Ballast Nadem aandelen kopen

Ballast Nadem is een groot en bekend bouwbedrijf dat zijn oorsprong kent in Nederland. Kan je beleggen in Ballast Nadem aandelen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten!

Kan je beleggen in Ballast Nadem?

Het is jammer genoeg niet meer mogelijk om te beleggen in Ballast Nadem aandelen. In 2016 werd het bouwbedrijf officieel  door Renaissance Construction overgenomen. Wel kan je nog in andere Nederlandse bouwbedrijven beleggen: denk hierbij bijvoorbeeld aan het bedrijf BAM.

Wil je weten hoe het kopen van aandelen werkt? Gebruik de onderstaande knop om direct te lezen hoe je het beste aandelen kunt kopen:

Over het bedrijf Ballast Nadem

Het bouwbedrijf Ballast Nedam wil graag het meest competitieve bouwbedrijf worden. Ook streeft het bedrijf ernaar om te behoren tot de top 3 van bouwbedrijven in Nederland. Dit belangrijke Nederlandse bouwbedrijf houdt zich vooral bezig met grote bouwprojecten. Voorbeelden van grote bouwprojecten zijn onder andere ziekenhuizen, tunnels, bruggen en wegen. Het hoofdkantoor van dit Nederlandse bouwbedrijf bevindt zich in Nieuwegein.

Het ontstaan van Ballast Nedam

De Ballast Nedam Groep is  in 1969 ontstaan door een fusie van de Amsterdamse Ballast Maatschappij en de NV Ned. Aannemingsmaatschappij.

  • De Amsterdamse Ballast maatschappij werd opgericht in 1879. Dit bedrijf voorzag lege koopvaardijschepen die het zeegat uitvoeren van ballast. De ballast was duinzand. Later ging het bedrijf kanalen uitbaggeren. Begin 20e eeuw werd het een bouwbedrijf. Dit bouwbedrijf is betrokken bij de aanleg van de Afsluitdijk (1932) en de Velser tunnels (1957).
  • De NV Nederlandse aannemingsmaatschappij werd opgericht in 1917. Bekendheid kreeg de Nedam onder andere door de oude Bijenkorf in Rotterdam en het Congresgebouw in Den Haag.

In 1979 werd de naam Ballast Nedam Groep gewijzigd in Ballast Nedam.

Niet alleen een bouwbedrijf

Ballast Nedam richt zich ook op andere activiteiten die met de bouw te maken hebben. Het bouwbedrijf kan een klant van begin tot het einde van het project van dienst zijn. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld zorgen voor de financiering.

Ballast Nedam aandelen kopen

Internationaal actief

Ballast Nedam is niet alleen actief in Nederland. Ook in het buitenland heeft het bedrijf een sterke positie weten te verwerven. Zo is het bedrijf onder andere actief in het Verenigd Koninkrijk, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied. Het internationaal actief zijn heeft als voordeel dat het bouwbedrijf niet geheel afhankelijk is van de situatie van de bouw in Nederland.

Deze risicospreiding verkleint de kans dat het aandeel in waarde daalt doordat één regio niet goed functioneert. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Ballast Nedam Groep aandelen.

Aanleg windparken

In 2017 besluit Ballast Nedam om zich te gaan richten op duurzame energie. De kennis en kunde van het bedrijf wordt onder andere gebruikt voor de aanleg van windparken op zee. Voor deze duurzame activiteiten richt het bedrijf de divisie Renewables op. Deze divisie gaat ook wind- en zonneparken op het land bouwen.

Geen aandelen Ballast Nedam

De beursnotering van Ballast Nedam werd in 2016 beëindigd. Waarom? Omdat Ballast Nedam officieel niet meer bestaat. Het Turkse bedrijf Renaissance Construction deed in 2015 een overnamebod op het bedrijf. Dit overnamebod werd door het bouwbedrijf geaccepteerd. In 2016 werd het bouwbedrijf officieel  door Renaissance Construction overgenomen. De beursnotering werd gestopt op 26 februari 2016. Het bedrijf valt na de overname onder Renaissance Construction.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *