Intelsat aandelen kopen

Intelsat is één van de belangrijkste spelers ter wereld op het gebied van satellietcommunicatie. De vloot met communicatiesatellieten waarover ze beschikt bestaat dan ook uit meer dan 52 satellieten. Daarmee is ze meteen eigenaar van één van de grootste vloten met commerciële satellieten op deze planeet.

In de eerste instantie werd Intelsat opgericht als ‘International Telecommunications Satellite Organization’. In het jaar 2004 werd de onderneming overgenomen door een groep van internationale investeerders. Met de overname ging een bedrag gepaard van zo’n slordige 3 miljard dollar. Wil je beleggen in Intelsat? Op deze pagina lees je hoe je aandelen Intelsat kunt kopen!

Hoe kan je actief beleggen in Intelsat?

Actief beleggen in een bedrijf als Intelsat kan goed uitpakken. Beurskoersen bewegen constant. Dit komt doordat er bijvoorbeeld positief of negatief nieuws uitkomt. Daarnaast bewegen de aandelen vaak mee met de algehele economische situatie. Wil je optimaal inspringen op de actuele situatie? Dan is Plus500 een goede partij! Je kan bij Plus500 eenvoudig actief handelen in CFD-aandelen. Gebruik de onderstaande knop om dit gratis uit te proberen met een demo:

Waar kan je Intelsat aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de markt voor satellieten en denk je dat het bedrijf Intelsat hier goed op blijft inspelen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Intelsat aandelen te kopen voor de lange termijn. Hieronder zie je waar je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Intelsat
eToro logo aandelen€0 voor Intelsat. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Eén van de meest toonaangevende satellietcommunicatiebedrijven

Heel wat verschillende zaken hebben er voor gezorgd dat Intelsat door de jaren heen is uitgegroeid tot misschien wel ’s werelds meest toonaangevende satellietcommunicatiebedrijf. Dit geldt bijvoorbeeld voor het feit dat het bedrijf er om bekend staat steeds gebruik te maken van de meest imposante satellieten van de actuele generatie. Dit zorgt er voor dat er bij de lancering van de satellieten steeds rekening dient te worden gehouden met het gebruik van voldoende krachtige raketten.

In het verleden was Intelsat één van de bedrijven welke baat had bij het operationeel houden van het zeelanceringsplatform ‘Ocean Odyssey’. Daar kwam in 2014 verandering in toen er voor werd gekozen om het drijvende lanceringsplatform niet meer te gaan gebruiken. Op 30 mei 2012 was het Intelsat welke een overeenkomst tekende met SpaceX voor de levering van één van de eerste Falcon Heavy lanceringsvoertuigen.

Intelsat aandelen

Geschiedenis van Intelsat

Voor de oprichting van Intelsat moeten we reeds een behoorlijk eind terug in de tijd. Veel mensen en potentiële investeerders weten het niet, maar het was de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy welke in zijn speech aan de Verenigde Naties op 25 september 1961 voor het eerst melding heeft gemaakt van de oprichting van een satellietcommunicatiebedrijf.

Amper één jaar later ondertekende de president de zogenaamde ‘Communications Satellite Act’. De oprichting van Intelsat was daarmee een feit, al was het dan wel onder de naam ‘International Telecommunications Satellite Organization’. Het bedrijf bleef op die manier operationeel tot het jaar 2001. In dat jaar kon er worden vastgesteld dat de internationale satellietmarkt volledig gecommercialiseerd was.

Bovenstaande zorgde er voor dat een privatisering van Intelsat zich leek op te dringen… en zo geschiedde het ook. Op 18 juli 2001 werd er voor gekozen om Intelsat te privatiseren. Dit ruim 37 jaar nadat het bedrijf was opgericht. In januari 2005 werd Intelsat verkocht voor een slordige 3,1 miljard Amerikaanse dollar aan vier private investeringsmaatschappijen. Het ging hierbij om Madison Dearborn, Apax Partners, Permira en Apollo Global Management. Het bedrijf werd ook eigenaar van het wereldbekende ‘PanAmSat’ op 3 juli 2006.

Op moment van schrijven mag Intelsat zich dan ook met recht en rede ’s werelds grootste provider van satellietdiensten noemen. In juni 2007 kreeg BC Partners 76 procent van Intelsat in handen. Het betaalde daarvoor een mooi bedrag van 3,75 miljoen Amerikaanse dollar.

beleggen in Intelsat

De pro’s en contra’s voor een investering in Intelsat

Als één van ’s werelds belangrijkste en ook ook meest toonaangevende satellietcommunicatiebedrijven spreekt het voor zich dat het bedrijf over een niet onaanzienlijke aantrekkingskracht beschikt bij potentiële investeerders. Intelsat heeft door de jaren heen uitstekend stand weten te houden in het woelwater dat de internationale satellietmarkt toch is. Door continue te innoveren en blijvend gebruik te maken van de best mogelijke satellieten van hun generatie zijn ze er steeds in geslaagd om menig aantal concurrenten achter zich te laten.

Bovenstaande gezegd zijnde blijft de satellietcommunicatiemarkt een ongelofelijk concurrentiële markt. De gunstige resultaten die het bedrijf in het verleden heeft weten te realiseren zijn dan ook op geen enkele manier een maatstaf voor de toekomst. Dit is een belangrijk aandachtspunt waar elke investeerder zich van bewust dient te zijn.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *