fbpx

Zonder risico beleggen?

Risico en beleggen staan onlosmakelijk met elkaar verbonden: de uitkomst is immers niet bekend en er bestaat altijd een kans dat je je inleg verliest. Toch is het mogelijk om geheel zonder risico te beleggen: bij sommige brokers kan je namelijk gratis met een bepaald bedrag beleggen uitproberen. Wanneer je dan het geld verliest is dit niet zo erg, aangezien je zelf niets verliest.

100% zonder risico beleggen

Zonder risico beleggen: het is echt mogelijk! Brokers stellen gratis demo's beschikbaar om klanten aan zich te binden. Op zich is dit niet zo vreemd: meer klanten betekent immers meer winst. Bij iedere transactie die er wordt uitgevoerd verdient de broker weer een klein bedrag, des te meer mensen er uiteindelijk gaan beleggen bij de broker des te meer ze verdienen op de lange termijn.

Momenteel kan je gratis beleggen bij:

  • Markets.com: zonder risico beleggen met een bedrag van €50,00. Meld je aan >>
  • Plus500: beleggen met een demo van €20.000. Meld je aan >> 

Risico’s verlagen

zonder risico beleggenWanneer je zou gokken op de beurs heb je een kans van 50% dat je het aan het rechte eind hebt. Uiteindelijk kan de koers immers twee kanten op: omhoog en omlaag. Door echter rekening te houden met verschillende factoren kan je dit percentage omhoog brengen, je maakt dan in meer dan 50% van de gevallen winst.

Je kan de koers met enige zekerheid voorspellen door rekening te houden met het nieuws en met de koersontwikkelingen. Bij aandelen kan een winstwaarschuwing bijvoorbeeld een goede aanleiding zijn voor een sterk dalende koers. Let daarnaast op de koersontwikkelingen binnen de grafiek en bekijk hoe de koers reageert op bepaalde niveaus.

Door hier slim op in te spelen kan je in meer dan 50% van de gevallen winst maken: dat verlaagt je risico natuurlijk sterk! Door nog een slim trucje in te bouwen kan je de risico’s nog verder omlaag brengen.

Risico’s managen

Het is namelijk mogelijk om winst te maken terwijl je het in minder dan 50% van de gevallen aan het rechte eind hebt. Dit kan je doen door te zorgen voor een gunstige verhouding tussen je risico (of maximale verlies) en je koersdoel.

Hiervoor stel je een stop loss in (waarop je automatisch je verlies neemt) en deze laat je vervolgens meebewegen met de koers. Je kan bijvoorbeeld dagelijks de stop loss verplaatsen naar de laagste waarde van die dag wanneer de koers heeft bewogen in voorspelde richting.

Door deze strategie toe te passen zorg je ervoor dat een winstgevende belegging gemiddeld gezien meer oplevert dan dat een verliesgevende belegging kost. Uiteindelijk kan je het risico van beleggen sterk verlagen, maar geheel zonder risico beleggen is jammer genoeg onmogelijk. 

Pagina in het Engels
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!