Corbion (CSM) aandelen kopen

Wil je beleggen in Corbion door aandelen te kopen? Of wil je de actuele koers van Corbion bekijken? Dat kan op deze pagina!

Hoe kan je actief beleggen in Corbion?

Wanneer je op zoek bent naar een zoete belegging is Corbion vanzelfsprekend een goede keuze. Bij de broker Plus500 kan je zelf handelen in het CFD-aandeel CSM. Het is hierbij belangrijk om na te gaan welke kant de koers waarschijnlijk op zal gaan. Hier kan je namelijk op anticiperen door long (kopen) of short (verkopen) te gaan.

Wanneer je long gaat, behaal je een positief resultaat bij een stijgende koers. Wanneer je short gaan behaal je juist een positief resultaat bij een dalende koers. Wil je beleggen in Corbion geheel zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen

Plus500 aanmelden

Waar kan je Corbion aandelen kopen?

Je kan het aandeel Corbion bij alle bekende Nederlandse brokers kopen. Hieronder zie je een overzicht van de tarieven voor het verhandelen van Nederlandse aandelen bij de verschillende partijen. Op die manier kan je op een goede manier besluiten bij welke partij je het aandeel wilt aanschaffen.

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel Corbion Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% voor Corbion Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Corbion?

Net zoals bij elk ander aandeel, is het ook bij Corbion belangrijk om de laatste koers in de gaten te houden. In de onderstaande grafiek kan je de laatste prijsbewegingen van het aandeel volgen. Ook kan je direct een order plaatsen wanneer je dat wilt.

Over Corbion aandelen

Corbion stond vroeger ook wel bekend als CSM of De Centrale Suiker Maatschappij. Het bedrijf is dan ook ontstaan uit de bietsuikerindustrie. Het bedrijf stond bekend als de grootste leverancier van bakkerijproducten en bakkerijingrediënten over de hele wereld. Ook zijn ze marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten.

Corbion resultaten

De winstgevendheid van CSM stond sterk onder druk. Ze hebben in de tussentijd dan ook veel bedrijfsactiviteiten verkocht. Zo is de suikerdivisie verkocht. Later hebben ze ook de bakkerijactiviteiten verkocht. De naam CSM was dan ook niet meer erg toepasselijk. Ze hebben de naam daarom veranderd naar Corbion.

Tegenwoordig zijn bij Socrbion alleen Purac en Caravan Ingedients nog over. Gezamenlijk leveren ze nog een omzet op van zo’n 900 miljoen euro en het bedrijf heeft ongeveer 1800 werknemers in dienst. Veel van de verliezen kwamen tot stand door afschrijvingen. Zo werd er in 2014 bijvoorbeeld fors afgeschreven op de fabriek in Thailand die niet op volledige capaciteit werkte.

Hieronder zie je de resultaten van het bedrijf Corbion:

Corbion resultaten

Productie

Voor de industriële bakkerijen, maar ook voor andere markten, produceerde en distribueert CSM vele soorten bakkerijproducten en ingrediënten. Tevens produceert Corbion vele soorten melkzuurtoepassingen voor onder andere de voedingsindustrie, chemische industrie en de farmaceutische industrie.

Historie

Beleggen in CorbionVanaf 1919 was de Centrale Suiker Maatschappij N.V. actief met het produceren van suiker uit suikerbieten en is ontstaan uit een fusie tussen NV Wester Suikerraffinaderij, NV Hollandia, ASMij en CV Van Loon & Co. Hierbij waren 17 particuliere suikerfabrieken mee gemoeid die nog over waren van de 28 suikerfabrieken die in 1910 nog bestonden. Met name door goede acquisities is CSM vanaf het midden van de jaren 70 van de 20e eeuw uitgegroeid tot een mega groot concern.

In 2000 heeft CSM ook de bakkerij-ingrediëntendivisie van Unilever overgenomen, een belangrijke transactie. In de loop der jaren is het aantal en de diversiteit aan producten steeds meer toegenomen en begaf CSM zich steeds meer op de levensmiddelenmarkt en de zoetwarenmarkt.

Levensmiddelendivisie van CSM

Daardoor werd in 2001 de Levensmiddelendivisie, waaronder onder andere merken als Hak, Honig en de Ruyter zaten, verkocht. In 2004 was de omzet in de verschillende divisie als volgt: 33% in Bakkerij-ingrediënten Europa, 30% in Bakkerij-ingrediënten Noord-Amerika, 18% in Zoetwaren, 8% in Suiker en eveneens 8% in Purac. In 2005 werd de divisie Zoetwaren ook verkocht, met daarin merken als Venco, Red Band en Sportlife.

Inmiddels heeft CSM ook de bakkerijactiviteiten verkocht. Het bedrijf gaat nu verder onder de naam Corbion.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!