SunPower aandelen kopen

Het Amerikaanse energiebedrijf SunPower is gespecialiseerd in zonne-energie. Door dit bedrijf worden kristallijn silicium fotovoltaïsche cellen en zonnepanelen ontworpen en geproduceerd. Het in 1985 opgerichte bedrijf SunPower Corporation, is voor een belangrijk deel in handen van het energiebedrijf Total. In de wereld staat dit energiebedrijf wat betreft grootste beursgenoteerde energiebedrijven op de derde plaats.

Hoe kan je SunPower aandelen kopen?

Groene energie heeft waarschijnlijk de toekomst. Mensen hechten steeds meer waarde aan meer duurzame bronnen van energie. Wanneer investeerders dit ook belangrijk beginnen te vinden, investeren ze waarschijnlijk eerder in een bedrijf als SunPower. De koers van het aandeel kan dan flink stijgen.

Wil je weten waar je het beste SunPower aandelen kunt kopen? Bekijk dan het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor SunPower. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor SunPower
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in SunPower?

Het aandeel SunPower beweegt mee met het reilen en zeilen van de economie. Wanneer het goed gaat met de economie, dan zal het aandeel het beter doen dan tijdens economisch onzekere periodes. Slimme beleggers kunnen inspelen op deze dalingen en stijgingen door actief te handelen in het aandeel. Dit kan je het beste doen bij een partij als Plus500. Bij Plus500 kan je in SunPower handelen door gebruik te maken van CFD’s. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van SunPower?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van SunPower? In de onderstaande grafiek zie je voor welke prijs je het CFD-aandeel SunPower kunt aanschaffen. Gebruik de knoppen om direct een nieuwe positie te openen.

Geschiedenis van SunPower

In het lab van een hoogleraar aan de Stanford University werden er onderzoeksprojecten zonne-energie gedaan. Hoogleraar Richard Swanson richtte met twee medeoprichters in 1985 EOS Electric Power op. In 1988 werd de naam van het bedrijf veranderd in SunPower. Door het bedrijf werden zonnecellen geproduceerd.

In 1993 behaalde de door Sunpower back-side contact zonnecellen aangedreven Dream zonnewagen van Honda de overwinning in de race van Darwin naar Adelaide. Deze race, de 3022 lange Solar Challenge, loopt dwars door Australië. Het bedrijf Cypress Semiconductor investeerde in 20002 8 miljoen dollar in Sunpower. Het bedrijf opende in 2004 bedrijven in Beieren en in de Filippijnen. In 2005 ging het bedrijf naar de beurs.

SunPower aandelen kopen

Door Sunpower overgenomen bedrijven

2007: SunPower verwerft het bedrijf PowerLight Corporation. Dit is een grootschalig zonne-energie systemen bedrijf.

2010: voor 277 miljoen dollar wordt het bedrijf Europa’s SunRay Renewable Energy overgenomen.

2011: het bedrijf sluit een overeenkomst om Tenesol SA te verwerven.

2013: SunPower neemt het bedrijf Greenbotics Inc. over. Dit bedrijf maakt robot zonnepaneelproducten en diensten. Deze producten en diensten worden gebruikt door grote zonne-energiecentrales.

2018: in dat jaar verwerft SunPower SolarWorld Americas. Door deze overname kunnen de binnenlandse productiemogelijkheden worden uitgebreid. In 2018 werd ook de grote fabriek van SolarWorld Americas in Hilsboro, Oregon overgenomen.

Denk je dat deze overnames bij zullen dragen aan de resultaten van Sunpower? Dan kan het slim zijn om Sunpower aandelen te kopen.

Betrouwbaarheidsgarantie door Sunpower

De SunPower-zonnepanelen zijn zo goed gebouwd dat ze tientallen jaren goed blijven functioneren. In 2017 lanceerde het bedrijf de beste garantievoorwaarden in de zonne-industrie. Met deze garantie waarborgt het bedrijf de energieprestaties en de productiekwaliteit gedurende een periode van 25 jaar. Deze garantie wordt gegeven ondanks de vele invloeden van buitenaf, zoals uiteenlopende temperaturen, zware weersomstandigheden en mogelijke veroudering van de zonnepanelen.

Wat betreft de energieopbrengst garandeert het bedrijf voor het eerste jaar een opbrengst van 98%. In de daaropvolgende 24 jaar is de maximale degeneratie 0,25% per maand. Na 25 jaar is dus nog 92% vermogen over. Dat is aanmerkelijk meer dan de conventionele zonnepanelen. Die garanderen na 25 jaar een vermogen van 80%.

Denk je dat deze belofte de verkopen zal laten toenemen? Dan kan het een goede zet ijn om te investeren in SunPower aandelen.

Afsplitsing productieactiviteiten

SunPower besluit in 2019 om het merendeel van zijn productieactiviteiten af te splitsen in een afzonderlijk bedrijf. Het nieuwe bedrijfsonderdeel Maxeon Solar zal worden gevestigd in Singapore. Door dit bedrijfsonderdeel zullen zonnepanelen worden geproduceerd in Frankrijk, Maleisië, Mexico en de Filipijnen. SunPower zal zich richten op commerciële en residentiële energieopslag- en zonnepaneelsystemen systemen in de VS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *