fbpx

Een hoger rendement behalen met aandelen

Er zijn tijden geweest waarin een stijging van een aandeel met vier procent ook een maximale winst van vier procent betekende. Geld verdienen op een daling was al helemaal niet mogelijk. Dankzij de komst van nieuwe beleggingsmogelijkheden is het nu echter mogelijk om een veel hoger rendement te behalen met aandelen: we onthullen de geheime strategieën die je hiervoor kunt gebruiken.

Profiteren van stijgingen & dalingen

hoger rendementDe eerste regel van de succesvolle belegger is niet verliezen op verlies. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar dankzij moderne manieren van beleggen kan je ook verdienen bij de daling van een aandeel. De meeste brokers bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om short te gaan. Wanneer je short gaat in een aandeel verdien je geld op het moment dat de koers daalt.

Door aandelen te kopen op het laagste moment en door short te gaan op het hoogste moment kan je veel meer geld verdienen. Over een jaar stijgt de koers van een aandeel maar beperkt: denk hierbij aan enkele procenten als gemiddelde. Binnen die periode beweegt de koers echter met regelmaat op en neer: hier kan je van profiteren door ook short te gaan en winst te maken bij dalingen.

Met een hefboom verdien je meer

Het tweede geheim dat je zult helpen bij het behalen van een hoger rendement met aandelen is het gebruik van een hefboom. Sinds enkele jaren is het ook voor particuliere beleggers mogelijk om gebruik te maken van deze krachtige functionaliteit. Met een hefboom is het mogelijk om met een lager bedrag toch een grote positie in te nemen. Dit lichten we graag even toe met een voorbeeld.

Stel; je wilt een aandeel met een prijs van 20 euro kopen. Je bent er erg zeker van dat de koers zal stijgen naar een waarde van 21 euro en je hebt 1000 euro op je beleggingsrekening staan. Door vervolgens een hefboom toe te passen van 5:1 kan je vijf keer zoveel aandelen kopen waardoor je meer winst maakt op dezelfde positie. Je winst is dan 250 euro in plaats van de gebruikelijke 50 euro.

Door gebruik te maken van een hefboom kan je enorme rendementen behalen. Wel is het belangrijk om de hefboom alleen beperkt in te zetten en alleen bij de beleggingen met een hoge zekerheid. Je loopt immers ook meer risico, want iedere keer dat de koers een euro daalt, telt dit effect bij een hefboom van 5:1 vijf keer zo sterk mee.

Hoe kan je deze krachtige mogelijkheden toepassen?

Maar hoe kan je nu deze krachtige functionaliteiten toepassen om een hoger rendement te behalen? Hiervoor heb je een account nodig bij een online broker. Het aanmaken van een account bij een online broker kost maar enkele minuten en je kunt onbeperkt oefenen door middel van een gratis demo.

Klik hier om brokers te vergelijken en open direct een gratis (demo) account!

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!