Daytrading tactieken

Daytraders openen posities op de beurs om vaak voor het einde van de handelsdag winst te behalen. Op die manier voorkom je verlies door de effecten van de zogenaamde nabeurs. Wel is het verstandig om voordat je begint met daytraden te bestuderen wat nu eigenlijk de beste tactiek is en wat de mogelijkheden van daytraden zijn. Op die manier kan je zelf een succesvolle daytrader worden en geld verdienen met de handel in onder andere Forex, aandelen en grondstoffen.

De trend is je beste vriend

Bij daytraden is de trend (meestal) je beste vriend. Hierbij maakt de richting van de trend weinig uit: je kunt als daytrader namelijk ongeacht de exacte richting geld verdienen door te handelen. Wanneer je long gaat verdien je geld wanneer de koers van een effect stijgt en wanneer je short gaat verdien je geld wanneer de koers van een effect daalt. Uiteindelijk heb je dus alleen maar beweging nodig om succesvol te beleggen.

In de meeste gevallen is het verstandig om de trend te volgen, wanneer de koers stijgt is kopen immers de beste mogelijkheid aangezien je anders geld verliest. Toch zijn er nog steeds veel mensen die tegen de trend in beleggen, dit kan echter erg slecht uitpakken en dit moet je alleen doen wanneer je duidelijke aanwijzingen hebt gevonden die aanduiden dat de trend binnenkort gaat omdraaien.

Wanneer je als beginnende daytrader begint is het meegaan met de trend of met de massa duidelijk de beste keuze. Wanneer je namelijk tegen de trend belegt is timing essentieel, en die timing heb je als beginner vaak nog niet.

Daytrader overdag…

zelf daytradenHeb je nog een baan of heb je simpelweg geen zin om de hele dag de koersen te volgen? Geen probleem, er zijn tegenwoordig gelukkig verschillende mogelijkheden om (semi) automatisch te beleggen. Ten eerste kan je gebruik maken van orders, de positie opent dan automatisch wanneer een bepaalde waarde is bereikt.

Je kan dan tevens gebruik maken van een take profit en stop loss om je winsten en verliezen automatisch te nemen. Je kunt dan één keer per dag de grafieken bekijken en hierop gebaseerd enkele orders plaatsen, op die manier verdien je dus geld met beleggen terwijl je op je werk bezig bent.

Wanneer je helemaal automatisch wilt beleggen is ZuluTrade misschien wat voor je. Met ZuluTrade kan je automatisch de posities van experts volgen, het enige wat je bij dit platform hoeft te doen is het selecteren van enkele providers die je wilt volgen.

Aan de slag!

Het is het beste om veel te oefenen, in de praktijk kom je er vaak pas achter wat de beste tactiek voor je is. Iedereen belegt op een andere manier en als daytrader heb je een breed arsenaal aan mogelijkheden en tools tot je beschikking.  Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met traden kan je ons overzicht van brokers bekijken alwaar je een gratis demoaccount kunt openen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment