AMS AG aandelen kopen

AMS AG is één van de belangrijkste producenten van gevoelige sensoren op deze planeet. Het bedrijf, waarvan het aandeel wordt verhandeld onder de ticker ‘AMS’ heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde sensor oplossingen. De sensoren die door het bedrijf worden geproduceerd kenmerken zich dan ook niet uitsluitend door een beperkt vermogen, daarnaast beschikken ze over een zeer hoge gevoeligheid en is het mogelijk om ze te integreren samen met andere (soorten) sensoren.

De unieke technologieën waar AMS AG gebruik van maakt zorgen er voor dat de onderneming is uitgegroeid tot een wereldspeler. Wil je ook beleggen in deze grote partij? In dit artikel lees je hoe je AMS AG-aandelen kunt kopen.

Waar kan je ASM AG aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in ASM AG en denk je dat de koers ook op de lange termijn blijft stijgen? Dan kan je een investering overwegen door de ASM AG aandelen voor de lange termijn te kopen. Hieronder zie je direct bij welke brokers je aandelen ASM AG kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor ASM AG. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor ASM AG
Mexem aandelen kopen0,1% met CHF 7,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met CHF 14 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in ASM AG?

Sensoren hebben de toekomst! Steeds meer producten gebruiken namelijk sensoren. Toch kan de vraag naar dit soort producten sterk wisselen. Ook kan negatief nieuws de koers laten dalen. Wil je actief handelen in ASM AG-aandelen? Dit kan je goed doen door middel van CFD’s. Met CFD’s kan je speculeren op zowel dalende als stijgende koersen. Een goede partij om dit bij te doen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Focus op sensoren voor mobiele toestellen

Bijzonder veel elektronische producten die op deze planeet zijn terug te vinden beschikken over één of meerdere sensoren van het bedrijf AMS AG. Dit geldt in het bijzonder voor mobiele toestellen. De belangrijkste focus van het bedrijf heeft betrekking tot chip oplossingen voor stroom- en lichtbeheer. Dit zorgt er voor dat de chips die door AMS AG worden geproduceerd onder meer teruggevonden kunnen worden in niet alleen MP3-spelers, maar ook in smartphones en in LCD-televisies en zelfs in LED-camera flashes.

Medische en industriële toestellen

Door de jaren heen is gebleken dat de sensoren van AMS AG ook hoge ogen hebben weten te gooien binnen de medische en industriële sectoren. De producten die door AMS AG op de markt zijn gebracht kenmerken zich dan ook in de praktijk onder meer door een extreme gevoeligheid. De sensoren meten de kleinste invloeden en dat bovendien ook nog eens onder extreme omstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan trillingen en vochtigheid, maar ook aan temperatuurschommelingen.

De geschiedenis van AMS AG

AMS AG werd opgericht in het jaar 1981 als een joint venture. Het bedrijf AMI was voor 51 procent eigenaar van de onderneming terwijl AG over een belang beschikte van 49 procent. Tien jaar later, meer bepaald in het jaar 1991 werd AMS één van de 25 snelst groeiende bedrijven van Europa. Twee jaar later zou ze als eerste zogenaamde ‘semiconductor company’ naar de beurs trekken. Hiervoor werd gekozen voor de Vienna Stock Exchange. Drie jaar later zou de onderneming ook haar eerste commercieel kantoor openen in Azië. De aanval op de wereldmarkt was daarmee definitief ingezet.

Een belangrijke mijlpaal werd bereikt in het jaar 2001. Het was namelijk toen dat de testfase van de 200mm productielijn werd opgestart. Op hetzelfde moment raakte het nieuws bekend dat er een overeenkomst was gesloten tussen AMS AG en TSMC, op dat ogenblik ’s werelds grootste IC Foundry. De testfase van de nieuwe 200mm lijn bleek uitermate succesvol te zijn waarna de massale productie kon worden aangevat in het jaar 2002. In hetzelfde jaar werden er ook commerciële kantoren opgericht in Singapore.

Sinds het jaar 2011 bestond de strategie van AMS AG er vooral in om zoveel mogelijk marktaandeel (binnen verschillende, specifieke sectoren) te bemachtigen. Het deed dit vooral door het uitvoeren van strategische overnames. Dit was onder meer het geval voor de geavanceerde CMOS sensor tak van NXP. Daarnaast werd ze in juni 2016 eigenaar van CCMOSS om een maand later ook MAZeT over te nemen. Het marktaandeel van AMS AG steeg gestaag verder waardoor ze binnen haar sector één van de absolute wereldspelers is geworden.

Partnership met ’s werelds grootste techbedrijven

AMS AG is er in geslaagd om te doen waar menig aantal bedrijven alleen maar van kunnen dromen, namelijk een overeenkomst aan te gaan met ’s werelds grootste techbedrijven. In eerste instantie werd de 3D sensortechnologie van AMS AG bijvoorbeeld nog exclusief ter beschikking gesteld van haar grootste klant, Apple. Tegenwoordig is dat niet langer het geval.

De technologie kan dan ook perfect worden gebruikt door Android ontwikkelaars. Daarmee zou een verdere samenwerking tussen AMS AG en techgigant Google zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren. Anderzijds zou dit er wel voor kunnen zorgen dat het samenwerkingsverband met Apple onder druk kan komen te staan. Potentiële investeerders dienen hiervoor dan ook zeker en vast waakzaam te zijn.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *