Endo International aandelen kopen

Endo International is een groot farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf is onder andere in connectie gebracht met de opioïde epidemie in Amerika. Dit heeft geen goed effect gehad op de koersontwikkeling van het bedrijf. Overweeg je een belegging in Endo International? Bekijk hier dan direct waar je het beste Endo International aandelen kunt kopen.

Waar kan je Endo International aandelen kopen?

Wil je Endo International aandelen kopen? Het is belangrijk om dit zo goedkoop mogelijk te doen. Hoge kosten kunnen je rendement namelijk sterk onderdrukken.

In de onderstaande tabel kan je direct zien bij welke brokers je de Endo International aandelen het goedkoopst kunt kopen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Endo International. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Endo International
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Endo International?

Steeds meer beleggers kiezen voor actief beleggen. Door actief te beleggen in Endo International kan je zowel reageren op positief als op negatief nieuws. Zeker in erg bewegelijke tijden kan dit goed uitpakken. De koers van het aandeel Endo International is erg bewegelijk: op de piek stond de koers op ruim 90 dollar terwijl de koers teruggezakt is naar een paar dollar.

Een goede partij om actief te beleggen in CFD’s op Endo International is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van beleggen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen:

72% van de retail beleggers verliest geld.

Wat is de actuele aandelenkoers van Endo?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf ENDO? Hieronder zie je hoe de koers van het CFD-aandeel zich heeft ontwikkeld.

Wat doet het bedrijf Endo International?

Endo International plc is een farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf is in Ierland gevestigd. De klanten, het management en de activiteiten van het bedrijf vinden vrijwel allemaal plaats in de VS. Het bedrijf heeft dan ook een operationeel hoofdkantoor in Malvern, Pennsylvania. Het juridische hoofdkantoor bevindt zich in Dublin, Ierland. Waarom? Omdat men gebruik wil maken van het Ierse vennootschapsbelastingstelsel. Zo kan Amerikaanse vennootschapsbelasting op hun Amerikaanse drugsverkopen worden vermeden.

De oprichting van het bedrijf

Het bedrijf Endo ontstond in 1997. Hoe? Door een management buy-out van DuPont Merck. Dit werd gedaan onder leiding van Carol Ammon.

De overnames door het bedrijf

Endo heeft diverse bedrijven overgenomen. Die bedrijven worden niet voor niets overgenomen. Zo kwam het bedrijf na de overname van Endo Indevus Pharmaceuticals in 2009 in 2010 op de markt met Fortesa 2% gel.

Om toegang te krijgen tot de Canadese markt werd in 2013 voor circa 1,6 miljard dollar Paladin Labs Inc. gekocht. De overname van Paladin Labs werd ook gebruikt om een inversie naar de vennootschapsbelasting in Ierland mogelijk te maken. Dankzij die inversie betaalt Endo minder belasting.

In 2015 werd het bedrijf Par Pharmaceuticals overgenomen. Dit bedrijf produceert generieke geneesmiddelen en steriele injecties. Voor deze overname werd 8,05 miljard dollar betaald. Denk je dat deze overnames een positieve bijdrage zullen leveren aan het bedrijfsresultaat van Endo International? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in Endo door Endo aandelen te kopen.

Endo en de opioïde epidemie

De staten Ohio, Missouri en Mississippi stellen in rechtszaken bedrijven verantwoordelijk voor de opioïde epidemie. In Amerika worden verslavende opioïde medicijnen overmatig gebruikt, met ernstige sociale en economische gevolgen.

Eén van de bedrijven die verantwoordelijk werden gesteld voor deze epidemie was Endo. Het grootste deel van de Amerikaanse omzet van Endo in 2006 was, zo bleek uit de 10-K verklaring, behaald door de verkoop van verslavende pijnstillers. Deze pijnstillers waren vooral opioïden. De Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) verzocht Endo om zijn opioïde medicijn Opana ER niet meer te verkopen.

Dit verzoek volgde omdat er een verband bestaat tussen Opana ER en uitbraken van hiv, hepatitis C en ernstige bloedaandoeningen. De connectie met de opioïde epidemie kan het bedrijf in een kwaad daglicht stellen. Door actief te beleggen kan je goed inspelen op dit soort ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *