Endo International aandelen kopen

Endo International is een groot farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf is onder andere in connectie gebracht met de opioïde epidemie in Amerika. Dit heeft geen goed effect gehad op de koersontwikkeling van het bedrijf. Overweeg je een belegging in Endo International? Bekijk hier dan direct waar je het beste Endo International aandelen kunt kopen.

Waar kan je Endo International aandelen kopen?

Wil je Endo International aandelen kopen? Het is belangrijk om dit zo goedkoop mogelijk te doen. Hoge kosten kunnen je rendement namelijk sterk onderdrukken.

In de onderstaande tabel kan je direct zien bij welke brokers je de Endo International aandelen het goedkoopst kunt kopen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Endo International. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Endo International! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Endo International?

Steeds meer beleggers kiezen voor actief beleggen. Door actief te beleggen in Endo International kan je zowel reageren op positief als op negatief nieuws. Zeker in erg bewegelijke tijden kan dit goed uitpakken. De koers van het aandeel Endo International is erg bewegelijk: op de piek stond de koers op ruim 90 dollar terwijl de koers teruggezakt is naar een paar dollar.

Een goede partij om actief te beleggen in CFD’s op Endo International is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van beleggen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele aandelenkoers van Endo?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf ENDO? Hieronder zie je hoe de koers van het CFD-aandeel zich heeft ontwikkeld.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Endo International

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Endo International.

Analyse van Endo International

Voordat je besluit of je Endo International wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Endo International zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Endo International zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Endo International in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Endo International gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Endo International is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat doet het bedrijf Endo International?

Endo International plc is een farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf is in Ierland gevestigd. De klanten, het management en de activiteiten van het bedrijf vinden vrijwel allemaal plaats in de VS. Het bedrijf heeft dan ook een operationeel hoofdkantoor in Malvern, Pennsylvania. Het juridische hoofdkantoor bevindt zich in Dublin, Ierland. Waarom? Omdat men gebruik wil maken van het Ierse vennootschapsbelastingstelsel. Zo kan Amerikaanse vennootschapsbelasting op hun Amerikaanse drugsverkopen worden vermeden.

De oprichting van het bedrijf

Het bedrijf Endo ontstond in 1997. Hoe? Door een management buy-out van DuPont Merck. Dit werd gedaan onder leiding van Carol Ammon.

De overnames door het bedrijf

Endo heeft diverse bedrijven overgenomen. Die bedrijven worden niet voor niets overgenomen. Zo kwam het bedrijf na de overname van Endo Indevus Pharmaceuticals in 2009 in 2010 op de markt met Fortesa 2% gel.

Om toegang te krijgen tot de Canadese markt werd in 2013 voor circa 1,6 miljard dollar Paladin Labs Inc. gekocht. De overname van Paladin Labs werd ook gebruikt om een inversie naar de vennootschapsbelasting in Ierland mogelijk te maken. Dankzij die inversie betaalt Endo minder belasting.

In 2015 werd het bedrijf Par Pharmaceuticals overgenomen. Dit bedrijf produceert generieke geneesmiddelen en steriele injecties. Voor deze overname werd 8,05 miljard dollar betaald. Denk je dat deze overnames een positieve bijdrage zullen leveren aan het bedrijfsresultaat van Endo International? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in Endo door Endo aandelen te kopen.

Endo en de opioïde epidemie

De staten Ohio, Missouri en Mississippi stellen in rechtszaken bedrijven verantwoordelijk voor de opioïde epidemie. In Amerika worden verslavende opioïde medicijnen overmatig gebruikt, met ernstige sociale en economische gevolgen.

Eén van de bedrijven die verantwoordelijk werden gesteld voor deze epidemie was Endo. Het grootste deel van de Amerikaanse omzet van Endo in 2006 was, zo bleek uit de 10-K verklaring, behaald door de verkoop van verslavende pijnstillers. Deze pijnstillers waren vooral opioïden. De Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) verzocht Endo om zijn opioïde medicijn Opana ER niet meer te verkopen.

Dit verzoek volgde omdat er een verband bestaat tussen Opana ER en uitbraken van hiv, hepatitis C en ernstige bloedaandoeningen. De connectie met de opioïde epidemie kan het bedrijf in een kwaad daglicht stellen. Door actief te beleggen kan je goed inspelen op dit soort ontwikkelingen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *