Een hoger rendement behalen met aandelen

Er zijn tijden geweest waarin een stijging van een aandeel met vier procent ook een maximale winst van vier procent betekende. Geld verdienen op een daling was al helemaal niet mogelijk. Dankzij de komst van nieuwe beleggingsmogelijkheden is het nu echter mogelijk om een veel hoger rendement te behalen met aandelen. We onthullen de geheime strategieën die je hiervoor kunt gebruiken.

Profiteren van stijgingen & dalingen

De eerste regel van de succesvolle belegger is niet verliezen. Dit klinkt natuurlijk erg logisch, maar kan in de praktijk lastiger zijn dan je denkt. Door gebruik te maken van moderne beleggingsmethoden kan je dit doel echter makkelijker bereiken. Je kan bijvoorbeeld een order plaatsen op een dalende koers.De meeste brokers bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om short te gaan. Wanneer je short gaat in een aandeel, zet je in op een dalende koers.

Door aandelen te kopen op het laagste moment en door short te gaan op het hoogste moment kan je goede resultaten behalen. Over een jaar stijgt of daalt de koers van een aandeel maar beperkt. Denk hierbij aan enkele procenten als gemiddelde. Binnen die periode beweegt de koers echter met regelmaat op en neer. Hier kan je van profiteren door ook short te gaan en een order te plaatsen op een koersdaling.

hoger rendement aandelen

Met een hefboom verdien je meer

Het tweede geheim dat je zult helpen bij het behalen van een hoger rendement met aandelen is het gebruik van een hefboom. Sinds enkele jaren is het ook voor particuliere beleggers mogelijk om gebruik te maken van deze krachtige functionaliteit. Met een hefboom is het mogelijk om met een lager bedrag toch een grote positie in te nemen. Dit lichten we graag even toe met een voorbeeld.

Stel; je wilt een aandeel met een prijs van 20 euro kopen. Je bent er erg zeker van dat de koers zal stijgen naar een waarde van 21 euro en je hebt 1000 euro op je beleggingsrekening staan. Door vervolgens een hefboom toe te passen van 5:1 kan je vijf keer zoveel aandelen kopen waardoor je meer winst maakt op dezelfde positie. Je winst is dan 250 euro in plaats van de gebruikelijke 50 euro.

Door gebruik te maken van een hefboom kan je hogere rendementen behalen. Wel is het belangrijk om de hefboom alleen beperkt in te zetten en alleen bij de beleggingen met een grotere zekerheid. Met een hefboom loop je immers een groter risico. Iedere keer dat de koers een euro daalt, telt dit effect bij een hefboom van 5:1 vijf keer zo sterk mee. Je kan dus ook een stuk sneller geld verliezen!

Hoe kan je deze krachtige mogelijkheden toepassen?

Maar hoe kan je nu deze krachtige functionaliteiten toepassen om een hoger rendement te behalen? Hiervoor heb je een account nodig bij een online broker. Het aanmaken van een account bij een online broker kost maar enkele minuten en je kunt onbeperkt oefenen door middel van een gratis demo.

Enkele tips voor een hoger rendement

Wanneer je aandelen koopt, wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement behalen. Met deze tips zorg je ervoor dat je een zo hoog mogelijk rendement kunt behalen.

Tip 1: beperk je verliezen

Veel beleggers laten hun verliezen te lang lopen. Het is belangrijk om je verliezen zoveel mogelijk te beperken. Dit doe je door gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss worden je aandelen automatisch bij een bepaalt verlies verkocht.

Tip 2: let op de kosten

Wanneer je een hoger rendement op aandelen wilt behalen, moet je de kosten zeker niet uit het oog verliezen. Transactiekosten kunnen je rendement namelijk flink drukken. Het is daarom verstandig om een goedkope broker te kiezen. Op deze pagina kan je eenvoudig berekenen welke partij het goedkoopst is.

Tip 3: doe je huiswerk

Wanneer je een hoger rendement wilt behalen, moet je je huiswerk doen. Onderzoek het aandeel waarin je wilt beleggen. Koop het aandeel vervolgens alleen wanneer je er goede argumenten voor hebt. Het aandeel heeft een coole naam is daar overigens geen goed voorbeeld van!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *