Beleggen in techaandelen

Er zijn vele verschillende aandelen waar je in kunt investeren. Wil je geld steken in het aandeel van een op en top innovatief bedrijf? Dan kan het interessant zijn techaandelen te kopen. Dit zijn aandelen van een bedrijf in de technologische sector, zoals Google.

Rendement en risico

Een groot voordeel van het beleggen in techaandelen, is het feit dat deze aandelen vaak een hoog rendement hebben. Dit komt omdat de bedrijven achter de aandelen erg innovatief zijn en iedere keer weer goed reageren op (technologische) ontwikkelingen. Wil je jouw geld steken in een innovatief bedrijf met hopelijk een rooskleurige toekomst, dan zijn techaandelen zeker iets voor jou.

Het beleggen in techaandelen kan je een flink rendement opleveren, maar uiteraard brengt het ook een bepaald risico met zich mee. Zo hebben veel bedrijven met techaandelen last van een bubbel. Ze lijken in het begin erg waardevol, maar uiteindelijk is de onderliggende waarde van de aandelen erg laag. Investeer je in techaandelen, dan loop je altijd het risico dat je in een bedrijf met grote bubbel investeert.

Techaandelen van de NASDAQ

Heb je besloten dat je inderdaad in techaandelen wil investeren, dan kun je dit het beste doen aan de NASDAQ. Dit is een Amerikaanse technologiebeurs, waar we een groot deel van de bekende techaandelen terugvinden. Het gaat voornamelijk om techaandelen van Amerikaanse bedrijven, zoals bijvoorbeeld Google, Facebook en Apple. Vergelijk de aandelen met elkaar en je komt er vanzelf achter welke investering het beste bij jou past.

Niet alle techaandelen aan de NASDAQ doen het even goed. Ook bedrijven die op deze gerenommeerde beurs terecht komen, kunnen een bubbel krijgen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken in welk aandeel je uiteindelijk wil investeren.

Beleggen in techaandelen

De populairste techaandelen

Er zijn tientallen verschillende techaandelen, alleen al op de NASDAQ beurs. De populairste techaandelen zijn de aandelen van Apple, Google, Facebook, Microsoft en Nuance. Wel is het lastig nu nog in deze aandelen te investeren. De populairste techaandelen zijn namelijk erg duur. Dit is niet erg als je bereid bent veel in jouw techaandelen te investeren, maar het maakt het natuurlijk wel lastiger om een hoge winst te behalen bij de verkoop.

Wil je niet te veel in jouw techaandelen investeren, dan kun je er ook voor kiezen vroeg in een minder bekend aandeel te investeren. Het nadeel hiervan is dat je in een vroeg stadium nog niet goed kunt zien of een investering je echt rendement op gaat leveren, of niet. Er kan namelijk sprake zijn van een bubbel, maar dit kun je in een vroeg stadium nog niet goed zien.

Je kan bij veel online brokers ook beleggen door middel van een hefboom. Een hefboom maakt het mogelijk om ook met een klein bedrag in techaandelen te beleggen. Wanneer je 100 euro belegt kan je namelijk met een hefboom soms wel voor duizenden euro’s in aandelen handelen

Oefenen met beleggen

Je kunt in techaandelen investeren bij de online broker Plus500. Ga je voor het eerst in deze aandelen beleggen? Dan raden wij je aan eerst een demo-account af te sluiten bij deze broker. Met dit gratis account beleg je met nepgeld, om het investeren in de juiste techaandelen eerst even goed te oefenen. Klik hier om je gratis demo te openen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *