Daytrading: zelf leren daytraden met 5 tips

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden van Daytrading? In dit artikel wordt aandacht besteed aan daytrading en hoe je dit zelf kunt leren. Door de vijf gouden tips te volgen en onze ‘daytrader worden’ handleiding te lezen kan je direct aan de slag!

Daytrading leren met onze handleiding

Wil je een succesvolle daytrader worden? Dan is het erg belangrijk om een goede strategie op te stellen. Zonder strategie kan je geen succesvolle daytrader worden. Daytrading verschilt namelijk niet veel van andere type ondernemingen. Zonder plan dobber je maar doelloos rond. Lees daarom eerst de gratis handleiding daytrader worden door hier te klikken.

Vijf gouden tips voor daytrading

Tip 1: volg de trend

Het wordt vaak aangeraden om een trend te volgen, als de koers gaat stijgen dan is kopen de beste optie. Je kunt ook tegen de trend in beleggen, dit kan ook goed uitpakken, maar het kan ook verkeerd gaan en dan ben je alles kwijt.

Als je aanwijzingen hebt gevonden dat jouw trend binnenkort gaat draaien dan kun je tegen de trend in beleggen, anders is het niet aan te raden om deze keuze te maken. Zeker voor beginnende belegers is het lastig om een trend omkeer op te sporen.

Tip 2: oefen uitgebreid

Voor de beginnende daytrader is het van belang om mee te gaan met de trend en de massa. Als je tegen de trend in gaat beleggen dan is timing van groot belang, maar in het begin moet je de timing nog onder de knie krijgen. Oefenen is altijd van groot belang bij daytrading. Hoe vaker je het doet, hoe meer ervaring je op doet en des te meer kennis je in huis hebt om de beste keuze te maken. Het heeft tijd nodig, maar als je een goede daytrader bent kun je het als fulltime baan doen vanuit huis.

Interesse om te leren daytraden? Open dan gratis een demoaccount bij één van de verschillende brokers!

Tip 3: specialiseer

Het is verstandig om je als daytrader te specialiseren. Wanneer je net begint met het leren van daytrading, kan je in de verleiding komen om op teveel markten tegelijk actief te zijn. Het is echter vaak effectiever om enkele effecten te selecteren en om deze nauwlettend te volgen. Ook bij daghandel geldt dat het beter is om een paar dingen heel goed te doen dan veel dingen matig.

Tip 4: neem je verlies en winst

Veel beginnende daytraders nemen wel hun winst, maar niet hun verlies. Het is belangrijk om gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss kan je de positie bij een bepaalt verlies automatisch sluiten. Op die manier voorkom je dat een slechte belegging je gehele account opblaast.

Het is echter minstens net zo belangrijk om winst te nemen. En daarmee bedoel ik niet dat je je positie moet sluiten zodra deze net in de plus staat. Kap je verliezen af, maar laat je winsten vooral doorlopen. Op die manier haal je het meeste uit je beleggingen!

Tip 5: vaak is niets doen het beste

Veel mensen die beginnen met het leren van daytrading geloven dat ze erg actief moeten zijn. Het tegenovergestelde is vaak het geval. Geduld is één van de belangrijkste factoren voor elke daghandelaar. De beste daytraders zijn dan ook de traders die slechts enkele posities per maand innemen.

Wanneer het een tijdje stil is, moet je geen patronen gaan zoeken die er niet zijn. Neem alleen een positie in wanneer er 100% een reden voor is. Wanneer de positie niet binnen je plan past, doe je niets. Geen rendement is immers beter dan een verlies.

De eerste stappen bij daytrading

leren daytraden

Wil je aan de slag met daytrading? Dat kan! De eerste stap is het openen van een beleggingsaccount. In ons overzicht van brokers kan je zien bij welke brokers je actief kunt handelen.

Het is de bedoeling om als daytrader een positie te openen op de beurs in de richting van de trend. Posities laat je bij daytrading normaal gesproken maar tijdelijk open staan. Daghandel is toe te passen bij de handel in aandelen, grondstoffen en Forex.

Bij daytraden wordt er gesproken over een trend, deze trend zou je beste vriend moeten zijn. De richting van de trend maakt namelijk niet zoveel uit, je kunt namelijk in iedere richting geld inzetten als je gaat handelen. Een optie die je hebt is gaan voor long. Dit houdt in dat je geld verdient als de koers van een effect gaat stijgen. Je kunt ook kiezen voor short, je verdient dan geld als de koers van een effect gaat dalen. Het enige wat je hierbij nodig hebt is beweging om succes te behalen met beleggen.

Wanneer je de verkeerde beslissing neemt, verlies je vanzelfsprekend geld. Het is daarom belangrijk om eerst goed te oefenen door middel van een gratis demo.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *