Avantium aandelen kopen

Avantium is een bedrijf dat duurzame oplossingen zoekt voor het gebruik van diverse chemische producten. Wil je beleggen in dit toekomstbestendige bedrijf? Bekijk dan direct hoe je Avantium aandelen kunt kopen en raadpleeg de actuele aandelenkoers.

Waar kan je Avantium aandelen kopen?

Duurzame technieken hebben de toekomst. Een bedrijf dat duurzamere versies van veelgebruikte grondstoffen weet te ontwikkelen, kan dan ook een goede investering zijn. Wel is het belangrijk om als investeerder voor een relatief goedkope partij te gaan. Hieronder zie je een overzicht van voordelige & betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Avantium. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Avantium & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Over het bedrijf Avantium

In 2000 ontstond uit de ontwikkelingstak van Shell het chemiebedrijf Avantium. Aanvankelijk was het de bedoeling dat dit nieuwe bedrijf een research en development bedrijf werd dat zich zou gaan bezighouden met diverse sectoren. Vanaf 2015 richt dit bedrijf zich echter volledig op duurzame en hernieuwbare chemische producten. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Amsterdam.

Avantium aandelen kopen

Een oplossing voor de gigantische afvalberg

Wie kent er niet het probleem van de gigantische plastic afvalberg die in onze zeeën te vinden is? Avantium heeft voor deze plastic afvalberg een goede oplossing. Plastic wordt doorgaans gemaakt van aardolie. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om plastic te maken van suikers. Van suikers gemaakt plastic is hoogwaardig materiaal en beschikt over dezelfde functies als van aardolie gemaakt plastic. Het grootste voordeel van dit type plastic is dat het biologisch afbreekbaar is.

De Dawn-technologie

Het bedrijf Avantium is een pionier wat betreft het ontwikkelen van innovatieve technologieën die de productie van plantaardige materialen en chemicaliën mogelijk maken. Een voorbeeld van een innovatieve technologie is Dawn Technologie. Deze technologie zet niet-eetbare plantaardige grondstoffen om in industriële suikers en lignine.

Bio-based asfalt

Lignine is het hoofdbestanddeel van houtachtige biomassa. Lignine is niet alleen geschikt voor energieopwekking: er zijn ook andere hoogwaardige toepassingen denkbaar. Eén van die toepassingen is asfalt voor de wegenbouw.

Doorgaans gebruikt men bij de productie van asfalt bitumen uit ruwe olie wat gemaakt wordt met fossiele brandstoffen. Plataardige lignine kan ter vervanging gebruikt worden, omdat plantaardige ligine een erg effectief bindmiddel is.

Het Chaplin-XL project

Bij het Chaplin XL project wordt samengewerkt door verschillende industriële bedrijven en academische partijen. Avantium is één van de deelnemende bedrijven. Avantium wil met het project een nieuwe aanpak om de uitstoot van CO2 in de wegenbouw drastisch te verminderen vinden. Dit willen ze bereiken door het fossiele bitumen in asfalt te vervangen door lignine.

Avantium produceert de lignine die geproduceerd wordt voor de ontwikkeling van bio-based afval. In april 2020 kende de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het bedrijf daarom  een subsidie toe van 0,5 miljoen euro voor haar deelname aan het Chaplin XL project.

Dit soort ontwikkelingen kunnen bijdragen aan de toekomst van het bedrijf. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden. Wanneer meer investeerders Avantium aandelen kopen, dan kan de prijs van het aandeel zeker stijgen. Dit kan een goede reden zijn om in Avantium aandelen te investeren.

Dawn proefbioraffinaderij

In 2018 opende Avantium de eerste bio raffinaderij voor Dawn technologie in Nederland. Deze bio raffinaderij bevindt zich op het Chemie Park Delfzijl. In deze fabriek worden door Staatsbosbeheer geleverde houtsnippers omgezet naar voor de chemische industrie bruikbare grondstoffen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *