Whiting Petroleum aandelen kopen

Wil je beleggen in Whiting Petroleum ? In dit artikel lees je hoe je Whiting Petroleum aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actyele koers van Whiting Petroleum raadplegen.

Waar kan je Whiting Petroleum aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de ontwikkelingen binnen de oliemarkt? Dan kan het interessant zijn om te investeren in een olie aandeel als Whiting Petroleum. Hieronder zie je bij welke brokers je dit aandeel het beste kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Whiting Petroleum. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Whiting Petroleum & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Whiting Petroleum?

Olieaandelen kunnen erg volatiel zijn. Hier is het bedrijf Whiting Petroleum geen uitzondering op. Het bedrijf staat aan de grond van een faillissement en de inkomsten per aandeel zijn dan ook enorm laag. Door actief te speculeren op de koers van het bedrijf Whiting Petroleum kan je inspelen op verschillende marktomstandigheden. Je kunt namelijk een short positie openen waarmee je kunt speculeren op een dalende koers.

Een goede partij om actief op de koers van dit CFD-aandeel te speculeren is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen en om direct te beginnen met speculeren:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele aandelenkoers van Whiting Petroleum?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf Whiting Petroleum? Begrijpelijk! In de onderstaande grafiek zie je direct de CFD koers van het aandeel Whiting Petroleum. Ook kan je met de knoppen een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Whiting Petroleum

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Whiting Petroleum.

Analyse van Whiting Petroleum

Voordat je besluit of je Whiting Petroleum wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Whiting Petroleum zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Whiting Petroleum zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Whiting Petroleum in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Whiting Petroleum gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Whiting Petroleum is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Whiting Petroleum

Whiting Petroleum is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkenning van koolwaterstoffen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Denver in Colorado. Whiting Petroleum is sinds jaar en dag één van de grootste bedrijven van Amerika welke over een op olie gerichte activabasis beschikken. Ze controleert dan ook één van de grootste areaal posities binnen de Williston Basin van North Dakota en Montana.

De onderneming staat erom bekend in deze regio over niet minder dan 476.332 aan hectare te beschikken binnen het aanbod met olieproductie. Daarmee beschikt ze absoluut over een indrukwekkend aandeel.

Onafhankelijk exploratie- en productiebedrijf

Whiting Petroleum is niet alleen een onafhankelijk exploratie-, maar ook productiebedrijf welke over een basis beschikt die zich volledig focust op olie. De Amerikaanse staat North Dakota staat bekend als een omgeving die rijk is aan olie. Sterker nog, er kan worden gesteld dat dit één van de belangrijkste olieproductie-omgevingen is van de wereld. Het is hier dat Whiting Petroleum zich weet te profileren als één van de belangrijkste olieproducenten. Bovendien beschikt ze eveneens over een aanzienlijk aandeel in de olieproductie binnen de Amerikaanse staat Colorado.

Whiting Petroleum Corporation

De geschiedenis van Whiting Petroleum

Whiting Petroleum werd opgericht in het jaar 1980. De oprichting van het bedrijf gebeurde door Kenneth R. Whiting en Bert Ladd. Het bedrijf bleef in handen van de twee oprichters tot in het jaar 1992. Toen ontvingen de oprichters een bod van zo’n slordige 27,5 miljoen Amerikaanse dollar van Alliant Energy. Ruim 11 jaar later zou Whiting Petroleum worden omgevormd tot een publiek bedrijf. Dit gebeurde door middel van een IPO die ruim 400 miljoen Amerikaanse dollar in het laatje bracht.

Na het publiek gaan van Whiting Petroleum werd vooral de focus gelegd op het bemachtigen van nieuwe assets. Eén van de belangrijkste aankopen gebeurde op dit vlak in 2005: toen werd het North Ward Estes gebied aangekocht voor een waarde van 459 miljoen dollar. Zo’n elf jaar later zou de eigendom terug worden verkocht voor een prijs van 300 miljoen dollar. In augustus 2013 werd North Ward Estes ook de eigenaar van een aantal activa in de Williston Basin. Met deze investering was een bedrag gemoeid van ongeveer 260 miljoen dollar.

De daarop volgende jaren heeft Williston Basin er vooral voor gekozen om heel wat van haar activa van de hand te doen en zich te richten op meer specifieke gebieden. Dit leidde in januari 2017 tot de verkoop van bepaalde activa in North Dakota voor een bedrag van 375 miljoen dollar. Later dat jaar, meer bepaald in de maand augustus zou ook activa in het Fort Berthold Indian Reservation in North Dakota van de hand worden gedaan. Hiervoor ontving Whiting Petroleum een overnameprijs van ongeveer 500 miljoen dollar.

Is het verstandig om te investeren in Whiting Petroleum?

Olie gerelateerde aandelen zijn als vanouds bijzonder populair. Ondanks de relatief geringe geschiedenis waar het bedrijf over beschikt (ze werd dan ook pas opgericht in het jaar 1980) is het zo dat Whiting Petroleum door de jaren heen toch een zekere mate aan betrouwbaarheid heeft weten te realiseren. Haar positie als één van de grootste en ook belangrijkste oliebedrijven van de Verenigde Staten heeft uiteraard door de jaren heen de interesse van menig aantal potentiële (internationale) investeerders opgewekt.

Hiermee hebben we eigenlijk ook meteen een belangrijk risico aangegeven voor wat een investering in Whiting Petroleum. Het feit dat het aandeel van deze onderneming volledig afhankelijk is van de olieproductie en de exploratie van koolwaterstoffen brengt uiteraard ook een bepaald risico met zich mee. De ontwikkeling van de koers van het Whiting Petroleum aandeel is dan ook sterk afhankelijk van de actuele olieprijs. In het bijzonder voor mensen die hun portefeuille diversifiëren is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Voordat je gaat beleggen in Whiting Petroleum, is het dan ook aan te raden om de ontwikkeling van de olieprijs goed na te gaan. Denk je dat deze in de toekomst gaat stijgen? Dan kan je een investering in Whiting Petroleum zeker overwegen.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat het niet goed gaat met Whiting Petroleum: het bedrijf is enorm in waarde gedaald en de koers van het aandeel kan in de toekomst naar 0 euro zakken.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *