Wat zijn de voordelen van trading?

Een populaire activiteit op de beurs is traden. Een trader neemt posities in om ze op korte termijn weer te verkopen. Hiermee probeert hij winst te maken door in te spelen op de kleinste koersschommelingen. De tijd waarin hij een positie houdt kan variëren van enkele seconden tot een dag of langer. Hierbij kan een trader verschillende posities innemen in onder andere aandelen, trackers, obligaties en andere financiële producten.

Creëer een inkomen uit traden

Traders spelen in op kleine koersschommelingen om winst te maken. Door gebruik te maken van een hefboom, kan het resultaat vergroot worden. Door deze tactiek frequent toe te passen, stijgt het totale rendement. Ervaren traders zijn hier zo bedreven in dat zij hun werk opgeven om zich voltijds toe te leggen op trading.

Traden kan altijd en overal

voordelen van trading

Een groot voordeel van traden is dat je dit altijd en overal kunt doen. Dankzij het internet is het mogelijk om overal ter wereld te traden. Hiervoor heb je geen computer nodig omdat het tegenwoordig zelfs via je smartphone kan. Daarnaast is er op elk moment van de dag wel een beurs geopend. ’s Nachts is traden op de Aziatische beurzen mogelijk terwijl overdag de Europese en Amerikaanse beurzen open zijn.

Geavanceerde programma’s

Om binnen enkele seconden tijd verschillende posities te openen en te sluiten zijn geavanceerde programma’s nodig. Brokers die zich toeleggen op traders hebben programma’s om hun traders optimaal te ondersteunen. Met deze programma’s voer je razendsnel analyses uit en bepaal je een positie wilt openen of niet. Een analytische geest is belangrijk want je werkt voortdurend met getallen. Hierbij kan je gebruik maken van technische en fundamentele analyse.

Breid je kennis uit door contact met andere traders

Ondanks de competitiviteit tussen traders, is er veel communicatie en uitwisseling van informatie. Door te traden leer je nieuwe strategieën kennen en speciale constructies om de winst verder te verhogen. Werken onder stress is een onderdeel van trading. Dit verbetert naarmate de ervaring stijgt. Naast winst maken ontwikkel je dus ook andere vaardigheden die nuttig zijn in het dagelijkse leven.

Niet enkel voordelen

Aan trading zijn ook nadelen verbonden. Een belangrijk nadeel is het solitaire karakter van de job. Tijdens het traden zit je steeds achter de pc waardoor het sociaal contact ontbreekt. Daarnaast houdt traden een zeker risico in.

Beleggingen kunnen verkeerd uitpakken en winst is niet gegarandeerd. Het is hard werken om goed te worden in traden. Dit zal de nodige opofferingen vragen, maar zodra je succesvol bent, wegen de nadelen niet op tegen de voordelen.

Lijkt het je leuk om zelf traden uit te proberen? Open dan een gratis demoaccount bij een broker en begin traden te leren door het toe te passen op de praktijk!

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!