Deutsche Bank aandelen kopen

Wanneer je aandelen Deutsche Bank koopt, investeer je in de grootste Europese bank. Toch is deze bank zeker niet helemaal ‘clean’. De Deutsche Bank voert diverse dubieuze investeringen uit en de resultaten zijn lang niet altijd even goed geweest. In deze analyse lees je alles wat je moet weten voordat je gaat beleggen in Deutsche Bank. Ook kan je hier de actuele koers van de Deutsche Bank aandelen opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Deutsche Bank?

Slimme beleggers zijn actieve beleggers. Wanneer je de tijd hebt om de koers uitgebreid te bestuderen, kan je profiteren van de kleinste koersbewegingen. Wanneer je Deutsche Bank aandelen gekocht had en er kwam een boete aan dan was dit niet goed geweest voor je investering. Als actieve belegger kon je echter een short positie innemen. Je verdient dan geld bij een dalende koers.

Maar waar kan je nu eigenlijk goed actief beleggen in Deutsche Bank aandelen? Een goede partij om dit te doen is Plus500. Bij Plus500 kan je actief handelen in CFD’s geheel zonder risico uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Deutsche Bank aandelen kopen?

Voordat je aandelen koopt is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in de toekomst. De Deutsche Bank heeft de nodige verkeerde beslissingen genomen in het verleden. Denk je dat het bedrijf een betere visie heeft voor de toekomst? Dan kan je het kopen van Deutsche Bank aandelen zeker overwegen. Een goede partij om de aandelen te kopen is eToro. Bij eToro kan je elk aandelen zonder commissies kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je een overzicht van de partijen waar je deze aandelen het beste kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Deutsche Bank Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,068% voor Deutsche Bank Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met 500JPY minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Deutsche Bank?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Deutsche Bank? Hieronder zie je de CFD koers van deze interessante bank. Ook kan je door middel van de knoppen direct een positie openen wanneer je dat wilt.

Inhoudsopgave analyse Deutsche Bank

Over de Deutsche Bank

De Deutsche Bank werd opgericht in 1870 in Berlijn. Het hoofdkantoor van de bank bevindt zich in Frankfurt am Main. Het is een wereldwijd opererende bank die zich vooral richt op de zakelijke markt. De bank bestaat uit drie onderdelen. Ieder onderdeel richt zich op bepaalde activiteiten.

Zo richt de Corparate & Investment Bank zich op grote bedrijven. Ook handelt dit onderdeel in effecten en buitenlandse valuta.

Door de afdeling Private @ Commercial bank worden bankdiensten geleverd aan particulieren en aan het midden- en kleinbedrijf.

Het derde onderdeel is Asset Management. Dit onderdeel richt zich op vermogensbeheer.

Deutsche Bank

Concurrentie van Deutsche Bank

Deutsche Bank is een internationaal opererende bank die één van de grootste Europese partijen wilt blijven. Toch is de concurrentie sterk en de bank zal deze partijen voor moeten blijven. Maar welke banken zijn nu eigenlijk de grootse concurrenten van het bedrijf? Volgens onze analyse moet je oppassen voor de volgende andere bedrijven:

  • BNP Paribas
  • Citigroup
  • China Construction Bank Corporation
  • Bank of America
  • HSBC
  • National Australia Bank
  • Standard Chartered Bank
  • Royal Bank of Scotland

Voordat je aandelen Deutsche Bank koopt, is het interessant om ook naar de aandelen van deze banken te kijken. Op die manier kan je bekijken of een investering in Deutsche Bank echt de beste beslissing is. Doet een andere bank het in de toekomst wellicht beter? Dan kan je beter aandelen in dat bedrijf kopen.

Waarom beleggen in Deutsche Bank verstandig kan zijn

De internationaal sterke positie is natuurlijk een goed argument voor het kopen van Deutsche Bank aandelen. De bank is de grootste Europese bank en door het uitgebreide aanbod aan diensten kunnen verschillende type klanten worden bediend. Denk hierbij aan individuele, particuliere klanten maar ook aan grote vermogensbeheerders. Deze diversificatie verlaagt de afhankelijkheid van de bank van één type dient of van één specifieke regio.

Een ander voordeel is dat het merk Deutsche Bank erg bekend is. Herkenbaarheid is een belangrijke factor voor het succes van elk bedrijf. Doordat de merknaam al erg centraal staat zullen klanten eerder geneigd zijn om voor Deutsche Bank te kiezen. Toch brengt beleggen in Deutsche Bank ook de nodige risico’s met zich mee.

Risico’s bij het kopen van Deutsche Bank aandelen

Een risico die voor de gehele bankensector geldt zijn de steeds strengere wetgevingen. Banken moeten aan steeds meer regels voldoen en banken moeten veel extra kosten maken om hieraan te blijven voldoen. Dit is ook voor Deutsche Bank een risico. Wanneer het verkeerd gaat kan het bedrijf rekenen op forse boetes.

Ook heeft de reputatie van de Deutsche Bank enkele deukjes opgeleverd in het verleden. Zo doet het bedrijf diverse dubieuze investeringen, kreeg het bedrijf diverse boetes en heeft de bank een forse reorganisatie uitgevoerd. In de rest van deze analyse bespreken we deze losse gebeurtenissen nog even uitgebreid.

Dubieuze investeringen

De Deutsche Bank kreeg veel kritiek te verduren vanwege investeringen in bepaalde bedrijven. Zo werd er 1,7 miljard euro geïnvesteerd in bedrijven die zich schuldig maken aan ontbossing en aan mensenrechtenschendingen. Ook heeft de bank contacten met de bedrijven Enzi en Bayer.

Deze bedrijven tasten het milieu ernstig aan. Bovendien heeft de Deutsche bank contacten met bedrijven als Gazprom, Glencore en G4S. Dit zijn bedrijven die de mensenrechten schenden. De Deutsche Bank investeerde dus in bedrijven die de mensenrechten schenden of het milieu aantasten. Ook werd er maar liefst 7 miljard dollar geïnvesteerd in kernwapenbedrijven.

Duurzaam beleggen krijgt steeds meer aandacht. Wanneer de consumenten het belangrijker gaan vinden dat bedrijven verantwoordelijk opereren dan kunnen dit soort investeringen de reputatie van een bedrijf om zeep brengen. Geloof je dat mensen minder snel zaken zullen doen wanneer Deutsche Bank deze praktijken doorzet? Dan kan je het kopen van aandelen Deutsche Bank wellicht beter uitstellen.

Door de Deutsche Bank betaalde boetes

De Deutsche Bank heeft in het verleden diverse boetes moeten betalen. Zo betaalde de bank in 2015 een boete van circa 2,3 miljard dollar aan Britse en Amerikaanse toezichthouders. Dit was een Labor-gerelateerde boete.

Ook in 2016 moest de Bank een boete betalen. Dit was een boete in verband met rommelhypotheken. De bank wist een schikking te treffen met de Amerikaanse overheid. Uiteindelijk moest er 7,2 miljard dollar worden betaald. Van dit bedrag was 3,1 miljard dollar een boete. De rest werd gebruikt om de hypotheken van gedupeerde Amerikaanse klanten te verlichten.

Dit soort bedrijfsvoering is natuurlijk niet goed voor de reputatie van een bank. De prijs van een aandeel komt tot stand door het spel van vraag en aanbod tussen de kopers en verkopers op de beurs. Wanneer een bank shady dingen blijft doen kan dit de koers van het aandeel negatief beïnvloeden. Let hierop voordat je een investering in Deutsche Bank aandelen doet.

Rampjaar voor de Deutsche bank

Het jaar 2019 is voor de Deutsche bank een rampjaar. Er zijn hoge kosten gemaakt voor een reorganisatie. Bij deze reorganisatie worden 18.000 banen geschrapt. Het gevolg is een verlies van maar liefst 3,1 miljard euro. Inmiddels weten 900 medewerkers dat ze hun baan zullen verliezen. In 2022 moet de reorganisatie zijn voltooid. De kosten? Circa 7,4 miljard euro. Er is nog een reden waarom de Bank moeilijke tijden doormaakt. In 2019 mislukte een fusie met de Commerz bank.

Denk je dat deze reorganisatie gunstig gaat uitpakken? Dan kan dit een mooi koopmoment zijn en kan je beleggen in Deutsche Bank overwegen. Toch kan een reorganisatie ook nadelig uitpakken. Misschien hebben ze de verkeerde werknemers ontslagen en gaat dit ten koste van de winstgevendheid van het bedrijf. Het is belangrijk om een goede analyse te doen van de toekomstige capaciteiten van de bank voordat je de aandelen koopt.

De geschiedenis van de Deutsche Bank

In 1870 werd in Berlijn de Deutsche Bank opgericht. Waarom? Om de financiering van de handel en de Duitse export te bevorderen. De bank moest de handelsbetrekkingen tussen Duitsland, andere Europese landen en overzeese gebieden gemakkelijker maken. De bank opende kantoren in onder andere Sjanghai (1872), Londen (1873) en Zuid-Amerika (1874-1886). Ook financierde de bank grote projecten, zoals de Noord-Pacific Railroad in de VS. In de tweede helft van de jaren negentig werden allianties gevormd met regionale banken. Het was een periode van verdere uitbreiding van de Deutsche Bank.

Na 1918 stonden de Duitse banken er slecht voor. Het was een tijd van veel liquidaties.  De banken Deutsche Bank en Disconto-Gesellschaft fuseerden in 1929 met elkaar. Het werd de grootste bank van Duitsland. De naam Deutsche Bank-Disconto-Gesellschaft werd in 1937 weer gewijzigd in Deutsche Bank.

In de jaren 1993-1945 speelde de Deutsche bank een bedenkelijke rol. Zo was het bedrijf betrokken bij de arisering van Joodse bedrijven. In november 1938 was de bank betrokken bij de 383 inbeslagnames. Ook heeft het bedrijf toegegeven betrokken te zijn geweest bij de bouw van het concentratiekamp Auschwitz. 

Na de Tweede Wereldoorlog gaven de geallieerden opdracht om de bank op te delen in 10 regionale banken. Na een fusie in 1952 ontstonden er drie banken. Deze drie banken fuseerden in 1957 tot de Deutsche Bank AG. In de jaren 70 was er de internationale expansie van de bank. Er werden nieuwe kantoren geopend in onder andere Moskou, Tokio en Londen. Door overnames van andere banken groeide het bedrijf.

Deutsche bank in cijfers

In 2019 zijn de inkomsten van de bank 23,2 miljard euro. Het nettoresultaat is -5,3 miljard euro. Het aantal werknemers van de bank is 87.795. De bank verkeert dus duidelijk in de problemen. In 2018 heeft de bank nog 91.973 werknemers. Ook de totale inkomsten waren 25,3 miljard euro. Er was een bescheiden positief nettoresultaat van 0,3 miljard euro.

Beurskoers verloop aandelen Deutsche Bank

De beurskoers van de Deutsche bank is al jaren aan het dalen. In januari 2014 moest voor een aandeel nog ruim 42 euro worden betaald. Begin februari 2020 is een aandeel Deutsche Bank nog maar circa 8 euro waard. Bovendien maakte de Deutsche Bank onlangs bekend dat ze in 2019 een recordverlies hebben geleden van maar liefst 5,7 miljard euro.

De koers van het aandeel is inmiddels wel weer aan het stijgen. Op 2 januari was de koers van een aandeel 7,34 euro en op 5 februari 8,23 euro. Nu aandelen kopen? Onzeker is of de recente koersstijging een vervolg krijgt.

Hieronder kan je het koersverloop van Deutsche Bank bekijken. Door actief in de aandelen te beleggen kan je ook profiteren van de kleinere schommelingen omlaag en omhoog.

Deutsche bank koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment