Adobe Inc. aandelen kopen

Adobe is een innoverend bedrijf dat zeker een investering waard kan zijn. Beleggers die er vroeg bij waren hebben in 10 jaar tijd een rendement behaald van bijna 1500%! Dat een belegging in Adobe goed kan uitpakken is dus wel duidelijk: maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Adobe aandelen kopen?

Hoe kan je actief beleggen in Adobe?

De koers van een aandeel als Adobe kan plotseling stijgen wanneer het bedrijf met een nieuwe veelbelovende innovatie komt. Tegenvallende verkoopcijfers kunnen de aandelenkoers juist laten dalen. Door actief in te spelen op de laatste marktontwikkelingen kan je als belegger goede resultaten behalen.

Een goede broker om actief te beleggen in het koersverloop van Adobe, is Plus500. Bij Plus500 kan je met behulp van CFD’s inzetten op koersstijgingen en koersdalingen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Adobe aandelen kopen?

Adobe staat natuurlijk bekend om Photoshop en Illustrator: beide softwarepakketten zijn nog steeds erg populair. Het succes van Adobe stopt hier echter niet: Adobe heeft bijvoorbeeld de Adobe Document Cloud gelanceerd waarmee gebruikers gemakkelijk via het internet documenten kunnen tekenen. Dit soort nieuwe softwareontwikkelingen passen goed bij de trend waarin thuiswerken steeds populairder wordt.

Wanneer je Adobe aandelen wilt kopen tegen lage transactiekosten, kan je dit het beste doen bij eToro. Bij eToro kan je namelijk zonder commissies aandelen kopen & verkopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Adobe?

De aandelenkoers van Adobe is constant in beweging? Bekijk de grafiek en ontdek of de CFD koers van Adobe aandelen alweer flink gestegen is:

Over het bedrijf Adobe

De Amerikaanse multinationale onderneming Adobe Inc. richtte zich vanaf het begin op het creëren van multimedia- en creativiteit softwareproducten. Tegenwoordig richt het bedrijf zich ook op creëren van digitale marketing software. Bekende door het bedrijf gemaakte producten zijn onder andere Adobe Flash, Acrobat Reader, het Portable Document Format (PDF) en Adobe Creative Cloud. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in San José, Californië.

Geschiedenis van het bedrijf

De oprichters van Adobe Inc. zijn John Edward Warnock en Charles Gheske. Ze hadden het bedrijf Xerox PARC verlaten om hun tijd te kunnen besteden aan het ontwikkelen en verkopen van de programmeertaal PostScript. In december 1982 richten ze Adobe Inc. op. PostScript mocht, nadat Apple in 1985 een licentie had verstrekt, gebruikt worden in de LaserWriter printers van Apple. Dit droeg bij aan de revolutie die ontstond op het gebied van desktop publishing.

Tegenwoordig heeft Adobe, een bedrijf met in 2019 ruim 21.000 werknemers wereldwijd, ontwikkelactiviteiten in de steden Newton, New York, Minneapolis, Leah, Seattle en San Francisco in de VS en in de steden Noida en Bangalore in India.

Adobe aandelen kopen

Overgenomen bedrijf

In december 2005 nam Adobe jet bedrijf Macromedia over. Het assortiment van het bedrijf werd na deze overname uitgebreid met onder andere ColdFusion, Dreamweaver en Flash. Denk je dat deze overname waarde toevoegt aan de bedrijfsactiviteiten van Adobe? Dan kan het interessant zijn om Adobe aandelen te kopen.

Een aandeel met een goede toekomst

Adobe richt zich steeds meer op de e-commerce sector en online marketing. Dat doet Adobe door middel van artificial Intelligence (AI). De AI van Adobe helpt bedrijven om hun prestaties op het gebied van marketing te verbeteren. Door in te spelen op AI kan Adobe waarschijnlijk meeliften in de opmars die AI aan het maken is. Bovendien groeit e-commerce: dit kan dan ook een goede reden zijn om te investeren in Adobe aandelen.

Adobe biedt services aan papieren documenten om te zetten naar digitale documenten. Ook worden er services aangeboden die het mogelijk maken om documenten online te ondertekenen. Omdat steeds meer bedrijven thuiswerken promoten zal de vraag naar die diensten ongetwijfeld toenemen.

Het feit dat Adobe zijn focus steeds meer legt op online marketing en de groei van het thuiswerken zorgen ervoor dat er in de  aandelen van dit bedrijf in de komende jaren veel potentie zit. Een belegging in Adobe kan dan ook goed uitpakken.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!