Ascena Retail Group aandelen kopen

Ascena Retail Group is zoals de naam al doet vermoeden een groot retailbedrijf. Wil je zelf beleggen in dit bedrijf door de aandelen te kopen? Op deze pagina lees je precies hoe dit moet. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Ascena Retail Group opvragen.

Let op: Ascena Retail Group is failliet: de koers van het aandeel gaat dan ook uiteindelijk naar $0. Je kunt nog wel handelen in prijsverschillen, maar je moet de focus dan echt leggen op de korte termijn.

Waar kan je Ascena Retail Group aandelen kopen?

Ascena Retail heeft het niet bepaald makkelijk. Het aandeel was niet zo lang geleden bijna een factor honderd meer waard. Met alle problemen is het zeker een erg speculatief aandeel om te kopen. Wanneer het bedrijf er weer bovenop komt kan je er natuurlijk wel een fors rendement mee behalen. Hieronder zie je bij welke partijen je Ascena Retail Group aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Ascena Retail Group koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ascena Retail Group. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ascena Retail Group & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Ascena Retail Group?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Ascena Retail? In de onderstaande grafiek zie je de prijs van een CFD in het aandeel Ascena Retail. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

Momenteel is er geen koersinformatie beschikbaar aangezien het bedrijf failliet is.

Over het bedrijf Ascena Retail Group

Het Amerikaanse bedrijf Ascena Retail Group is actief in de detailhandel. Door het bedrijf wordt dameskleding verhandeld. De kledingmerken Justine Lane Bryant en Catherines zijn eigendom van dit bedrijf. Het bedrijf is ook moederbedrijf van Ann Inc. en exploitant van Loft- en Ann-Taylor winkels. Ongeveer 25% van de aandelen van Ascena Retail is in handen van de twee oprichters van het bedrijf. Het bedrijf is opgericht door Elliot Jaffe en zijn vrouw Roslyn. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Mawah, New Jersey.

 

Geschiedenis van Ascena Retail

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1962. In februari 1962 werd door Roslyn Jaffe in Stamford-Connecticut de eerste kledingwinkel geopend. Er werd werkkleding en kleding voor de werkende vrouw verkocht. Het bedrijf werd toen nog DressBarn genoemd. Na een reorganisatie in 2011 werd de naam van het bedrijf Ascena Retail Group

In 2009 werd het bedrijf actief op de meisjeskledingmarkt. Toen werd Tween Brands aangekocht. Tween Brands is eigenaar van de 891 winkels van de Justice-keten. In deze winkels wordt kleding voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 14 jaar verkocht.

Overnames van andere bedrijven

In 2012 werd door Ascena Retail Group Charming Schoppes. Dit is de moedermaatschappij van Lane Bryant, Cacique en Catherines Plus. In 2015 werd Ann Inc., het moederbedrijf van de kledingswinkels Loft en Ann Taylor, overgenomen. Ann Inc werd een dochteronderneming van de Arena Retail Group.

2019: Dress Barn locaties gesloten

Het bedrijf kondigde in mei 2019 aan dat het al zijn Dress Barn winkels zou sluiten. December 2019 werden de circa 650 Dress Barn winkels gesloten.

Ascena Retail Group in cijfers

In 2018 had het bedrijf 39.500 werknemers. Het bedrijfsresultaat was in dat jaar 6.587 miljard Amerikaanse dollar. Het negatieve netto-inkomen in dat jaar was -40 miljoen dollar.

2020: Faillissement?

In maart 2020 verschijnen er berichten in de media over een mogelijk faillissement van Ascena Retail. Group. Dit wordt door het bedrijf ontkend. Volgens het bedrijf wordt er niet gedacht aan een bankroet. Denk je dat het slecht zal blijven gaan met het bedrijf? Dan kan je het beste beleggen in de groep door short te gaan. Denk je juist dat Ascena Retail er weer bovenop komt? Dan kan je de aandelen kopen en profiteren van mogelijke toekomstige koerstoenames.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *