Besi aandelen kopen

Besi is een Nederlandse onderneming die zich bezig houdt met het produceren van verpakkingen voor microchips. Computers worden steeds belangrijker en een bedrijf als Besi kan dan ook mooi op deze trend inspelen. Maar hoe kan je nu eigenlijk Besi aandelen kopen en waar moet je op letten voordat je in dit bedrijf gaat beleggen? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt!

Waar kan je Besi aandelen kopen & verkopen?

Geloof je dat chips de toekomst hebben? Dan kan een investering in het bedrijf Besi goed uitpakken. Dit kan je het beste doen bij een voordelige partij, vergelijk hier de verschillende opties direct met elkaar:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Besi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Besi & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat doet het bedrijf Besi?

Besi is een Nederlands bedrijf dat in 1995 werd opgericht door Richard Blickman. Het bedrijf wordt voluit BE Semiconductor Industries NV genoemd. Door dit bedrijf worden machines gebouwd die in de chipindustrie worden verkocht en gebruikt. Dit bedrijf, één van de belangrijkste leveranciers in de Nederlandse halfgeleiderindustrie, heeft als klanten onder andere LG, Samsung en Infeneon. Het bedrijf is actief in Nederland, Europa de VS en Azië. Het hoofdkantoor van Besi bevindt zich in Duiven.

Besi aandelen kopen

Het produceren van verpakkingsmateriaal

Waarvoor worden de machines van Besi gebruikt? Met deze machines kan men heel nauwkeurig verpakkingen voor microchips produceren. Die microchips worden ook wel halfgeleiders genoemd. Je kan deze microchips vinden In computers, tablets, smartphones en auto’s.

Wat maakt Besi nu eigenlijk?

Het bedrijf maakt geen chips. Wat wordt er dan wel gemaakt? Ze maken machines waarmee chips kunnen worden bewerkt en verpakt. Ook maken ze machines waarmee chips op moederborden, base plates en sockets kunnen worden geplakt. Ze maken dus machines die helpen bij het verpakken van chips en bij het vasthechten van geïntegreerde circuits.

Dit bedrijf is een sterk cyclisch bedrijf. Dit komt doordat het succes van het bedrijf erg afhankelijk is van de vraag naar chips. Bij een toenemende vraag zal Besi hiervan profiteren. Bestudeer daarom eerst de stand van de economie voordat je Besi aandelen koopt.

De herkomst van de omzet

Dit bedrijf haalt 35% van zijn omzet uit mobiele telefoons, 25% uit computers, 17% uit auto’s en 10% uit industriële toepassingen. De divisie onderhoud is ten slotte goed voor 11% van de omzet.

De activiteiten in Azië

Azië is goed voor 66% van de omzet, de meeste activiteiten vinden hier dan ook plaats. Het bedrijf heeft een groot deel van de productie naar Azië verhuisd om zo de service naar klanten verbeteren en ook kosten te besparen.

De aandelen van Besi

Het bedrijf werd  na de oprichting in 1995 vrijwel direct genoteerd aan de beurs. Vanaf 2005 maakt het bedrijf ook deel uit van de Midkap Index. Over het algemeen is de waarde van het aandeel de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. De aandeelhouders van het bedrijf ontvangen ook een dividenduitkering van circa 5 procent.

Inkoop eigen aandelen

In 2015 koopt Besi circa 1 miljoen eigen aandelen op. Dit deden ze omdat dit volgens het bedrijf de beste manier is om te zorgen voor aandeelhouderswaarde. Bovendien wordt zo de verwatering tegengegaan. Die verwatering is ontstaan door het uitgeven van aandelen aan werknemers. Deze aandeleninkoop wordt gefinancierd uit eigen kasmiddelen.

Voordat je Besi aandelen koopt, is het slim om naar dit soort programma’s te kijken. Op die manier kan je voorspellen of je denkt dat het bedrijf meer waarde zal creëren voor de aandeelhouders.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *