent laten stijgen of dalen en als daghandelaar probeer je daarvan natuurlijk te profiteren.

Wil je zelf actief handelen in Aphria & andere cannabis aandelen? Dan is Plus500 een goede partij. Bij Plus500 kan je met CFD’ s beleggen in prijsverschillen van het aandeel. Je kan de mogelijkheden van actief beleggen geheel gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij Plus500 (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Aphria aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Aphria? Het bedrijf heeft duidelijk een sterke visie. Met de verschillende overnames is de markt die het bedrijf bediend flink groter geworden. Wil je weten waar je het beste Aphria aandelen kunt kopen? Dat is volgens ons bij eToro! Deze broker rekent namelijk geen vaste commissies wanneer je Aphria aandelen koopt en verkoopt. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je in direct bij welke brokers je het voordeligst in Aphria aandelen kunt handelen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Aphria Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,01CAD voor Aphria Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,02CAD  met CAD5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Aphria?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het Aphria aandeel? Hieronder kan je de laatste CFD koersinformatie van Aphria opvragen. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct handelen in het CFD aandeel Aphra.

Over het bedrijf Aphria

Aphria is een licentie product van medicinale cannabis producten. De medicinale cannabis wordt volledig in kassen geteeld. Het groeit met zonlicht waardoor de beste natuurlijk groeiomstandigheden ontstaan om veilige medicinale cannabis producten te maken. Het is mogelijk om de planten in de kas onder de beste omstandigheden te telen.

Aphria gaat trouwens verder dan de voor de industrie geldende normen. Ze zorgen ervoor dat de patiënten de beste, de schoonste en meest pure medicinale cannabis producten krijgen die er op de markt beschikbaar zijn. De patiënt staat voorop in het hele proces om de producten te maken.

Beleggen in Aphria

Hoe ontstond Aphria?

Het bedrijf Aphria bestaat sinds 2014. Het werd toen opgericht door Cole Cacciavillani en John Cervini. In het begin had het bedrijf een notering op de Toronto Venture Exchange. In 2017 kreeg het bedrijf een meer prestigieuze notering onder de Toronto Stock Exchange.

2014 was een belangrijk jaar voor Aphria. Het lukte het bedrijf toen om een licentie te verkrijgen voor het verhandelen van cannabis. Deze vergunning werd verstrekt door Health Canada. In 2015 ontving Aphria de eerste grote order en sindsdien heeft het bedrijf de productie weten op te schroeven door te investeren in greenhouses.

Vervolgens timmerde het bedrijf hard aan de weg. Zo onderzocht Aphria de mogelijkheden om uit te bereiden naar Amerika. Ook nam het bedrijf Broken Coast en Nuuvera over. Beide waren al actief in de cannabis sector. Denk je dat Aphria ook in de toekomst indrukwekkende ontwikkelingen zal doormaken? Dan kan een investering in deze wiet producent zeker interessant zijn!

Investeren in Aphria

Het bedrijf Aphria uit Canada heeft een investering gekregen van een institutionele belegger van 100 miljoen Canadese dollars. De belegger heeft 14 miljoen aandelen gekocht van het bedrijf. Het geld wordt gebruikt om de internationale expansie waar te maken en om meer werkkapitaal te krijgen. Het is natuurlijk voor alle beleggers in Aphria goed nieuws dat dit gebeurt.

Denk je dat Aphria dit kapitaal op een effectieve manier weet in te zetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Aphria aandelen te kopen via het internet.

Veranderende regels in Noord-Amerika

In Noord-Amerika zien we dat de regels en wetten rondom medicinale cannabis en ook voor thuisgebruik aan het veranderen zijn. Het wordt gemakkelijker om het te krijgen en te gebruiken. Hierdoor zal er een stijgende vraag ontstaan naar cannabisproducten, zoals van Aphra.

Natuurlijk gelden er wel strenge regels. De cannabisproducten moeten eerst goedgekeurd worden door de juiste autoriteiten. Het betekent echter wel kansen voor Aphria, aangezien de markt groter wordt en toegankelijker.

Een grotere markt betekent een potentieel grotere afzetmarkt. Denk je dat Aphria goed op deze markt kan inspelen? Dan kan je een investering in het aandeel zeker overwegen door de aandelen te kopen.

Aphria als indicator voor de markt

Aphria is een belangrijke beursbarometer geworden voor de hele cannabissector. Het was in 2019 verrassend winstgevend. Het sentiment rondom cannabis aandelen is echter nog erg wisselend. Het is ook erg afhankelijk van de voorraad cannabis die er is. Het bedrijf heeft bezuinigingen doorgevoerd en de koers is hierop gedaald. De aandeelhouders lijken nu een wat afwachtende houding aan te nemen en de aandelen in portefeuille te houden.

Denk je dat de bezuinigingen gunstige gevolgen zullen hebben voor de bedrijfsactiviteiten van Aphria? Door actief te beleggen kan je constant inspelen op de laatste ontwikkelingen. Op die manier kan je ook bij slecht nieuws de juiste beslissing nemen.

Een sterke speler in de markt

Aphria blijft een sterke speler binnen haar eigen markt. Het is niet per se de beste of de grootste, maar wel een sterke speler met een slim spel. Er zijn andere aandelen binnen de sector welke mogelijk hogere beloningen kunnen bieden. Het risico is dan vaak ook een stuk hoger.

Vooral vanuit de risico en beloning kansen lijkt het aandeel een zeer aantrekkelijk aandeel. De balans is gezond en zelfs voldoende om andere bedrijven over te nemen. Ook is er voldoende geld achter de hand mocht dit nodig zijn.  

Wel is het verstandig om de concurrentie in de gaten te houden. Wanneer andere bedrijven de markt teveel domineren, kan het minder goed gaan met de koers van het aandeel.

De concurrentie

Aphria wordt niet als een zo spetterend aandeel beschouwt als haar concurrenten. Aurora heeft een zeer groot wereldwijd netwerk, Cronos, Tilray en Canopy hebben volop contant geld tot hun beschikking. De combinatie van meerdere positieve eigenschappen bieden kansen voor Aphria aandelen.

Zo wisten ze een goede voorraad te behouden wat een teken is van een goed bedrijf binnen deze sector. Het is hierdoor een aandeel wat kansen biedt. Uiteraard is het goed om de markt goed in de gaten te houden en de ontwikkelingen binnen het bedrijf zelf. Aphria is in ieder geval zeker een optie wanneer je een belegging in wiet overweegt.  

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment