Bavaria aandelen kopen

Bavaria is een bekende, Nederlandse bierbrouwer. Het bedrijf is internationaal actief. Is het mogelijk om Bavaria aandelen te kopen?

Kan je Bavaria aandelen kopen?

Het is momenteel jammer genoeg niet mogelijk om Bavaria aandelen te kopen. Dit komt doordat het bedrijf Swinkels Family Brewerie BV 100% van de aandelen van het bedrijf in handen heeft. Wanneer je toch in een bierbrouwer wilt beleggen kan je Heineken of Ab InBev overwegen.

Wil je weten hoe je het beste aandelen kunt kopen? Lees dan onze special over het online kopen en verkopen van aandelen:

Over het bedrijf Bavaria

Bavaria is een Nederlands familiebedrijf uit Noord-Brabant dat al sinds 1670 actief is als bierbrouwer. Bavaria heeft nevenvestigingen in Spanje, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en zelfs in Ethiopië. Het is dus een internationale onderneming. Het hoofdkantoor van deze op een na grootste bierbrouwer van Nederland bevindt zich in Lieshout.

Geschiedenis van Bavaria

In Lieshout was er een brouwerij met de naam de Kerkdijk. Deze naam wordt voor het eerst vermeld in 1679. De eigenaar van deze brouwerij was de familie Moorees die waarschijnlijk al vanaf 1670 bier in Lieshout brouwde.

In 1764 trouwde Brigitta Moorees met Ambrosius Swinkels. De familie Swinkels werd eigenaar van de brouwerij. Johannes Swinkels wist in 1884 tien vaten bier te verkopen. Ruim 60 jaar laten wisten zijn opvolgers ruim 40.000 hectoliter bier per jaar te verkopen. De huidige generatie heeft de productie uitgebreid tot meer dan 6 miljoen hectoliter per jaar.

Dit familiebedrijf voert de merken Bavaria, Palm, La Trappe en Hollandia. In 2018 werd door het bedrijf 8 miljoen hectoliter bier en 865.000 hectoliter frisdrank geproduceerd.

Bavaria aandelen kopen

Introductie biermerk Bavaria

Het biermerk Bavaria werd geïntroduceerd in 1924. Toen werd door de broers Frans, Piet en jan Swinkels de firma “Gebroeders Swinkels’’ opgericht. Het brouwhuis waarin tot dan toe bier was geproduceerd werd in 1924 verplaatst naar een nieuwe brouwerij. Die nieuwe brouwerij kreeg de naam ‘’Bavaria’’. Die naam verwijst naar “Beiersch Bier’’. Deze naam werd gebruikt omdat ondergistend of pilsner bier toen vaak zo genoemd werd.

Gebrouwen volgens familierecept

Bavaria heeft het hele brouwproces in eigen beheer. Sinds 1939 vermout het bedrijf zijn eigen gerst. Sinds de jaren zeventig wordt uit eigen bronnen gehaald mineraalwater gebruikt. Als één van de eerste brouwerijen ging Bavaria over op glazen flessen. Daarom werd er in 1954 een eigen bottelarij gebouw gebrouwd. Het bedrijf begon in de jaren zeventig met het leveren van bier in halve kratten van 12 flessen.

Overname bierbrouwerij Palm

Bavaria nam in 2016 een meerderheidsbelang in Palm Belgium Kraft Brewers. In 2017 investeerde de brouwerij 20 miljoen euro in de Belgische brouwerij Palm. In 2021 wil Bavaria het Belgische bedrijf volledig in zijn bezit krijgen. Bavaria besloot om Palm over te nemen omdat het bedrijf een rijk assortiment heeft aan speciaal bieren die een aanvulling zijn op de merken van Bavaria. Bovendien krijgt het bedrijf met de overname van Palm toegang tot de Belgische horeca.

Denk je dat deze overname in de toekomst veel waarde creëert voor de aandeelhouders? Dan kan het slim zijn om Bavaria aandelen te kopen.

Predicaat Koninklijk voor bierbrouwer

In 2019 kreeg de brouwer van Bravaria, Swinkels Family Brewers, het predicaat Koninklijk toegekend. In dat jaar vierde het bedrijf zijn driehonderdjarig bestaan.

Het kopen van aandelen Bavaria is niet mogelijk

Het is niet mogelijk om aandelen Bavaria te kopen. Waarom niet? Omdat in 2015 het bedrijf Swinkels Family Brewerie BV werd opgericht. Deze vennootschap heeft 100 procent van de aandelen van het bedrijf in bezit. Daarom heeft het bedrijf ook geen beursnotering.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *