Nissan aandelen kopen

Japan staat bekend om zijn vele automerken. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld Mazda en Mitsubishi. Een ander aandeel waar je in kunt beleggen is het aandeel Nissan. Op deze pagina lees je hoe je het beste kunt beleggen in Nissan aandelen. Ook zie je direct bij welke partijen je het goedkoopst Nissan aandelen kunt kopen. Ten slotte kan je hier ook de actuele koers van het aandeel opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Nissan?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online actief te beleggen in een aandeel. Dit kan erg aantrekkelijk zijn, omdat je altijd kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen. Zo werd de topman van Nissan-Renault in 2018 gearresteerd op verdenking van fraude. Dit soort gebeurtenissen zetten de koers vaak direct onder druk. De koers zakte hierna dan ook weg.

Als actieve belegger kan je hierop inspelen door bijvoorbeeld een order te plaatsen op een dalende koers. Je behaalt dan een positief resultaat wanneer de koers inzakt. Het in de gaten houden van de geruchtenmolen kan dan ook erg lucratief zijn. Een goede partij om actief te beleggen in CFD Nissan aandelen is Plus500. Je kan de mogelijkheden bij deze partij gratis uitproberen met een demo. Gebruik hiervoor de onderstaande knop om direct een account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Nissan aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de bedrijfsvoering van het bedrijf Nissan? Dan kan je ervoor kiezen om Nissan aandelen te kopen. Nissan is een Japans bedrijf waardoor je te maken hebt met een andere wisselkoers. Houd bij je belegging in Nissan daarom rekening met de koers van de Japanse Yen. Bij eToro kan je in alle bekende Japanse aandelen beleggen. Een groot voordeel van deze partij, is het feit dat je geen commissies hoeft te betalen. Hierdoor ligt je rendement een stukje hoger. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke bedrijven je het goedkoopst kunt beleggen in het Japanse aandeel Nissan:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Nissan Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,068% voor Nissan Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met 500JPY minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Nissan? 

Ben je benieuwd hoe de koers van het aandeel Nissan het doet? In de onderstaande grafiek vind je de laatste CFD koers van het aandeel Nissan. Ook kan je direct het CFD aandeel verhandelen met de knoppen.

Geschiedenis Nissan

De historie van Nissan begint in 1911. De eerste auto wordt gemaakt in 1914. Het merk is dan DAT. Dit zijn de initialen van de drie grootste geldschieters. De merknaam wordt in 1931 Datson. Son betekent in het Japans ook verlies. Daarom wordt de naam in 1933 veranderd in Datsun. Vanaf 1984 wordt de merknaam van alle auto’s Nissan. De eerste personenauto’s van Nissan waren in licentie gebouwde Austins. Het eerste eigen model van Nissan verscheen pas in 1967 op de markt.

De producten van Nissan

Nissan maakt en verkoopt niet alleen personenauto’s. Een groot succes zijn de relatief betaalbare sportwagens van Nissan. Deze zijn herkenbaar aan de Z. De eerste sportwagen, de 240Z, wordt in 1970 geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Een specialiteit van Nissan zijn vierwiel aangedreven personenauto’s. Ook maken ze lichte vrachtwagens, bussen, heftrucks en marine motoren.

De aandelen van een autoproducent kunnen sterk afhankelijk niet van de laatste innovaties. Wanneer een automerk een erg goede of bijzonder betaalbare auto op de markt brengt dan kan dit erg positief zijn voor de koers van het aandeel. Wil je beleggen in Nissan? Het is dan verstandig om de productontwikkelingen van Nissan goed in de gaten te houden.

nissan aandelen kopen

Pionier op het gebied van elektrische auto’s

Nissan is een pionier op het gebied van elektrische auto’s. In 2011 verscheen de Nissan Leaf op de markt. Dit is de eerste 100% elektrische personenauto. Nissan en de rijders van de Nissan Leaf begeven zich in 2011 op onbekend terrein. Er zijn in 2011 slechts 6 snelladers in Nederland. Toch verschijnen er in 2011 300 elektrische Nissans op de Nederlandse wegen. Inmiddels heeft Nissan wereldwijd meer dan 250.000 elektrische auto’s verkocht.

Dat elektrisch rijden de toekomst heeft, bewijst een bedrijf als Tesla. Dit aandeel zet record na record neer. Veel overheden zijn van plan om op de lange termijn alleen nog elektrisch rijden toe te staan. Dat Nissan hier mooi op is ingesprongen is dus erg positief. Denk je dat ze kunnen blijven innoveren op het gebied van elektrisch rijden? Dan kan een investering in Nissan zomaar interessant zijn!

Nissan en de zelfrijdende auto

Nissan wil graag de eerste autofabrikant zijn die een elektrische, zelfrijdende auto produceert. Autorijden wordt dan schoner, veiliger en schoner. In de toekomst vindt een Nissan dus zelf zijn weg door het verkeer. Dit zou bovendien een hoop auto ongelukken kunnen schelen.

Partners van Nissan: Renault

Nissan heeft in de loop der jaren diverse partners gehad. In 1999 werd een partnerschap gesloten met Renault. Nissan had in 1999 een enorme schuldenlast en onvoldoende geld om te investeren in nieuwe producten. De samenwerking met Renault was de oplossing. Deze samenwerking duurt nog steeds voort.

Dit soort samenwerkingen kunnen wel de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Zo heeft Nissan momenteel geen stemrecht op de aandelen Renault omdat dit onder de Franse wet niet mogelijk is. Momenteel doet Nissan het echter beter. De bedrijven zoeken dan ook naar een eerlijke oplossing.

Een samenwerking op dit niveau hoeft ook niet altijd goed uit te pakken voor de aandeelhouders. Zo stemde Renault voor het produceren van een nieuw automodel in Frankrijk omdat dit goed zou zijn voor de Franse werkgelegenheid. In India had de auto echter goedkoper kunnen worden geproduceerd wat betere resultaten zou betekenen voor het Japanse Nissan. Tegenwoordig hebben ze de afspraak dat Renault zich niet direct bemoeit met zaken die betrekking hebben op Nisan. Ook is het stemrecht van de aandelen beperkt.

Wanneer een bedrijf als Nissan een samenwerking aangaat is het belangrijk om na te gaan of de aandeelhouders hiervan profiteren. Lijkt het sentiment positief? Dan kan de koers van een aandeel zomaar stijgen. Dit kan een belegging interessant maken.

Nissan in cijfers

Nissan verkocht in 2018 5,5 miljoen auto’s. De omzet in dat jaar was 11574 miljard yen. In 2018 werd een nettoresultaat behaald van 319 miljard yen. Nissan had in 2017 139.000 werknemers.

Koersverloop aandelen Nissan

De Nissan-Renault topman Ghosn, verdacht van fraude, werd in november 2018 gearresteerd. De koers van een aandeel Nissan op de Japanse beurs daalde direct met zes procent. In 2019 is de koers van het aandeel Nissan verder gedaald.

Op 6 februari 2019 is de koers 930 Japanse yen. Op 30 december is de koers van een aandeel Nissan nog maar 636 Japanse yen. De koers is in 2020 verder gedaald. Op 5 februari 2020 is de koers 593 Japanse yen. Het kopen van aandelen Nissan is niet zonder risico. Het einde van de koersdaling hoeft nog niet in zicht te zijn.

Wanneer je aan daghandel doet kan je juist profiteren van dit soort schommelingen. Hieronder kan je het koersverloop van het aandeel Nissan zien:

Nissan koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment