fbpx

Beleggen in CSM: aandeel kopen & actuele koers

CSMDe Centrale Suiker Maatschappij, de CSM N.V. is ontstaan uit de bietensuikerindustrie. Het heeft zich inmiddels opgewerkt tot de grootste leverancier van bakkerijproducten en bakkerijingrediënten over de gehele wereld. Daarnaast is CSM marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten.

Beleggen in CSM

Wanneer je op zoek bent naar een zoete belegging is CSM vanzelfsprekend een goede keuze. Bij de broker Plus500 kan je zelf handelen in het aandeel CSM. Het is hierbij belangrijk om na te gaan welke kant de koers waarschijnlijk op zal gaan. Hier kan je namelijk op anticiperen door long (kopen) of short (verkopen) te gaan. Wanneer je long gaat verdien je bij een stijgende koers en wanneer je short gaat bij een dalende koers. Bekijk hieronder de laatste koers van de CFD CSM en lees de verdere informatie over dit bedrijf.

Productie

Voor de industriële bakkerijen, maar ook voor andere markten, produceert en distribueert CSM vele soorten bakkerijproducten en ingrediënten. Tevens produceren ze vele soorten melkzuurtoepassingen voor onder andere de voedingsindustrie, chemische industrie en de farmaceutische industrie.

Historie

Vanaf 1919 was de Centrale Suiker Maatschappij N.V. actief met het produceren van suiker uit suikerbieten en is ontstaan uit een fusie tussen NV Wester Suikerraffinaderij, NV Hollandia, ASMij en CV Van Loon & Co. Hierbij waren 17 particuliere suikerfabrieken mee gemoeid die nog over waren van de 28 suikerfabrieken die in 1910 nog bestonden. Met name door goede acquisities is CSM vanaf het midden van de jaren 70 van de 20e eeuw uitgegroeid tot een mega groot concern.

In 2000 heeft CSM ook de bakkerij-ingrediëntendivisie van Unilever overgenomen, een belangrijke transactie. In de loop der jaren is het aantal en de diversiteit aan producten steeds meer toegenomen en begaf CSM zich steeds meer op de levensmiddelenmarkt en de zoetwarenmarkt.

Levensmiddelendivisie van CSM

Daardoor werd in 2001 de Levensmiddelendivisie, waaronder onder andere merken als Hak, Honig en de Ruyter zaten, verkocht. In 2004 was de omzet in de verschillende divisie als volgt: 33% in Bakkerij-ingrediënten Europa, 30% in Bakkerij-ingrediënten Noord-Amerika, 18% in Zoetwaren, 8% in Suiker en eveneens 8% in Purac. In 2005 werd de divisie Zoetwaren ook verkocht, met daarin merken als Venco, Red Band en Sportlife.

Inmiddels heeft CSM een personeelsbestand van ruim 9.800 werknemers, verdeeld over 28 landen.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!