SnowWorld aandelen kopen

Door de opwarming van de aarde valt er steeds minder sneeuw. Mensen houden echter nog steeds van wintersport. Een bedrijf die het mogelijk maakt om binnen te genieten van sneeuw kan dan ook in de toekomst goede resultaten neerzetten. Maar hoe & waar kan je het beste SnowWorld aandelen kopen?

Hoe kan je SnowWorld aandelen kopen?

Voordat je SnowWorld aandelen koopt, is het slim om te bekijken wat de toekomstplannen van het bedrijf zijn. Zijn ze bijvoorbeeld van plan om nieuwe vestigingen te openen in het buitenland? Dan is het belangrijk om na te gaan of deze projecten een goede kans van slagen hebben.

Ben je op zoek naar een goede broker om SnowWorld aandelen te kopen? In de onderstaande tabel zie je direct waar je aan de slag kan:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor SnowWorld. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€2 + 0,03% voor SnowWorld
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum
0,06% met €6 minimum
ING beleggen€4+ 0,04% en 0,24% servicefee
ABN-Amro€6,50 + 0,1% en 0,18% servicefee
Rabobank€5 + 0,06% service fee

Hoe kan je actief beleggen in SnowWorld?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van SnowWorld en andere CFD aandelen? Dan is Plus500 een goede keuze. Bij deze broker kan je beleggen gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat doet het bedrijf SnowWorld?

Het bedrijf SnowWorld is bekend geworden door zijn indoor skibaan in Landgraaf. Ieder jaar bereiden veel Nederlanders zich daar voor op de wintersport. De indoor skibaan wordt de laatste jaren steeds meer bezocht door buitenlandse toeristen. Buitenlandse toeristen gaan naar de indoor skibaan in landgraaf om daar voor de eerste keer sneeuw ervaren. Natuurlijk kunnen ze er ook proberen of ze op ski’s kunnen staan. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Zoetermeer.

SnowWorld aandelen kopen

Geschiedenis van SnowWorld

Oprichter van het bedrijf is Koos Hendriks. De eerste indoorskibaan van het bedrijf werd in 1996 geopend in Zoetermeer. Deze indoorskibaan had bij opening twee pistes. In 2001 werd deze vestiging van het bedrijf uitgebreid met een derde piste. In 2002 werd de nieuwe indoor skibaan in Landgraaf geopend.

Na 2002 werden diverse bestaande bedrijven overgenomen. Zo nam SnowWorld in 2018 het tussen Haarlem en Amsterdam gelegen bedrijf Snowplanet over. Het bedrijf kreeg de naam SnowWorld Amsterdam. Ook werd er in 2018 door het bedrijf een minderheidsbelang van 25% genomen in bij Düsseldorf gelegen skihalle Neuss.

2019: uitbreiding naar 7 vestingen

In 2019 nam SnowWorld SIS Leisure Group over. Door deze overname werd het bedrijf uitgebreid met  met indoorskihallen in Rucphen en Terneuzen en met een indoor Skydive in Rosendaal. Met deze overnamen worden ook de nieuwe activiteiten skydive (Roosendaal) en Icekart (Rucphen) toegevoegd. Met deze uitbreiding versterkt het bedrijf zijn positie als marktleider in Europa op het gebied van indoor wintersport.

De locaties

Het bedrijf heeft op dit moment (2020) over 7 locaties: SnowWorld Zoetermeer, SnowWorld Landgraaf, SnowWorld Amsterdam, Alpenpark Neuss (25%), Skidôme Rucphen en Icekart Rucphen, Indoor skydive Roosendaal en Skidôme Terneuzen.

Uitbreiding van het bedrijf naar grote steden in het buitenland

In het buitenland heeft SnowWorld minder last van concurrenten dan in Nederland. Volgens ingewijden is SnowWorld  van plan om uit te breiden naar steden als Parijs en Barcelona. Een skibaan in een grote buitenlandse stad is een behoorlijke attractie. Wellicht kan het bedrijf ook in het buitenland veel bezoekers trekken.

Denk je dat deze plannen zullen resulteren in betere bedrijfsresultaten? Dan kan het slim zijn om te investeren in SnowWorld aandelen.

De beursgang van SnowWorld

De aandelen van SnowWorld staan sinds december 2013 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Bij de beursgang heeft het bedrijf gekozen voor een speciale constructie. Het bedrijf neemt de beursnotering over van het bedrijf Fornix BioSciensces. Dit bedrijf is een ‘lege huls’ en heeft al twee jaar geen activiteiten. Deze constructie wordt een ‘omgekeerde overname’ genoemd. Er werd om twee reden voor deze bijzondere constructie gekozen. Deze constructie maakte een beurgang op korte termijn mogelijk. Bovendien is de gekozen constructie aantrekkelijk wat betreft de kosten van de beursgang.

De Belgische eigenaar van Snowworld

Alychlo is het bedrijf van de Vlaamse zakenman Marc Coucke, neemt in 2017 een belang van 40% in Snowworld. Dit belang wordt overgenomen van Koos Hendriks, de oprichter en huidige topman van het bedrijf. Op dat moment beschikt Coucke zelf al over 24% van de aandelen. Het bedrijf heeft nu dus een Belgische eigenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *